ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Societat Civil Catalana reclama a la Junta Electoral retirar estelades de 323 municipis

L'entitat espanyolista considera que els símbols independentistes en espais públics "vulneren la neutralitat política"

La denúncia s'ha realitzat a partir de la "col·laboració ciutadana"

| 07/05/2015 a les 12:50h
Especial: Eleccions municipals 2015
Arxivat a: Política, independència, estelada, Societat Civil Catalana, unionisme, eleccions municipals 2015, espanyolisme, municipals 2015
Aquesta notícia es va publicar originalment el 07/05/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'estelada a la plaça Onze de Setembre de Manresa forma part de la llista de Societat Civil catalana. Foto: Pere Fontanals


Societat Civil Catalana ha denunciat la presència d'estelades hissades en espais públics de 323 municipis de Catalunya. L'entitat espanyolista considera que “es podria estar vulnerant la neutralitat política durant la propera campanya” i, per aquest motiu, ha instat a l'administració electoral a actuar. L'informe, elaborat a partir de “col·laboració ciutadana”, inclou estelades de totes les demarcacions i zones electorals del país.

Fa unes setmanes que Societat Civil va anunciar que aprofitaria la campanya electoral per forçar la retirada d'ensenyes independentistes. Ho va fer després que un jutjat de Barcelona desestimés la petició de l'entitat unionista de fer treure la de Sant Cugat del Vallès. En la sentència es considerava que formava part de la llibertat d'expressió però els instava a recórrer a la Junta Electoral aprofitant la campanya de les municipals.

Ara, han complert amb aquesta possibilitat i aquest dimecres van presentar un informe on denuncien estelades a 323 municipis. Societat Civil ja ha anunciat que continuaran recopilant informació per ampliar la denúncia.

Primera estelada retirada, a Tàrrega

L'acció de SCC arriba la mateixa setmana que la Junta Electoral hagi ordenat la retirada d'una primera estelada, a l'Ajuntament de Tàrrega. La decisió, motivada per una denúncia del PSC, també apel·la a la neutralitat del consistori durant la campanya electoral.
 

Llista completa de les estelades denunciades per Societat Civil Catalana (pdf)

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Podrien
Anònim, 07/05/2015 a les 13:16
+42
-0
dedicar el seu esforç a demanar els simbols franquistes que encara existeixen arreu i deixar en pau la nostra estelada. Ah, no...que els simbols aquets els representen a ells....
VISCA CATALUNYA LLIURE
Anònim, 07/05/2015 a les 13:23
+43
-1
I jo demano que desapereixi Societat Civil Catalana. Ja ja
NO IMPOSICIONS
Anònim, 07/05/2015 a les 14:03
+6
-71
si la gent vol estel.lades que les posi a casa seva no en espais publics.
Que diriem si anesisim per les Espanyes i a cada poble ens trobessim una gran bandera espanyola.
Diriem quins fatxes, doncs aqui igual,
penseu que no tothom s'ho empassa tot
Allò que de veritat importa a les persones.
Pere IV, 07/05/2015 a les 14:09
+25
-2
Aquesta gent ..... "tant ufana i tant superba", com diuen també els del PP i els C's, estàn per les coses que de veritat importes a les persones ¿ ... ? Quina poca vergonya que tenen tots plegats!. Sou una colla de lerrouxistes.
Més estelades als balcons!
Joan Carles de REUS, 07/05/2015 a les 14:15
+31
-1
Això ens ha d'animar a posar més estelades als balcons i renovar les que ja s'estan malmeten. Per altra banda, ja fa mesos que porto el CAT enganxat damunt de la E, "por imperativo legal". Que es vagin preparant que en som molts que ja tenim el DNI preparat per passar-lo per la destructora de papers. CATALUNYA NOU ESTAT D'EUROPA //*//
SCC, es una societat mol, però mol minoritària, algú o tenia que dir!!!
Cartanya, 07/05/2015 a les 14:49
+24
-1
I les dels particular també les fareu treure!!! NO, per que ningú pot prohibir posar-la a casa teva. Llavors no mes es una manera de tocar els collons, que en això ja comenceu a ser uns experts.
jo dic que ...
Anònim, 07/05/2015 a les 16:04
+22
-0
Ara només falta saber quantes entitas i ciutadans demanarien es retirés la rojigualda dels ajuntaments i altres llocs. Haurem de votar-ho.
Ja no saben que fer
DesmarCAT, 07/05/2015 a les 16:33
+24
-0
Diuen que es vulnera la neutralitat política... quina llàstima que fan aquests de sempre intentant impugnar mitjançant lleis i decrets tot el que el poble de Catalunya a decidit lliure i democràticament i que òbviament no els agrada gens ni mica.
Ens comparen amb regims autoritaris, amb terroristes, amb colpistes, i resulta ells no son capaços de condemnar una dictadura, no son capaços d'acceptar que un poble decideixi democràticament el seu futur, volen segregar els alumnes per raó de llengua, ens maltracten econòmicament i culturalment... De veritat que encara no saben perquè volem marxar??

Adéu Espanya, adéu!
Si primer
Anònim, 07/05/2015 a les 16:38
+22
-0
es retiren les banderes espanyoles, un altre simbol partidista (unionista). Aquests fatxendes es creuen l'amo de la finca i no tenen cap respecte.
Símbols franquistes
Anònim, 07/05/2015 a les 16:53
+26
-0
El dia que ells retirin TOTS els símbols franquistes que hi ha arreu del territori, inclòs l'ex rei i el seu successor, que també són imposicions franquistes, ens plantejarem el fet de retirar les estelades o no.
fatxes catalans
Anònim, 07/05/2015 a les 18:02
+5
-17
en aquest diari o ets independentista o ets un fatxa , hi ha gent que estem al mig, no ens identifiquem amb cap bàndol. Però aqui la gent s'atribueix el sentiment del poble català quan no es veritat .Una part (mol important això es veritat) vol la independencia , però només es mou el que vol canviar les coses. A l'hora de la veritat (si algun dia podem votar) es podrà veure fins a quin punt s'han inflat les xifres. Al temps.............
Adoradors de la mort
Anònim, 07/05/2015 a les 19:18
+18
-1
I encara tenen la barra de "denunciar" estelades quan en tenen un "monument" dedicat a l'ideòleg (Primo de Rivera) i a l'assassí i carnisser executor (Franco) a l'anomenat "valle de los caidos" allà al "cor" de la carpetovetònica Espanya.
Banderes espanyoles
Llest imposicions, 07/05/2015 a les 19:31
+16
-0
Pel que va de llest amb el tema de les no impisicions. Es nota que el menda es mou poc. A tots els pobles d espanya hi ha alguna bandera espanyola en algun eai public ja sigui en mastil o no. Agafa el cotxe xaval
Provolone
Anònim, 07/05/2015 a les 20:11
+7
-0
Tocant els ronyons per veure si en surt algú exaltat que foti alguna de grossa per tenir
llavors motius per justificar cara a l’opinió pública forana accions extremadament repressives. Per això no paren i continuen i ara mes que mai quan ja tenen sicaris com SCC establerts aquí.
Si home si...
Lo Terralti, 08/05/2015 a les 09:07
+7
-0
Com al Coll del Moro, amb dos pollastres com dos sols. Aquestes son les que us habríeu de penjar al balcó de casa vostra, evidentment.
Imposicions franquistes
Anònim, 14/05/2015 a les 18:39
+4
-0
Seria un simbol electoral si algun partir la tingues pero no es així.
cansat de indepentistas
Anònim, 15/05/2015 a les 11:02
+2
-2
Agafar la vostra estimada bandera us compreu una illa i la planteu alla Catalunya és un territori d'Espanya encara que us pesi, mai va ser envaïda ni conquerida. Així que si voleu posar banderes les poseu fora d'Espanya.
Gràcies SCC per aquest recull de fotos
JOAN Sabadell, 21/05/2015 a les 19:25
+0
-0
Quin bé de Deu d'estelades a tots els pobles de Catalunya, gràcies per aquest recull de fotos on es demostra que hi ha un sentiment ben viu que no podem amagar.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Carles Puigdemont i Jordi Turull es dirigeixen a la reunió del Govern | Govern
Oriol March | 5 comentaris
01/01/1970
El conseller de la Presidència, Jordi Turull, assegura que l'executiu no es mourà de la resposta de dilluns i insisteix que no preveu un escenari de "rendició" | "Ni plegarem veles ni restarem contemplatius" davant l'aplicació del 155, sosté el portaveu
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum
 15:13 Acció de protesta de Sopa de Cabra: cancel·lada la roda de premsa de presentació de "La nit dels Sopa" per les detencions de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 14:56 El Consell Comarcal del Vallès Occidental rebutja «frontalment» les detencions de Cuixart i Sànchez, informa Sergi Ambudio. L'equip de govern i els consorcis de Residus i Turisme s'han sumat a l'aturada d'aquest dimarts al migdia. Qualifiquen de "despropòsit" que s'acusi de sedició als responsables de les mobilitzacions "cíviques" dels darrers anys.
 14:52 «Europa ha de triar entre diàleg i repressió»: el missatge de la Generalitat a la UE. El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, insisteix que el cas català és "ara menys que mai" un afer intern i reclama que se'n prengui nota.
 14:48 Les vuit «il·legalitats» que ha comès l'Estat amb la repressió de l'1-O. El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, insisteix que el cas català és "ara menys que mai" un afer intern i reclama a Europa que en prengui nota. Assegura que hi ha una demanda exterior creixent per tal que es dialogui.
 14:31 ÚLTIMA HORA El Tribunal Constitucional declara per unanimitat inconstitucional i nul·la la llei del referèndum.
 14:10 ERC, CUP i diversos sindicats aposten per una nova vaga general. Rufián i Boya s'hi mostren favorables i CGT, IAC, Intersindical-CSC i COS es reuneixen aquest dimarts per explorar si repeteixen l'exitosa convocatòria del dia 3.
 13:55 Puigdemont oferirà dijous una última oportunitat de «diàleg sense condicions» a Rajoy; informa Oriol March. El conseller de la Presidència, Jordi Turull, crida a la mobilització davant la detenció de Sànchez i Cuixart, a qui defineix com a "presos polítics".
 13:40 L'empresonament de Sànchez i Cuixart a les portades de la premsa internacional. Le Monde o La Repubblica es fan ressò de la detenció dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural.
 13:35 
 13:16 VÍDEO El Mercat de Vic es paralitza per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart. Informa Carles Fiter.
 13:15 Mig miler de persones es concentren a la Porxada de Granollers per rebutjar els empresonaments dels presidents d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
 13:11 El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, diu que "l'objectiu de l'aplicació del 155 no és suspendre l'autonomia sinó garantir l'autogovern de Catalunya".
 
 13:14 VÍDEOS Centenars d’estudiants de la UAB es concentren al campus per rebutjar les detencions de Cuixart i Sànchez. Titllen “d’excessiu” els dos mesos de diàleg suggerits per Puigdemont i amenacen amb la vaga si s’aplica l’article 155.
 13:09 Diputats i treballadors del Parlament es concentren davant de la cambra catalana per protestar per l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 
 13:00 Barcelona suspèn l'activitat institucional per rebutjar la detenció de Sànchez i Cuixart. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, llegeix un comunicat de la majoria de grups municipals que censura "l'existència de presos polítics".
 12:59 
 12:52 
 12:49 
 12:48 Els representants dels sindicats d'estudiants anuncien a la UAB que si l'estat espanyol aplica el 155 o ho fa de manera encoberta convocaran una vaga estudiantil. Centenars d'estudiants s'han concentrat a la plaça Cívica i davant d'algunes facultats.
 

La plaça Cívica de la UAB Foto: Albert Prieto

 12:45 
 12:42 
 12:38 
 12:36 
 12:34 FILIPRIM Quantes bestieses més? Tinc dubtes: l'anàlisi de Toni Vall sobre els darrers esdeveniments del procés, l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i el que tolerarà la societat.
 12:34 
 12:34 Estudiants de la UPF fan un minut de silenci al pati de l'edifici Jaume I, al campus de la Ciutadella, en suport de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, informa Bernat Surroca.
 12:30 
 12:31 FOTOS Concentracions de protesta arreu de Catalunya per l'empresonament de Sànchez i Cuixart. El Govern, diverses institucions i llocs de treball aturen l'activitat per censurar la reclusió dels líders de l'ANC i Òmnium. Aquest vespre s'ha programat una manifestació amb espelmes al centre de Barcelona.
 12:29 Centenars de persones s'aturen davant l'Ajuntament de Terrassa per reclamar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, informa Sergi Ambudio. "Presos polítics, llibertat" i "Els volem a casa" són les proclames més repetides. Tots els regidors, exceptuant els del PP i Cs, han aturat la seva activitat per fer acte de presència a la manifestació. ANC i Òmnium animen a la mobilització aquesta tarda a Terrassa, a les 20h, amb cassoles i espelmes perquè "si ens toquen a un, ens toquen a tots".
 

Concentració davant de l'Ajuntament de Terrassa. Foto: Sergi Ambudio

 12:28 Pastas Gallo trasllada la seu social de Granollers a Còrdova. La companyia al·lega que necessita "operar en un ambient d'estabilitat" i veu "decisiu" mantenir-se dins de la Unió Europea.
 12:23 
 12:21 
 12:18 
 11:43 L'Ajuntament de Barcelona suspèn l'activitat institucional aquest dimarts i dimecres, segons s'ha decidit en Junta de Portaveus en protesta per l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La decisió suposa cancel·lar les sessions de les quatre comissions municipals previstes entre aquests dos dies.
 11:42 
 11:42 El PP insisteix en la seva aposta per il·legalitzar partits independentistes. "Es podria plantejar", segons el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado.
 11:27 Manresa comença a retirar les plaques franquistes del Ministerio de la Vivienda. Després d'haver-ho notificat a tots els propietaris dels habitatges on encara hi queden plaques, operaris de la brigada municipal ha iniciat els treballs per treure definitivament aquests elements del paisatge urbà.
 11:37 Albano Dante Fachin: "El partit socialista és la crossa imprescindible de la repressió del PP. Cal dir-ho clar. El PSC ha de donar explicacions: senyor Iceta, comparteix aquest total replegament amb el govern de Rajoy?"
 

Albano Dante Fachin, ensenyant una foto de Sánchez i Rajoy. Foto: Sara González.

 11:25 La mesa del Parlament no ha pres cap decisió sobre el proper ple, informa Sara González. Es manté que la junta de portaveus es reunirà, previsiblement, dilluns de la setmana que ve.
 11:10 Albiol demana a Trapero que deixi de ser major dels Mossos. El líder del PP de Catalunya considera que l'empresonament de Sánchez i Cuixart "és una mesura d'exemple per al conjunt de la societat".
 11:07 ÚLTIMA HORA La Guàrdia Civil irromp al 112 buscant gravacions de l'1-O. Una desena d'agents de paisà s'han personat a l'edifici central que gestiona les trucades d'emergències des de Reus.
 11:03 La Diputació de Girona suspèn el Ple d'avui en protesta pels empresonaments de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 10:56 VÍDEO El major Trapero, ovacionat avui en arribar al complex Egara dels Mossos.
 10:52 El líder del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, demana a Trapero que deixi el càrrec de major dels Mossos.
 10:36 El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián crida a la vaga general per l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Afirma que l'entrada dels líders sobiranistes a la presó suposa "definitivament la fi de l'estat de dret a l'estat espanyol".
 10:28 La presidenta de l'Associació de la Premsa de Madrid, Victoria Prego, reclama mà dura contra l'independentisme: «El 155 és poca cosa».
 10:27 El Comitè de Defensa del Referèndum (CDR) manté la concentració davant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona aquest dimarts, a les 19 h. L'objectiu és oferir una alternativa a la gent que no pot anar a Barcelona.
 10:26 VÍDEO INÈDIT Així va votar Jordi Cuixart l'1-O a Sabadell. El president d'Òmnium va dipositar el seu vot a l'Escola Industrial, juntament amb l'alcalde, Maties Serracant, i l'exalcalde, Juli Fernàndez.
 10:13 Pablo Iglesias acusa el PP i el govern espanyol de destruir la democràcia: "Corruptes del PP lliures; independentistes catalans presos".
 10:12 L'Íbex 35 torna a obrir en negatiu per la crisi política entre Catalunya i l'Estat. La prima de risc es manté en els 120 punts i amb una rendibilitat de l'1,5% en el bo a deu anys.
Entrades anteriors »
L'històric centre comercial Bulevard Rosa de Barcelona | Bulevard Rosa
01/01/1970
Els propietaris prepararen un projecte per convertir l'històric centre comercial del passeig de Gràcia de Barcelona en un espai de macrobotigues
Dan Brown, a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada
01/01/1970
L'autor d'"El codi Da Vinci" presenta a Barcelona la seva darrera novel·la, "Origen", una història ambientada en part a Barcelona i Montserrat
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la manifestació en protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
Toni Vall | 2 comentaris
01/01/1970
«Tots gasten la paraula “democràcia” fins que serà un paper rebregat i inservible. Ja hi ha presos polítics, persones empresonades per les seves idees. Inacceptable»
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero | ACN
Isaac Meler | 1 comentari
01/01/1970
El major dels Mossos s'enfronta a una investigació per sedició a l'Audiència Nacional espanyola | Es va convertir en el màxim dirigent de la policia catalana l'abril passat i es va consagrar amb la gestió dels atemptats
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez | Adrià Costa
Roger Tugas | 3 comentaris
01/01/1970
Els líders de l'ANC i Òmnium han sabut mantenir la capacitat mobilitzadora d'aquestes entitats mentre s'acomodaven també a una tasca d'acompanyament i fiscalització del Govern