Barcelona firma la proposta de renovació del Mobile World Congress fins al 2023

Tots els partits polítics han assistit a la signatura, excepte la CUP

ACN
02 de juny del 2015
Actualitzat el 21 de gener del 2016 a les 17:18h
Xavier Trias i representants dels partits.
Xavier Trias i representants dels partits. | @xaviertrias
L'alcalde en funcions de Barcelona, Xavier Trias, ha signat aquest dimarts al matí l'oferta a la GSMA perquè la capital catalana continuï sent la seu del Mobile World Congress fins al 2023. Trias ha convidat a l'acte els representants de tots els partits polítics que van aconseguir representació al consistori barceloní en les darreres eleccions del 24-M.

La cap de llista de Barcelona en Comú i guanyadora dels comicis, Ada Colau, ha assistit a la reunió, juntament amb els representants de Ciutadans, Carina Mejías; del PSC, Jaume Collboni; d'Esquerra Republicana, Alfred Bosch, i del PP, Ángeles Esteller. Per contra, els tres regidors que va obtenir la CUP a Barcelona han decidit no assistir a l'acte.

També han assistit a l'acte el director general de Fira de Barcelona i vicepresident de la Mobile World Capital, Agustí Cordón, i la tinent d'alcalde en funcions d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens. L'acte de signatura de l'oferta a la GSMA -la patronal de la telefonia mòbil que organitza el MWC- ha tingut lloc a l'ajuntament de Barcelona poc abans de les 10.00 hores i ha estat a porta tancada i sense constar a l'agenda oficial del consistori.

La continuïtat del MWC a la capital catalana després de la victòria electoral de BComú va estar present a la reunió de la setmana passada entre Trias i Colau. Després de mostrar-se crítica amb el saló de la telefonia mòbil durant la campanya electoral, la futura alcaldessa de la ciutat ha refermat el compromís de BComú amb la continuïtat del MWC a Barcelona, un esdeveniment que va obtenir el suport de la unanimitat dels grups municipals quan es va votar al ple municipal.

La CUP no assisteix a l'acte i se suma a la concentració dels treballadors de Movistar

Abans de la signatura de l'oferta per part de l'alcalde en funcions, un centenars dels treballadors en vaga de les empreses subcontractades per Movistar s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume per reclamar que s'aturin els acords amb la GSMA fins que no es resolgui el conflicte laboral que els afecta. Els concentrats han desplegat una pancarta amb el lema 'MWC: Sense negociació, no hi ha renovació' i les etiquetes #aplazafirmaMWC i #resistenciamovistar.

Els tres regidors escollits a la llista de la Candidatura d'Unitat Popular a Barcelona en les eleccions del 24-M, María José Lecha, Maria Rovira i Josep Garganté, han decidit no assistir a la signatura de l'oferta i s'han concentrat juntament amb els treballadors en vaga de Movistar a la plaça de Sant Jaume. Tot i assistir a l'acte, Colau i diversos membre de BComú s'han dirigit i han intercanviat paraules amb als concentrats abans i després de la reunió.