Un polèmic reportatge de la BBC critica durament Andalusia i el seu tracte als britànics

Redacció
07 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:44h
990_1428417595britanics
990_1428417595britanics

La BBC ha estrenat un polèmic reportatge sobre la convivència entre espanyols i britànics a Andalusia. L'audiovisual, titulat "Costa del Sol: Last Brits Standing", recull el testimoni de diversos immigrants del Regne Unit que critiquen el tracte rebut per part d'alguns residents locals i es queixen de la situació laboral del país.

El treball se centra sobretot en les conseqüències de la crisi econòmica a l'estat espanyol. "Persones que han estat aquí 30 anys han tornat al Regne Unit perquè Espanya ja no té res a oferir" o "he vist gent venir aquí i perdre tots els seus estalvis" són algunes de les declaracions que apareixen al film.

El reportatge també posa de manifest la suposada tensió entre andalusos i britànics. Per una banda els espanyols critiquen el comportament dels anglesos: "Es creuen superiors, buiden els bars d'alcohol i s'ho beuen tot" assegura un dels entrevistats. A aquestes queixes s'hi afegeix les d'un taxista que acusa els britànics d'aprofitar-se de la sanitat pública del país.

Per l'altra banda, els anglesos residents a Andalusia es queixen del tracte rebut: "Volen que marxem, però no ho farem. Quan nosaltres vam arribar aquí els espanyols anaven en burro. Si ara van en cotxe és perquè van vendre les seves terres als britànics", diu un dels testimonis. El malestar dels anglesos, a més, es veu incrementat per la mala situació econòmica de l'estat espanyol, la qual dificulta que puguin vendre les seves propietats i retornar al Regne Unit, segons relata el documental.
Arxivat a