Roland Emmerich, director d''Independence Day' o 'Stargate', rep el Gran Premi Honorífic del Festival de Sitges

L'actor Franco Neri, també premiat per la seva trajectòria

Roland Emmerich, amb el seu premi honorífic.
Roland Emmerich, amb el seu premi honorífic. | ACN
Redacció
06 d'octubre del 2014
Àngle Sala lliure el guardó a Roland Emmerich Foto: ACN

El director, productor i guionista alemany Roland Emmerich, autor de títols populars com 'Independence Day', 'Godzilla', '2012', 'Stargate', 'Anonymous', 'El día de mañana', 'Asalto al poder' o 'Soldado universal', ha rebut el Gran Premi Honorífic del Festival de cinema de Sitges. Emmerich l'ha recollit aquest divendres en la gala inaugural de la 47è Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya abans que es projectés '4 Apocalipsis' de Jaume Balagueró. En la mateixa gala s'ha entregat la Màquina del Temps al mític actor italià Franco Nero per la seva trajectòria cinematogràfica.

Per la gala inaugural han estat premiades dues de les persones més importants que passaran per aquesta edició del Festival de Sitges: el director cinematogràfic Roland Emmerich i lactor italià Franco Nero. Emmerich ha agraït el Gran Premi Honorífic i ha admès que sempre ha sentit a parlar del Festival de Sitges i que està molt content de rebre el guardó: "Vaig créixer a Alemanya i sempre vaig tenir la sensació que feia pel·lícules una mica contranatura i estic molt agraït al meu àngel -en referencia a Ángel Sala- per rebre aquest premi".

Franco Neri, qui ha participat en pel·lícules com 'Django' (1966) o 'Tristana' de Buñuel, ha manifestat que forma part de la família del cine: "Per mi el cinema és com una gran ciutat on hi viuen persones de divers color i raça i a més aquestes persones tenen la seva casa i els seus somnis". Segons Neri, el cinema "significa llibertat perquè el país on no hi ha llibertat no hi ha cinema". L'actor ha assegurat que la Màquina del Temps "no és un punt d'arribada, sinó de partida perquè és un estímul per ser millor".

Franco Neri, també premiat per la seva trajectòria. Foto: ACN