UDC renuncia a l'espai «compensatori» de TV3 per la cobertura de la Via Lliure

Ramon Espadaler: "No ens posarem a la cua perquè retransmeteu no sé quin acte diumenge vinent" | Afirma, des de Tarragona, que el tripartit no serà res en comparació amb l'aliança d'esquerres que pot venir

18 de setembre del 2015
Actualitzat a les 22:17h
Ramon Espadaler ho ha anunciat en el transcurs del míting que UDC ha celebrat aquest vespre al moll de Tarragona. Li tocaven, per mandat de la Junta Electoral, 29 minuts diumenge vinent, que estava previst que fossin per retransmetre una part de l'acte en defensa de la família que celebrarà el partit democristià. Unió sentia la pressió aquests dies pel fet que l'ubiquessin al costat dels partits unionistes que havien presentat el recurs a la Junta per considerar que la retransmissió de la Via Lliure per la Meridiana era un acte electoral. "Oblideu-vos, no ens posarem a la cua perquè retransmeteu no sé quin acte diumenge vinent", ha resumit Espadaler.

Posteriorment, durant l'entrevista que li han fet al Telenotícies Vespre de TV3, Ramon Espadaler ha tornat a llançar aquest missatge. Ha estat un moment tens, ja que ha tallat l'adéu que li feia l'entrevistador per deixar clar que renuncien a la cobertura de l'acte. I també ha estat dur quan s'ha referit al president de l'ANC, Jordi Sánchez, pel fet d'haver instat la ciutadania a no seguir l'acte dels partits compensats per la JEC. Espadaler ha lamentat que des de l'Assemblea és digui què han de veure o què no han de veure els catalans. 

Tornant al míting de Tarragona, el candidat ha insistit en la crida a evitar la reedició d'un nou govern d'esquerres: "El tripartit que hem viscut serà un joc de nens en comparació amb el nou tripartit que ens ve a sobre". El candidat d'Unió Democràtica ha posat de nou el dit a una nafra que considera que pot fer mal a Junts pel Sí, com és la incomoditat que senten sectors convergents per ERC.  

A aquesta alçada de la campanya, els missatges ja comencen a ser repetitius. Abans d'Espadaler, ha intervingut Josep Antoni Duran i Lleida. El líder d'Unió ha assegurat que, en aquestes eleccions, s'equivocarà qui cregui que en els col·legis electorals es trobarà amb una papereta del "sí" i una del "no". Segons Duran, es decideixen moltes coses, a banda del tema nacional. Sobre la família, la sanitat, el dret dels pares a triar escola... En aquest sentit, s'ha preguntat si els votants tradicionals de CiU han oblidat que fa quatre dies "maleíem Esquerra Republicana" per la seva actuació.

Durant Lleida ha volgut deixar en evidència les contradiccions que ell veu en Junts pel Sí, com després també faria el candidat a la Generalitat. Tocats quarts de nou, l'espai del moll al passeig dels Marejants de Tarragona, que s'havia omplert amb unes dues-centes persones, es començava a buidar.
 

Totes les notícies d'UDC de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S