Els 15 llibres amb èxit (gairebé) assegurat per Sant Jordi

22 d'abril del 2015
Actualitzat el 22 d'octubre del 2016 a les 18:59h
576_1303372872_Adri_Costa_MG_9438_Sant_Jordi_Rosa_LLibre
576_1303372872_Adri_Costa_MG_9438_Sant_Jordi_Rosa_LLibre | Adrià Costa
La frontera que delimita on comença i on acaba un llibre mediàtic és cada vegada més difusa i difícil de definir. Per això, aquest tipus de llistes sovint són injustes. Tant hi podem trobar autors que són escriptors perquè abans han estat famosos i han destacat en el seu camp (música, periodisme, actuació), o autors que després d'haver assolit l'èxit professional han esdevingut icones de l'"star system" televisiu o popular. També hi són presents els "productes" fabricats expressament per a Sant Jordi. En tot cas, sigui com sigui, aquí teniu un tast de les obres més "mediàtiques" d'aquesta Diada, amb un èxit (gairebé) assegurat.

 
El món blau. Estima el teu caos
Albert Espinosa
Rosa dels Vents.

El món blau és la nova novel·la d’Albert Espinosa: una història que enllaça amb El món groc i Polseres vermelles i que tanca una trilogia de colors que parlen de vida, de lluita i de mort.

 
Strappo. L'espoli del romànic català
Martí Gironell
Ediciones B.

Martí Gironell torna a la novel·la històrica amb la recreació de l’espoli de les pintures romàniques i ens transporta al segle XII i principis del XX.

 
Algú com tu
Xavier Bosch
Planeta. Premi Ramon Llull.

Bosch deixa les aventures de Dani Santana per oferir-nos una novel·la sobre la reconstrucció i la força perdurable d’un amor, amb la qual l’escriptor i periodista ha guanyat el Premi Ramon Llull 2015.

 
Un any i mig
Sílvia Soler
Columna.

Un any i mig a la vida d'una família contemporània, amb uns pares acabats de jubilar i quatre germans, tres dels quals, per motius diversos, han de marxar de casa a buscar-se la vida. Un fris generacional i emotiu que posa el focus en cada personatge.

 
Un dinar un dia qualsevol
Ferran Torrent

Columna.
Intrigues, corrupció, cinisme, sentit de l'humor. Torna Ferran Torrent amb una novel·la sobre personatges reals, com ara Paco Roig, barrejats amb d'altres de ficticis, com un alter ego de l'autor, un periodista que vol descobrir la veritat del modus operandi a la ciutat de València.

 
Les dones de la principal
Lluís Llach
Empúries.

La segona novel·la de Lluís Llach, malgrat que va ser publicada a l'octubre Maria, segur que tornarà a ser un gran èxit per Sant Jordi. El llibre explica la història de Roderich (la Vella), Maria Magí (la Senyora) i Maria Costa, tres dones que, al llarg de quasi un segle, han regentat la Principal, el casal més assenyalat del poblet de Pous, al cor de la comarca vinatera de l'Abadia. Elles tres, àvia, mare i filla, han fet prosperar les vinyes, després del desastre de la fil·loxera, a través d’un seguit de transformacions que consoliden el negoci del vi.

 
L'amant de Picasso
Isabel-Clara Simó
Bromera
.
El llibre ens acosta la figura de la gran amant de la primera etapa de Picasso. La història ens permet, a més de repassar la biografia del pintor, conèixer qui va ser realment aquella dona extraordinària (i desconeguda), de nom Fernande Olivier.

 
Mariona
Pilar Rahola
RBA/La Magrana.

"El segle XIX és una gran novel·la", diu Rahola. Una dona de caràcter que viu la turbulència d'’uns anys decisius: el 1824, a la vila de Gràcia, la jove Mariona, està a punt de casar-se. La vida li somriu. Però els anys que es preparen són els d’'un segle convuls.

 
Amor prohibit
Coia Valls
Ediciones B.

La novel·la històrica segueix vivint un moment dolç. D'entre tota la producció en destaquem Amor prohibit, situada Durant el primer terç del segle XV, quan Catalunya tot just aixeca el cap després d'epidèmies sense precedents, i la por encara continua sacsejant els seus habitants. La terra tremola com mai no s’havia vist abans i la vall de Camprodon és l’epicentre d’aquell infern.

 
Jaume Sisa, el comptador d'estrelles
Donat Putx
Empúries.

Geni i figura, el "cantautor galàctic" Jaume Sisa es despulla en aquesta memorable conversa amb el periodista Donat Putx. Boig o savi, místic i galàctic, repassa la seva trajectòria personal i artística, així com el temps que li ha tocat viure. I ho fa amb una mirada de vegades tendra, de vegades descreguda, però brutalment honesta en tots els casos.

 
Setembre, octubre i novembre
Joan Miquel Oliver
L'altra editorial
.
L'ànima d'Antònia Font segueix consolidant la seva trajectòria literària amb aquest nou i efervescent llibre, que és el testimoni de tres mesos d’apunts al natural. Joan Miquel Oliver es converteix en l’ombra de Miquel Riera —escalador mallorquí i catalitzador d’una pràctica esportiva molt particular, el psicobloc— amb la primera intenció de fer-li una biografia. El resultat és un retrat literari personal del món actual.

 
La forma d'un sentit. Les cançons de Mishima comentades per l'autor
David Carabèn
Empúries.

Més música, i de la bona, amb aquest recull de les millors cançons de Mishima comentades pel seu autor, David Carabèn, amb un epíleg de Sergi Pàmies. Inclou 4 cançons inèdites, també comentades.

 
En quarantena. Les 40 crisis dels 40
Quim Morales
Columna
.
Quim Morales, de La segona hora de Rac1, ens explica la crisi dels 40 a través de la seva mirada aguda. "I mires enrere i t’adones que has recorregut tant de camí com el que potser et queda per endavant. I t’agafa el pànic. I et compres una bicicleta de muntanya. I t’apuntes a fer una triatló. I si no tens parella tornes a sortir com quan tenies vint anys. I si tens parella (i fills!) intentes recuperar la libido perduda."

 
Ole tu!!!
Peyu de l'AMP?
Ara Llibres i TV3.

Totes les rareses urbanístiques dels nostres pobles i ciutats en un llibre, de la mà del Peyu, amb casos inèdits i nous comentaris: fabuloses rotondes amb una sola sortida, papereres on no s’hi poden tirar papers, rellotges de sol a l’ombra, clavegufres, senyals de SOTP com una casa i molts més nyaps divertidíssims.

 
No entiendo nada
Andreu Buenafuente
Reservoir Books.

No fa gaire, Andreu Buenafuente era sempre l'autor més venut de Sant Jordi. Enguany torna amb una novetat, però un xic diferent: un llibre de dibuixos fets de matinada, en aquell moment en què acaba de treballar i no pot arribar a dormir com hauria de fer-ho.

 
People from Ibiza
José Corbacho i Juan Cruz

Rosa dels vents.
Dels autors de Tapas, arriba aquesta novel·la coral, fresca, variada i divertida, on diferents personatges viatgen a l'illa per passar uns dies de vacances. Tots fugen de la seva vida per aconseguir ser qui voldrien o, en tot cas, deixar de ser ells mateixos durant un temps.