Teresa Forcades es posiciona sobre l'ebola

| 22/08/2014 a les 18:18h
Arxivat a: Societat, OMS, virus, Ebola, ebola
Aquesta notícia es va publicar originalment el 22/08/2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Conspiranoia capítol 1.563
Flipant, 22/08/2014 a les 20:44
+19
-26
Aquesta monja vol substituir la ciència i la medicina per xarlataneria, curanderisme, pseudociència i superstició. El que explica aquest 'horticultor' és surrealista i només pot ser fruit d'una ment malalta. I que li doni crèdit algú que ha estudiat medicina és per flipar. Fins on es pensen aquesta gent que arriba la nostra credulitat?

Ja sabem que les farmacèutiques volen guanyar diners i sovint recorren a la mala praxi, com totes les empreses. Però substituir la ciència per pràctiques primitives i medievals pròpies d'èpoques on la gent moria als 30 anys, és aquesta la solució de les irregularitats?

Però que hem de pensar d'una monja. A fi de comptes la seva casta s'ha passat dos mil anys combatent la ciència i el coneixement i difonent la superstició.
Conspiranoia capítol 1.563
Flipant, 22/08/2014 a les 20:57
+11
-19
Aquesta monja vol substituir la ciència i la medicina per xarlataneria, curanderisme, pseudociència i superstició. El que explica aquest 'horticultor' és surrealista i només pot ser fruit d'una ment malalta. I que li doni crèdit algú que ha estudiat medicina és per flipar. Fins on es pensen aquesta gent que arriba la nostra credulitat?

Ja sabem que les farmacèutiques volen guanyar diners i sovint recorren a la mala praxi, com totes les empreses. Però substituir la ciència per pràctiques primitives i medievals pròpies d'èpoques on la gent moria als 30 anys, és aquesta la solució de les irregularitats?

Però que hem de pensar d'una monja. A fi de comptes la seva casta s'ha passat dos mil anys combatent la ciència i el coneixement i difonent la superstició.
Curiositats
David, 22/08/2014 a les 21:16
+14
-6
És curiós que el virus de l'ebola ha anat matant gent des del 1976, quan se l'identifica per primer cop, i mai no se n'havia gairebé ni parlat.

Ara resulta que sí, que és un virus perillosíssim i que ens amenaça a tots.

I què ha canviat des del 2012 al 2014? Casualment que als EUA ara sí tenen un tractament, experimental però tractament, i el 2012 no.
grip A
Anònim, 22/08/2014 a les 21:45
+12
-3
Despres que la ministra, compres una cantitat com es sol dir indecent de vacunes, va resultar que la cosa no era per tant i allà va parlar la monja que no es una "mongeta tipica " te estudis de medicina i treballa a Inglaterra crec que va dir.
Grip a i èbola.
Anònim, 23/08/2014 a les 00:42
+2
-5
Grip A.

Afortunadament, la grip A encara no ha esdevingut mai la gran pandèmia que podria arribar a ser perquè no oblidem que la grip es contagia encara més fàcilment que el temut virus èbola. Sóc doblement grup de risc per la grip a, em vacunen des de que hi ha la vacuna per consell de la metgessa de capçalera i estic convençuda que les vacunes són un gran avenç per a la Humanitat i que són efectives (salven moltes vides). L'èbola, quina por ara, en les condicions de des protecció que tenim. Tant de bó es trobi, tractaments eficaços i vacunes el més aviat possible. Un altre gran repte per a la Humanitat. I "ya nos vale" la passivitat dels països occidentals durant aquests quaranta anys d'èbola a l'Àfrica. Només han treballat cooperants, quina vergonya!
Tòtila de les 00.42
Anònim, 23/08/2014 a les 13:01
+7
-1
A veure. Què vol dir que "encara" no ha esdevingut?

La grip A, perquè ho sàpigues, és la grip comuna que hi havia fins als anys 50 a Europa i tot el món.

Tota la puta vida la grip a mutat d'un any a un altre i no ha provocat cap pandèmia des de fa 100 anys, quan les condicions de vida i higiene no tenien res a veure amb les actuals i "gràcies" a una guerra mundial que no es va controlar a temps.

Si ets grup de risc, és evident que millor que et vacunis perquè una grip (la simple, la de tota la vida, no cal que sigui ni la A ni la Z) et pot matar, però per a tota la santa resta de població, una grip es cura en 7 dies o, si et tractes, en una setmana. I tots en passem cada any i les taxes de mortalitat fora de les poblacions de risc és 0% (zero per cent).

Però mentre hi hagi rucs n'hi haurà que van a cavall.
Tò paternalista
Arnau, 26/08/2014 a les 10:15
+1
-2
És molt interessant el que es diu al video. Però jo només volia fer referència a dues coses:

Senyor Pàmies, per favor, no parli d'Àfrica com un tot indivisible. Àfrica com vostè sap és un dels territoris més diversos del planeta, i a pesar de que molts paisos africans comparteixen problemes, crec que ja seria hora que no generalitzem. Finlàndia i Grècia tenen poc a veure i és per això que quan parlem de Grecs no els empaquetem a Europa amb noruegs, britàncis i portuguesos.

Deixi de referir-se a les poblacions de Guinea Conakri o de Nigeria (o d'Africa com vostè diu) com a 'Negritos'. Per favor, no es posi en ridicul a vostè mateix. Em pregunto d'on ve aquest diminutiu tan despectiu? Que potser són tontets pobrets els negritus? Mare de deu!
conspiracions i mes conspiracions
Anna1234, 07/10/2014 a les 09:48
+3
-1
Estic molt d'acord en el que diu: en els paisos desenvolupats (sobretot USA i Europa) moltissima gent pren medicaments quan no son necesaris, per exemple quan tenen mal d’estomac, mal de cap, etc etc. Quan molt cops hi ha solucions naturals que es podrien utilizar. A les farmaceutiques no els interessa, aixi que segueixen fent campanya de lo bons que son els medicaments.Estic d’acord en que herbes i remeis naturals s’haurien d’utilitzar mes, i la gent hauria d’apendre mes de les seves qualitats i aixi utilizar tots els recursos que la naturalesa ens ofereix.

Pero el senyor del video questiona a metges sense fronteres i la creu roja dient que son una mafia, quan hi ha moltissims metges que están salvant vides i que posen la seva vida en perill en zones de conflicte (per exemple gaza). Tambe diu que les vacunes son dolentes i que s’han inventat per fer riques a les farmaceutiques, pero les vacunes han salvat moltissimes vides. Tambe questiona als metges “blancs” que están intentant evitar que l’ebola es contagi mes, i precisament comentaris com aquest han fet que l’ebola es contagii molt mes rapid.

La medicina tradicional i natural ha existit per moltissims anys. Com es, doncs, que a europa la esperanca de vida es moltissim mes alta ara que quan no existía la medicina moderna? Com es que en llocs on per desgracia no tenen acces a hospitals (sobretot africa) i on utilitzen remeis naturals/curanderos i plantes medicinals locals la gent te una esperanca de vida de 49 anys? perque a l'africa (sierra leone, que es el que conec) si que utilitzen remeis naturals i locals (al contrari del que diu el senyor). es l'unic que tenen! pero per desgracia molts cops no es suficient, i junt amb la falta d'aliments, fan que moltissima gent mori d'enfermetats que nosaltres mai tindrem. la medicina natural es molt bona, pero molts cops no es suficient!

Vacunes: A els paisos desenvolupats, per sort, no morim mes d’enfermetats com el polio, rubeola, sarampio… i es gracies a les vacunes. Per tant, quan el risc de patir aquestes enfermetats es quasi zero, es molt maco dir que els remeis naturals poden curar quasi tot, i que les vacunes son dolentes. Fins i tot si alguns nens no es vacunen, quasi segur no patiran les consequencies perque la majoria de gent esta vacunada i el risc de contagi es quasi nul (tot hi que en una zona dels USA els pares van deixar de vacunar als fills i va haver moltissims casos de sarampio, posant en risc la vida dels nens i crec que algún va morir). Pero dir coses com diu el senyor, que les vacunes son dolentes a gent de paisos en desenvolupament es el que fa que alguna gent no es vulgui vacunar i tingui el risc de morir jove. Pero com mostren aquests números, gracies a les vacunes , i molts cops tambe gracies a unicef, creu roja i metges sense fronteres, que donen les vacunes gratis , s’ha avancat moltissim (pero encara hi ha problemes!):

measles (sarampion), a viral respiratory infection, remains a leading cause of death among young children: killed over 500,000 children in 2003, more than any other vaccine-preventable disease. In 2010, an estimated 139,300 people – mainly children under the age of 5 – died from the disease. Nevertheless, thanks to the Initiative, these deaths decreased by 71 per cent from 2001 to 2011

pero com ja he dit, la nova moda de no vacunar, esta portant problemes a paisos desenvolupats:The global maternal neonatal tetanus program, which immunizes pregnant women and those of child-bearing age, has also made enormous strides. When it started, in the late 80’s , there were over 800,000 tetanus deaths a year, now that number is down to less than 60,000. The global polio eradication program last year saw the lowest number of cases ever reported - just 223 cases worldwide.

Ebola: lo que diu el senyor del video sobre l’Ebola, no se si es veritat o no, pero totes les fonts que jo tinc, tant de diaris, com MIT, com gent de Sierra Leone es que el problema ha sigut molt mes greu justament per seguir les tradicions locals, tan medicinals com d’enterraments, i de no fer cas a metges sense fronteres i d’altres ajudant.

- La gent es pensaba que els metges “blancs” son els culpables, i no volien anar a hospitals

- La gent anava a curanderos tradicionals, que no havien vist mai res aixi (el ebola mai havia arribat a west africa), i per tant no seguien els protocols de desinfeccio, ni sabien els perills de contagi.

- La gent no feia cas als metges moderns (tan blancs com locals) sino a curanderos tradicionals (sense coneixement sobre el virus,dient que el virus era mentida, etc etc) sobre el perill de tractar amb els familiars morts, i la gent es seguia infectant. Comentaris com el del senyor al video, que diu que les mesures de proteccio son una farsa i pantomima i que no cal anar protegit, no em semblen comentaris informats ni educats.

o As the epidemic spread to Sierra Leone in May, brought in by a traditional healer who tended to ailing Guineans and then returned home, similar problems surfaced. Family members defied a local quarantine, thereby spreading infection. By the end of May, authorities were losing track of Ebola sufferers amid widespread fleeing from health facilities; the toll of missing patients approached 60 by June.
o Some local leaders spread rumors that "the white people" were conducting experiments, infecting Sierra Leonians or cutting off people's limbs. Doctors Without Borders warned that widespread belief that Ebola does not exist threatened to spread the disease regionally.
- Metges sense fronteres, creu roja, OMS, UNICEF etc, no diuen la solucio al problema es una vacuna, ni una medicina miraculosa que vindra dels USA, sino un reconeixement rapid dels infectats (i de posibles infectats), aillament, i pendre totes les precaucions per a que no hi hagi contagi i aixi parar que el virus passi a altrres persones:

o The key to stopping its spread is rapid identification of the sick; removal of the ailing and deceased from their homes; and quarantine and high hygiene measures to prevent transmission of the virus to family members and health care workers.

- Comentaris extremistes com el del senyor al video, posen en perill a metges (internacionals i locals)

o In April, a mob claiming that foreigners were spreading diseases attacked a Doctors Without Borders clinic in rural Guinea and forced the Nobel Peace Prize-winning group to abandon its mission. The charity returned only after it had negotiated its safety with local religious leaders. In the capital city of Conakry, families have been hiding their ailing relatives. Even the local Red Cross was forced to abandon a part of the country after men brandishing knives surrounded them.

- Tot aixo ha causat una rapida expansio del virus, cosa que mai hagues passat a paisos desenvolupats si es tenen en compte les precaucions necesaries. Com hem vist als USA, que el virus no s’ha expandit tot i havent-hi 1 o 2 infectats.

Altres enfermetats: a mes a mes de tot el que he posat adalt, la medicina moderna ens ha ajudat a combatre moltes malalties i a salvar moltes mes vides. Un altre exemple es el SIDA. Gracies a la investigacio (i perque no, tambe a les farmaceutiques), la gent avui en dia no mor de SIDA en els paisos desenvolupats si tenen access als medicaments. Avui en dia pots ser protador del virus, pero gracies a les medicines, pots viure amb ell molt mes anys dels que mai s’hagues esperat. I els metges i investigadors segueixen lluitant per aconseguir la cura final. Per desgracia, a paisos en desenvolupament, on no tenen acces a les medicines (ja sigui per que no arriben o perque son molt cares) la gent encara mor moltissim de SIDA

Conclusio: en la meva opinio, crec que els dos tipus de medicina s’han de combinar. Utilizar remeis naturals sempre que sigui posible, i entendre les repercusions de pendre tants medicaments (aspirines, iboprifeno, antibiotics, etc etc), com fem avui en dia.

Pero no perque els remeis naturals son bons vol dir que la medicina moderna es una farsa i una mafia com diu el senyor, i demonitzar a la medicina moderna sent tan extremista em sembla fatal. Aviam que fara el senyor aquest quan li entri una embolia i li hagin d’operar. O si te una infeccio de rinyons i no vol pendre antibiotics. Molt del que diu al video son mentides i no esta sent merament informatiu a favor de la medicina natural, que es el que hauria de fer: explicar els beneficis, etc, pero no criticar a la medicina moderna que ha salvat tantes vides. Molts cops, els remeis naturals locals no son suficients, com ja he explicat ens els punts anteriors. I a vegades, creences i remeis tradicionals sobre com curar enfermetats son pitjors.

Nosaltres tenim moltissima sort d’estar en una part del mon on moltissimes malalties que abans mataven a la gent (i encara ho fan en moltissimes parts del mon) ja no representen cap risc per nosaltres, gracies a la medicina moderna. Tambe crec que hi ha moltes organitzacions, metges, etc que son bones persones i intenten ajudar a la gent. I tambe moltes fortunes de families (com bill gates que ell tant critica) que son essencials per erradicar malalties .
Tenim menjat el coco...
Anònim, 07/10/2014 a les 11:46
+3
-4
Quasi tots els comentaris que he llegit fins al moment, demostren la manipulació tal brutal que portem a sobre. En el fons, responen a les pors que també ens han tramés les organitzacions...
Agraïts al diari per la diversitat i que ens porteu a la Teresa Forcades i al senyor Pàmies.
A casa hi ha dos metges, i sense descartar la medicina al·lopàtica quan cal, ens inclinem per l'alternativa en la gran majoria d'ocasions.
per favor...
Anònim, 09/10/2014 a les 15:02
+4
-1
Pàmies: "MSF son col.laboradors de genocidi" i altres tonteries... no us fa vergonya publicar aquest video?
Hi si té raó
Anònim, 09/10/2014 a les 21:31
+1
-1
Hi si té raó que pot curar l'Ebola? Qui fallo seria no deixar-ho probar.S'ha de saber escoltar i analitzar per veure fins a quin punt pot ser veritat que pugui anar bé.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre
 18:12 Agents de paisà dels Mossos també es personen a escoles i centres cívics de Sabadell que serviran de col·legis electorals.
 18:12 Les seqüel·les de l'1-O obliguen el govern espanyol a prorrogar els pressupostos. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, assegura als passadissos del Senat que els comptes tampoc es presentaran aquest divendres al consell de ministres.
 18:03 El WhatsApp que t'informa d'on votar l'1-O (sense haver d'entrar a cap web).
 17:48 La Coordinadora de Colles Castelleres denuncia el bloqueig dels comptes bancaris per ordre del Ministeri d'Hisenda.
 
 17:46 Els Bombers de Barcelona, al costat de l'1-O malgrat les advertències de Colau; informa Jordi Bes. Decideixen en assemblea que mantenen els missatges de suport al referèndum en parcs i vehicles, i s'ofereixen a l'ANC per fer de cordó de seguretat durant els actes.
 17:30 Sáenz de Santamaría acusa Forcadell de trencar la separació de poders per manifestar-se al TSJC. La vicepresidenta del govern espanyol insisteix que a Espanya "no hi cap el dret a l'autodeterminació". Informa Oriol March. 
 17:29 JP Morgan desaconsella invertir en deute espanyol per la situació a Catalunya. En un informe, analistes del banc més gran dels Estats Units aposten abans per bons portuguesos o alemanys. 
 17:26 VÍDEO El dia que Mariano Rajoy va demanar un referèndum sobre Catalunya. L'actual president del govern espanyol va demanar una votació a tot l'Estat sobre l'Estatut.
 17:01 Els «misteris» de la samarreta de la senyera del Lleida Esportiu. El club assegura que no va rebre cap notificació de la Federació i que va avisar l'equip rival de la voluntat de canviar l'equipació. Informa Àlvar Llobet.
 16:57 Sáenz de Santamaría acusa Forcadell de trencar la separació de poders per manifestar-se al TSJC. La vicepresidenta del govern espanyol insisteix que a Espanya "no hi cap el dret a l'autodeterminació".
 16:51 El Consell Comarcal del Bages rebutja l'"estat de setge" que viuen les institucions catalanes. El plenari aprova una moció en defensa de les institucions catalanes i en contra dels atacs a les llibertats individuals i col·lectives per part del govern espanyol.
 16:54 Els Mossos es personen a dependències de l'Ajuntament de Sitges per demanar informació de l’1-O. Els agents s'han presentat a punts habituals de votació com són l'edifici Miramar i l'oficina de Turisme de l'Oasis.
 16:49 ​L’Institut Sant Quirze nega cap acord amb Ciutadans per evitar la publicitat del referèndum. El centre atribueix la presència d’estelades i pintades a l’hora del pati a un fet "puntual" i demana que "no es polititzi" l’ensenyament.
 16:38 

Pancartes de ''Democràcia'' al Senat


FOTOS ERC i PDECat exhibeixen pancartes de «Democràcia» al Senat. L'acció s'ha fet a l'inici de la sessió de control al govern espanyol entre els xiulets i les protestes d'altres grups.
 16:20 Un veí de Terrassa recull xavalla per menysprear el TC: «No val ni cinc cèntims». En Pep Rovira vol omplir una urna de monedes d'un i dos cèntims i dur-les a Madrid.
 16:06 La Guàrdia Civil cola una referència al Marca a les pàgines que tanca. El codi font de la pàgina que es mostra als webs intervinguts inclou unes línies amb una redirecció al web del diari esportiu.
 15:36 El Consell Fiscal mostra el seu suport als fiscals de Catalunya "en defensa de la legalitat i de l'estat de dret". Han emès un breu comunicat davant dels "greus esdeveniments que s'estan produint" a Catalunya.
 15:34 Conesa trasllada a vuit defensors dels drets humans la preocupació per la coerció de l'Estat; per Jordi Bes.
 15:20 Compareix a la Verneda un altre informàtic investigat per haver copiat el codi de la web del referèndum. S'ha acollit al dret a no declarar davant la policia.
 15:20 TV3 deixa d'emetre el magazín matinal "A tota pantalla", que presenta Núria Roca, degut a "l'excepcionalitat informativa del moment", vinculada al referèndum. La previsió és que torni a la pantalla el 3 d'octubre.
 15:19 Els Mossos identifiquen el responsable d'un dels col·legis electorals de l'1-O a Terrassa. Diversos agents s'han personat a l'Institut Les Aimerigues i han sol·licitat reunir-se amb la direcció; informa Sergi Ambudio. 
 15:02 La Fiscalia ordenarà als Mossos prendre el control dels col·legis electorals.
 14:53 Turull suggereix a l'Estat fer servir els vaixells del «Piolín» per acollir refugiats. El conseller de la Presidència assegura que Catalunya només ha rebut 221 nouvinguts en dos anys i en culpa la gestió del govern espanyol.
 14:48 Manifest dels treballadors de la Diputació de Girona a favor del referèndum de l'1-O. Demà en faran una lectura i repartiran el manifest que han signat 150 persones.
 14:44 La Fiscalia ordenarà als Mossos controlar divendres els col·legis electorals. Agents de la policia catalana ja han començat avui a recollir informació sobre els responsables de les seus del referèndum.
 14:32 El PDECat diu al Congrés que la declaració unilateral d'independència està "absolutament descartada". 
 14:31 Ribó diu que el fiscal "s'extralimita" en investigar causes ja judicialitzades i designar un coordinador policial. El Síndic de Greuges veu "desproporcionat" tancar webs, citar a declarar alcaldes o perseguir penalment algú per organitzar un referèndum quan no és delicte.
 14:30 La Fiscalia ordenarà als Mossos controlar divendres els col·legis electorals.
 14:19 La fiscalia de Tarragona ja ha obert una trentena de diligències d'investigació per l’1-O. Fins ara només s'han citat sis alcaldes del territori a declarar, però se'n citaran més en els pròxims dies.
 14:05 Els diputats d'ERC i PDECat no aniran al ple del Congrés aquesta tarda. Les formacions sí que interpel·laran dimecres el govern espanyol sobre Catalunya.
 14:13 La Comissió Europea justifica el tancament de webs perquè és «dins de la legalitat». Periodistes internacionals pregunten a la roda de premsa de la CE si no ho considera un ’“atac a la llibertat d’expressió” i comparen la situació de l’Estat amb Turquia. La Guàrdia Civil tancarà aquest dimarts 85 webs més, fins a un total de 144.
 14:04 El PP justifica l'enviament de milers de policies a Catalunya per la "violència als carrers de Barcelona".
 14:00 Denuncien que l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, a Osona, no deixa fer un acte sobre el referèndum; informa Carles Fiter.
 13:57 Ofensiva legal del Govern per aturar la invasió de competències de l'Estat; informa Oriol March. L'executiu presenta un requeriment d'incompetència al govern espanyol per l'ordre als Mossos d'obeir les directrius d'un coronel de la Guàrdia Civil.
 13:54 La UdL dona suport al referèndum. El claustre de la universitat ha avalat el manifest amb 79 vots a favor i 23 en contra.
 13:15 Advocats sobiranistes convoquen una manifestació dimecres al TSJC. Volen denunciar l'actuació repressiva de l'Estat contra l'1-O i la conculcació de drets fonamentals.
 12:57 Julian Assange donarà consells per defensar el referèndum en una videoconferència avui, a les 17.30 h a la UB.
 12:52 Felipe González, expresident del govern espanyol, assegura que la situació a Catalunya és el que més l'ha preocupat "en els últims 40 anys".
 12:51 ENQUESTA Vols un estat a favor de la llengua catalana? Campanya de la Plataforma per la Llengua pel «sí» al referèndum.
 12:43 El PSOE avisa Podem i els "comuns" que poden ser "coartada" d'una DUI si participen a l'1-O. Pedro Sánchez demana "prudència i mesura" al govern espanyol i al fiscal general de l'Estat.
 12:21 VÍDEO Iñaki Gabilondo: "El silenci d'Espanya" (pobles i gent que no són Madrid) sobre el referèndum.
 12:20 Entitats i sindicats creen la Taula per la Democràcia per respondre l'ofensiva de l'Estat. En el grup impulsor hi apareixen l'ANC, Òmnium Cultural, CCOO, l'UGT i Lafede.cat, que treballen un manifest que es presentarà demà a Barcelona.
 12:13 El Govern envia les notificacions de les meses tot i el setge de la Guàrdia Civil.
 12:12 
 11:44 Baltasar Garzón desmunta l'estratègia judicial de l'Estat: «On vas, Maza?». El magistrat assegura que l'Audiència Nacional no és competent per instruir ni jutjar el delicte de sedició.
 11:43 Miquel Buch, president de l'ACM, surt de declarar acompanyat de «Piolín». El dibuix animat esdevé cada cop més el símbol de la lluita pel referèndum.
 11:38 La Fiscalia torna a convocar tots els cossos policials aquest dimecres. La reunió es produirà després que Trapero demanés a Romero de Tejada que reconsiderés la seva decisió d'atribuir la coordinació a un coronel de la Guàrdia Civil.
 11:33 Vetlla amb tractors per defensar els col·legis i les urnes del referèndum; informa Àlvar Llobet. L'Assemblea Pagesa convida a aparcar tots els tractors del país a les proximitats dels col·legis electorals l'1-O.
 11:26 El col·lectiu Xnet publica una guia d'eines digitals per protegir la privacitat a mòbils i ordinadors. El projecte de defensa dels drets a internet ha recopilat, en un breu manual, instruccions bàsiques per mantenir comunicacions segures.
 11:24 Rajoy busca avui l'aval de "l'amic americà" per reprimir l'1-O, per Pep Martí. El president espanyol serà rebut per Donald Trump a la Casa Blanca, després de mesos de distància entre les dues diplomàcies.
Entrades anteriors »
Control dels Mossos d'Esquadra | Adrià Costa
Isaac Meler | 11 comentaris
01/01/1970
Fonts de la Fiscalia han avançat a TV3 que donaran la instrucció que es quedin les claus d'escoles i instituts per impedir el referèndum | Agents de la policia catalana ja han començat avui a recollir informació sobre els responsables de les seus de l'1-O
Jordi Bes
01/01/1970
Decideixen en assemblea que mantenen els missatges de suport al referèndum en parcs i vehicles, i s'ofereixen a l'ANC per fer de cordó de seguretat durant els actes
Ricardo Blázquez, al mig, presidint una sessió de l'episcopat.piscopal Espanyola | CEE
Pep Martí | 9 comentaris
01/01/1970
Aquest dimarts es reuneix la permanent de l'episcopat espanyol i l'ala conservadora pressiona per posicionar-se contra l'1-O
Mariano Rajoy, amb Juan José Brugera, en les Jornades del Cercle d'aquest any. | La Moncloa
Pep Martí | 6 comentaris
01/01/1970
El president Juan José Brugera vol protegir l'entitat per l'escenari que s'obrirà després del referèndum
Carles Puigdemont, a l'entrevista amb Jordi Évole | Generalitat de Catalunya
Toni Vall | 47 comentaris
01/01/1970
«En alguns moments, el periodista semblava massa interessat en fer aflorar fos com fos contradiccions al president»
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, mostrant una papereta de votació de l'1-O. | Òmnium
Roger Tugas | 8 comentaris
01/01/1970
Els estudiants de la UB reparteixen 100.000 paperetes de votació de l'1-O en el marc de la Marató per la Democràcia que se celebra aquest diumenge, mentre que l'ANC i Òmnium en distribueixen 900.000 arreu de Barcelona