Acabada la bombolla, s'acaba Albiol

| 06/03/2013 a les 23:59h
Arxivat a: L'article del dia
Aquesta notícia es va publicar originalment el 06/03/2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Anys de creixement econòmic artificial vinculat a la construcció van crear una gran necessitat de mà d'obra i això va generar un flux d'immigració massiu i constant al llarg del temps. Tot plegat va pressionar enormement els estrats més baixos de la població anterior, que procedia, majoritàriament, de la immigració meridional dels anys seixanta.

Tot plegat, una història coneguda que ha desembocat en la situació actual. Però ara Catalunya ja no és territori receptor d'immigració, sinó al contrari. El context anterior ha desaparegut i les ofertes polítiques d'aquella època -des del papers per a tothom fins a l'expulsió dels sense papers- simplement han decaigut. Per això Plataforma per Catalunya, l'antiga gran amenaça, és ara un partit en decadència política que en les últimes eleccions va tenir el suport d'un misèrrim 1'66 per cent dels electors.

En definitiva, Xavier Garcia Albiol és un anacronisme d'aquella bombolla immobiliària. Badalona és la tercera ciutat de Catalunya i mereix un alcalde que resolgui els problemes des del catalanisme democràtic i el respecte a totes les persones. CiU, PSC i ICV són majoria i en tenen la responsabilitat.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

indignat 2.0.
Reusenc v.2.0, 06/03/2013 a les 23:16
+20
-61
Artículo que no supera un 2,1 sobre 10 en la ESO. Ahora resulta que este señor Albiol es el culpable de la burbuja y demás desastres que tenemos en nuestra comunidad y en la ciudad de Badalona. Ni palabra del alcalde de Barcelona, LLeida,Girona ni Tarragona ni de los presidentes de la Generalitat que dieron su apoyo al Gobierno central,parece que el problema solo existe en Badalona. El alcalde que se merece Badalona es el que votan los ciudadanos, no el que el que defiende el "catalanismo democrático", que vete a saber que significa, del Sr. Cot.
Imatge denigrant de Badalona
Anònim, 07/03/2013 a les 00:16
+60
-13
Jo m'imagino els pobres badalonins amb dos dits de front avergonyits del "caudillet" que tenien d'alcalde.

El Pp ha fet la viu viu a la xenofòbia per robar vots a PxC.

Si hem llegeix algún votant del PPsoe, uPPyd-C's o PPxC vagi a pendre pel cul!
Acabat, menys la pasta
Anònim, 07/03/2013 a les 00:23
+40
-7
Sí, sí, molt acabat. Però la pasta que ha parasitat aquest trepa inútil i anafabet no se l'acabarà ja mai.
A Salvador Cot. Compte amb els missatges negatius subliminals..(emmascarats d'independentisme)
Carles Camins, 07/03/2013 a les 05:52
+13
-4
A Salvador Cot. Compte amb els missatges negatius subliminals..(emmascarats d'independentisme)

Pel que he vist, crec que conscient o inconscientment (i potser de bona fe, ..no ho se) ..
la Pel·licula ("Quan convé seguem cadenes". A.Verdaguer, Salvador Cot, --no confondre amb una altra pel·licula anunciada mesos abans) porta un missatge subliminal gens positiu pel procès independentista.

Transmet Odi, violencia, por, precisament elements que els agents espanyols infiltrats a Catalunya (CNI, etc etc) volem inculcar en el insconscient col·lectiu català.

No ens deixem enganyar per oportunismes, o missatges negatius emmascarats d'independentisme.

Els missatges negatius d'odi, violencia, por, i entrebancs ja els tenim cada día a les notícies, si precisament es vol fer una pel·licula que ajudi el procés, s'han de fer missatges positius, que transmetin en l'inconscient col·lectiu català:
Moral de Victòria, pau, seguretat, èxit, concordia, convivència, respecte, etc..

(Per posar només un petit exemple: Escenes com les de multitud de manifestants independentista amb cara d'exaltats escridassant i amb gestos violents a un indefens alcalde amb cara de tristor i indefensió, les podria ara mateix signar el mateix CNI infiltrat al nostre país, i ben segur que no és la imatge internacional que necessita avui el nostre procès)

No ens fem gols a la nostra propia porta, ja prou feina tenim.

Per exemple, ho fàcil que seria per transmetre aquests factors positius, fer una pel.licula "rodada", l'any 2020, on ja en una Catalunya Independent consolidada, es mostrés com el nostre poble, amb plena identitat, torna a ser el motor i l'espurna per dotar al món la transformació a la Pau i Justicia, que tant el va caractareritzar quan erem un pais lliure.

Endavant! no ens deixem enganyar amb missatges subliminals negatius o derrotistes emmascarats d'independentisme.

Prego Sr. Salvador Cot, com a promotor de la pel·licula, per tal d'eliminar qualsevol rumor que corre per les xarxes de possible infiltració d'elements del CNI en la concepció d'aquesta pel·licula, que miri de fer tots els possibles per evitar aquest tipus d'escenes o misstages subliminals derrotistes i que crein arquetipus negatius que ens cal foragitar d'una vegada per totes del procès, si de veritat volem assolir l'èxit, i no encallar-nos com ha passat tans i tans anys d'independentisme infiltrat de trenca-vidres.

Una cordial Salutació,

Carles Camins
Paradoxes
Pep Cirera, 07/03/2013 a les 08:40
+25
-2
Per exemple:

Que un alcalde del PP sigui antiimigracionista quan el seu partit va favorir la immigració massiva i il·legal.

Que gent d' "esquerres" estiguin a favor de la immigració quan la provoca la pobresa i es fa servir per empitjorar les condicions laborals dels treballadors i justifica la marginació de dones i homosexuals.

Que "catalanistes" estiguin a favor de la immigració massiva que posa en perill la identitat, cultura i democràcia a Catalunya.

Que els "tolerants" no tolerin els que no pensen com ells.

Que s'amagui els problemes (amb censura inclosa) que la immigració massiva ha provocat i es deixi la seva solució en mans de l'Anglada i gent semblant.

Que s'apaludeixi aquest fenòmen amb el pretext de no ser racista i xenòfob tot mostrant racisme i xenofòbia anticatalana i antiespanyola.

És "curiós", tot plegat...
Castella és com ella i la Faes és criminal.
MIK., 07/03/2013 a les 09:08
+19
-5


Abans d'ahir, el gran periodista Jordi Barbeta ja va proclamar que, des de fa més de 300 anys, darrere d'"AAENPSY" s'hi amaga Castella.

Tu, benvolgut Cot, encara no ho has descobert.

La nació castellana fa més de 300 anys que vol destruir la nació catalana. "AAENPSY" és un pseudònim maligne.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.Albiol
Anònim, 07/03/2013 a les 09:20
+18
-5
Prepotente con actitudes chulescas, se le acaba el chollo.
No és veritat
Anònim, 07/03/2013 a les 09:43
+23
-1
NO SE'N VAN. Fins i tot el darrer any hi ha hagut un superavit de 1000 immigrants....
I tu un 0'5 en lectura
Jordi Saura, 07/03/2013 a les 09:55
+22
-5
Reusenc. No en sé ni vull puntuar l'article del Sr. Cot, però tu com a lector no arribes ni a 0'5 sobre 10 ni a l'ESO, ni a Primària. On diu que l'Albiol sigui el responsable de la bombolla? jo diria que enlloc, però tu envesteixes com un toro de lídia com només sabeu fer tots els españoleros. Abans de parlar llegeix, pensa, reflexiona, no et llencis a escriure, és bo pensar, ja sé que no hi esteu gaire acostumats, però creu-me, va bé, encara que només sigui de tant en tant.
Los expulsará el Sr. Cot?
El cura loco, 07/03/2013 a les 09:56
+30
-19
La burbuja inmobiliaria se ha ido, pero los marroquíes se han quedado. Nuestra juventud está emigrando, pero los marroquíes siguen viniendo. Los catalanes aumentan las cifras del paro y los marroquíes las del censo. Los catalanes siguen buscando trabajo y los marroquíes las ayudas sociales. Las empresa catalanas siguen mandando gente al paro, pero las mafias de Marruecos siguen enviando africanos a Cataluña.
¿Quiere dar a entender el Sr Cot, con este escrito, que serán expulsados todos los marroquíes que estén sin trabajo?
al carrer
Jordi60, 07/03/2013 a les 10:17
+13
-4
Que el fotin al carrer i despres el de Castelldefels i de pas
que a L,Albiol li treguin tota la merda i la publiquin que segur que en te molta
Curita
Anònim, 07/03/2013 a les 10:41
+27
-10
Quan dius "catalanes" i "Cataluña", vols dir que t'hi sents identificat? Perquè potser a qui haurem d'expulsar és a tu perquè conec molts marroquins molt més integrats que tota la immigració sudista que ens va arribar fa 40 anys.
Ni un pas enrere!
Anònim, 07/03/2013 a les 10:48
+13
-2
En la lluita per la lliberta com a poble, societat i individus!I qui no ho és?
Jordi Saura, 07/03/2013 a les 11:09
+12
-8
Cura loco, pero loco de verdad!!! I qui no és emigrant? quants no han emigrat d'altres llocs de l'Estat cap aqúí, i quants no van emigrar a altres llocs d'Europa o fins i tot d'Amèrica. No teniu remei, sou indignes de viure aquí
Volem un estat català perque volem deixar un estat nacionalsita.
Charly Brown, 07/03/2013 a les 12:42
+4
-3
Completament d'acord amb Carles Camins. Cal pasar del llagrimeix i del resentiment pel pasat. Hem de contibuir a imaginar una Catalunya nova, lliure de les mentides nacionalistes que ens han inculcat 500 anys de sometiment a un imperi bàrbar. Sobretot ens hem de lliurar de totes aquelles posicions que facin creixer entre nosatres un nacionalisme negatiu, agressiu, intolerant.

Els catalans d'abans d'aquesta sumissió de 500 anys m'els imagino lliures i prou, i amants de la llibertat per tothom, també pels castellans, pels gallécs, pels pakistanesos, i per qui sigui. Hem de mostrar una Catalunya en la que la llengua catalana no será imposada a força de lleis i obligacions, sinó qeu será estimada com una llengua que ajuda a la ciutadania, a la cultura, a la comunicació, sense atacar a cap altre poble, sense fer sentir malament o rebutjats als que tenen altres cúltures i tindran també ciutadania. L'unica imposició del coneixement del català que es pot permetre per llei només pot referir-se a les condicions accedir al funcionariat o per atendre al públic a comerços, però l'estat ha de ser capaç d'entendre als ciutadans en català o en castellà
indignat 2.0.
Reusenc v.2.0., 07/03/2013 a les 12:45
+6
-2
Jordi Saura, 07/03/2013 a les 09:55

Evidentemente no es EL RESPONSABLE sino UNO DE LOS RESPONSABLES.

"Acabada la bombolla, s'acaba Albiol"

"En definitiva, Xavier Garcia Albiol és un anacronisme d'aquella bombolla immobiliària"

Y actual responsable en su ciudad según Cot. Debe ser que únicamente hay anacrónicos en Badalona. Y para Jordi Saura aquí no existen los trajes de luces, flipa.
COMPTE, PERÒ!
Anònim, 07/03/2013 a les 13:11
+6
-0
No puseu a l'ajuntament algú que pugui ser IMPUTAT(Adigsa)!!!!
BADALONA
Anònim, 07/03/2013 a les 13:16
+10
-2
Es el laboratori de la FAES. I I el PP esta disposat a abocar-hi diners si mana Albiol.
CONTRADICCIONS
Anònim, 07/03/2013 a les 13:22
+9
-0
Les de CiU que abstenint-se el va fer alcalde perquè estaven farts de governs "socialistes". Ara li cal argumentar la rectificació i no caure en la contradicció. O ontradir-se dialecticament per anar endavant. Però tenint en compte l'"efecte rebot" de les properes eleccions.A Barcelona ha tingut que pactar el pressupostos amb el PP! Dificil PPreta!
No ho enteneu...
Anònim, 07/03/2013 a les 14:18
+9
-6
El problema amb l'Albiol és que la majòria de mitjans de comunicació no entenen perquè va acabar sent alcalde. Per una cosa molt senzilla, perquè el varen votar, espanyols, catalans, de dretes, d'esquerres i fins i tot independentistes. Si no és així amb el % de votants a Badalona, els números no surten. I segon m'agradaria que algún expert es preguntés perquue va guanyar ell les eleccions i ERC va sortir del consistori, perquè ICV-EUIA va perdre regidors i igual que l'hi va passar a CIU. I m'agradaria un anlàlisi acurat. Us deixo un programa d'humor i sàtira sobre Badalona que feien per internet crec que tenien molta raó quan feien Albiol alcalde.
Salut.


El cura loco té raó
Pep Cirera, 07/03/2013 a les 15:03
+13
-4
I, evidentment, això altera els feixistes immigracionistes.
A més de deixar anar el seu racisme antiespanyol i anti català amaguen com es beneficien de la immigració massiva.


CURITA: conec molts espanyols i fills d'espanyols integrats i independentistes; quants marroquins coneixes que posin als seus fills noms com Joan, Pau, Marc, etc? CAP. Saps per què? Perquè per a ells els nostres noms són impurs per no ser musulmans. Apa, veste'n a empaitar noies i robar amb els teus amics maggribins i deixa de dir collonades.
El perill és
Anònim, 07/03/2013 a les 15:32
+11
-3
la substitució de població, se'n van els catalans i ens quedem amb tots els altres...
Alcalde legítim
un, 07/03/2013 a les 17:08
+5
-21
Vaja. I jo que pensava que l'article d'avui aniria dels Pallerols i sus secuaces. I de com uns miserables corruptes, que s'aprofiten del seu càrrec public, per embutxacar-se uns diners (molts) que venien d'Europa per ajudar a paliar el gran dram del atur (apart de per finançar il-legalment el seu partit, els nacionalistes de CiU). Doncs bé, sembla que, per una vegada, s'ha fet justicia. De la veritat, i el jutge els ha enviat a presó. Passant dels "tejemanejes" dels seus advocats per no haver de trepitjar la presó. Però resulta que no. Que això, avui, tampoc "No toca". I el tema va del sr. Garcia Albiol. Molt bé. Doncs parlem d'Albiol. No entenc molt bé (o si, malhauradament) la referencia a PxC de l'article. Algún lector despistat podria deduir de la seva lectura que el sr. Garcia Albiol pertany a aquest partit residual. Però no. Pertany al partit Popular. Així que, crec que la referència a la PxC, està de més. I dit això, el sr. Garcia Albiol va ser el guanyador de les últimes eleccions municipals cel-lebrades a Badalona. Encara que, això si, no per majoria absoluta. O sia, exactament igual que el sr Mas a les últimes eleccions al parlament de catalunya. I, per tant, està igual de legitimat que ell, democràticament, per governar (un al Ajuntament del seu municpi. I l'altre. al Parlament de Catalunya). CiU, PSC i Iniciativa no son majoria de res, en contra del que diu el sr. Cot, adalt. Son tres partits que van perdre les eleccions, a Badalona, davant del gran guanyador, el PP. I això, el legitima democràticament, per governar (igual que a en Mas). I de fet, no li han trobat cap cas de corrupció que l'esquitxi, co si ho han fet amb altres alcaldes de CiU, com el de Lloret, o el de sant Hilari de Sacalm, per exemple. Altre cosa, és que això li agradi més, o menys, al Cot. O gens.
Definitivament no en saps
Jordi Saura, 07/03/2013 a les 17:53
+0
-0
Reusenc, definitivament no saps llegir et quedes amb les paraules posades una darrera l'altra, i potser ni tant sols això, et deus haver quedat amb allò de "mi mamá me mima, amo mucho a mi mamá", i amb això, tal com sortia en una tira de Mafalda ja fa uns anys, ja pots matenir converses intel·ligents.
Manipulador
Anònim, 07/03/2013 a les 19:30
+0
-0
como siempre, adoctrinador de todos los que le crean. Pero a quién intenta convencer diciendo estas cosas. Alguien por ahí le ha dado nota de 2,1 sobre 10. Yo le doy un cohete como me decían a mí, un 1 por presentarse y poner lo que le venga en gana. Madre mía no doy crédito.
Ho desitjem
Anònim badaloní, 07/03/2013 a les 20:49
+0
-0
Molts badalonins desitjem que aquesta amenaça es faci realitat, volem veure un tripartit de perdedors, farem un esforç durant 2 anys per donar-li la majoria absoluta durant 4 al nostre alcalde legitim. Albiol, els barris periferics de Badalona estem amb vosté, la clase obrera amb Albiol.
Ho desitjem
Anònim badaloní, 07/03/2013 a les 20:55
+1
-0
Molts badalonins desitjem que aquesta amenaça es faci realitat, volem veure un tripartit de perdedors, farem un esforç durant 2 anys per donar-li la majoria absoluta durant 4 al nostre alcalde legitim. Albiol, els barris periferics de Badalona estem amb vosté, la clase obrera amb Albiol.
Badalonins-es eniu un Pproblema, feu alguna cosa carai!
Anònim, 07/03/2013 a les 22:18
+0
-0
Resultats a les eleccions al Parlament 2012 i 2010.

Badalona 2012
Partits Vots %
PSC 19.750 19,65
CiU 19.207 19,11
P.P. 17.839 17,75
ICV-EUiA 13.056 12,99
ERC-Cat Sí 10.216 10,16
C's 10.137 10,08
CUP-ALTERNATIVA D'ESQUERRES 2.337 2,32
PxC 1.739 1,73
SI 922 0,91


Badalona 2010
Partits Vots %
CiU 25.913 30,95
PSC 19.155 22,87
P.P. 14.791 17,66
ICV-EUiA 7.127 8,51
Esquerra 4.410 5,27
C's 3.473 4,15
PxC 2.225 2,66
SI 1.289 1,54

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 23:13 El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, considera que "el PSC no pot estar ni un minut més al govern de la capital de Catalunya", i demana que Colau reuneixi els grups contraris al 155 per trobar una sortida democràtica davant "el cop contra les institucions catalanes".
 23:06 Convergència Democràtica Aranesa alerta que el 155 paralitzarà «de facto» el govern aranès. El partit mostra el "total rebuig i condemna a la interpretació de la democràcia en aquests termes totalitaris".
 22:36 Catalá insta Puigdemont a actuar amb «responsabilitat» i avisa que la justícia és «eficaç». El ministre de Justícia critica Carme Forcadell per apuntar que l'aplicació del 155 sigui un "cop d'estat".
 22:30 Societat Civil Catalana (SCC) veu "positiva" la decisió del govern espanyol de recórrer a l'article 155 i reclama que s'apliquin "el més aviat possible les mesures per tornar a la normalitat institucional". L'entitat defensa que l'aplicació del 155 "garanteix l'autogovern de Catalunya i fa una crida a la convivència i la concòrdia".
 22:24 Un noi i una noia han estat detinguts a Barcelona per intentar agredir un agent de la Policia Nacional espanyola davant la delegació del govern espanyol. Els fets han passat minuts després de finalitzar-se la concentració en suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 22:20 El líder del PP català, Xavier García Albiol, acusa Carme Forcadell d'"apallissar" més de la meitat dels catalans pel tracte a l'oposició. També titlla de "provocació" que Puigdemont parli de vulneració de l'estat de dret per l'activació de l'article 155.
 22:09 DOCUMENT Puigdemont equipara Rajoy amb Franco i demana activar el Parlament per declarar la independència. Llegeix el discurs íntegre del president de la Generalitat.
 21:54 El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, veu "lògic" que una querella per rebel·lió contra Carles Puigdemont suposi "mesures cautelars severes".
 21:52 ÀUDIO Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio: «Seguirem treballant amb el mateix compromís i rigor».
 21:46 El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, considera que l'activació de l'article 155 suposa "un veritable cop d'estat contra un Govern i un Parlament legítims" que sempre han actuat a partir del principi democràtic i "emparats pel mandat popular" del 27-S i de l'1-O. "Ens pertoca defensar la democràcia i la República", ha defensat en declaracions a TV3.
 21:40 JxSí i la CUP pacten celebrar divendres el ple del Parlament que respondrà al 155 i que pot declarar la independència.
 21:35 Milers de lleidatans també surten al carrer en contra de la suspensió de l'autonomia catalana; per Àlvar Llobet.
 21:33 Milers de persones tornen a omplir el Mercadal de Reus per exigir l'alliberament dels "presos polítics"; explica Jonathan Oca.
 21:13 El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, equipara Rajoy amb Franco i demana activar el Parlament per declarar la independència; per Oriol March.
 21:11 L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, dimiteix de la direcció del PSOE després de l'aplicació de l'article 155; informa Sara González.
 21:09 Carles Puigdemont acaba el seu discurs amb un "visca Catalunya".
 21:07 
 21:06 Carles Puigdemont anuncia que demanarà un ple del Parlament "per debatre i decidir sobre l'intent de liquidar l'autogovern i la democràcia" de Catalunya.
 21:06 Carles Puigdemont: "Les institucions catalanes i el poble de Catalunya no podem acceptar aquest atac".
 21:03 Carles Puigdemont critica que el govern espanyol "s'ha proclamat de manera il·legítima el responsable de la voluntat dels catalans".
 21:02 Carles Puigdemont considera l'aplicació de l'article 155 com "la liquidació de l'augotogovern i la voluntat democràtica dels catalans".
 21:01 El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, critica que totes les propostes de diàleg al govern espanyol han tingut la mateixa resposta: "O el silenci o la repressió".
 20:41 Unes 500 persones són a la plaça Sant Jaume de Barcelona a l'espera de la declaració institucional de Carles Puigdemont, que es veurà a través de TV3.
 20:35 Rajoy agreuja el conflicte amb el 155, destaca la premsa internacional. Els mitjans d'arreu del món també es fan ressò de la resposta ciutadana en forma de manifestació a Barcelona.
 20:31 L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero afirma que el Govern encara pot "rectificar" com a "acte polític intel·ligent" i convocar eleccions.
 20:06 El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, titlla de "penós" veure el socialista Pedro Sánchez amb Mariano Rajoy i Albert Rivera pel seu suport a l'article 155. "Si s'ha oblidat de les seves bases, cap canvi democràtic serà amb ell, sinó a pesar seu", defensa.
 
 19:58 Carme Forcadell es compromet a defensar la sobirania del Parlament: «No farem cap pas enrere». La presidenta de la cambra catalana compareix amb els representants sobiranistes de la mesa i acusa el president espanyol de completar "un cop d'estat de facto". "Ens comprometem avui, en l'atac més greu a les institucions catalanes, a defensar la sobirania del Parlament de Catalunya", afirma Forcadell.
 19:56 Carme Forcadell es compromet a defensar la sobirania del Parlament. "Rajoy pretén que el Parlament deixi de ser un parlament democràtic i això no ho permetrem", ha garantit.
 19:54 Carme Forcadell assegura que l'article 155 "no els permet fer el que volen fer", i adverteix que cauran "en la més flagrant inconstitucionalitat". Segons Forcadell, "no els acompanya ni la legalitat, ni la legitimitat política, ni compten amb el suport de la majoria de catalans i catalanes".
 19:49 
 19:51 Carme Forcadell critica que Rajoy "ha traspassat tots els límits" i l'acusa d'haver fet "un cop d'estat de facto ."Ara ens volen prendre el Parlament que ha votat la ciutadania", assegura la presidenta del Parlament.
 19:49 Els treballadors de Catalunya Ràdio no reconeixeran un director imposat per Madrid. TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN reivindiquen la seva independència davant les mesures anunciades per Rajoy.
 19:48 
 19:36 
 19:21 Guardiola, sobre el 155: «És un dia molt trist per a la democràcia». L'entrenador del Manchester City critica la decisió del govern espanyol i demana que no hi hagi "violència": "L'únic que volíem fer era votar"
 19:04 Col·lectius d'advocats recullen firmes per denunciar que s'ha empresonat Cuixart i Sànchez fent un "ús ideològic del dret". 
 19:04 Parlon, Ballart i Mayoral demanen al PSC que es demarqui del PSOE pel 155. Els alcaldes socialistes s'oposen de manera "radical" a la decisió de Madrid i insten el Govern a no fer cap acció unilateral que agreugi les dificultats d'entesa.
 18:51 VÍDEO Les llàgrimes de Xavier Domènech a la manifestació per la llibertat de Cuixart i Sànchez. El líder d'En Comú Podem s'emociona al final de la manifestació.
 18:50 ACTUALITZACIÓ «Som milions, som les nostres institucions»: clam massiu per la llibertat i contra el 155. Unes 450.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, planten cara a la repressió de l'Estat i exigeixen l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 
 18:43 Ada Colau reclama al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que no doni suport a l'aplicació de l'article 155 i que junts facin "un front comú" en defensa dels drets i les llibertats.
 18:36 Unes 450.000 persones participen a la manifestació per demanar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona.
 
 18:35 Ada Colau redobla la pressió sobre els socialistes, ja que veu "incomprensible" el seu suport a l'article 155.
 18:33 
 18:33 VÍDEOS «Què volen aquesta gent»: el record més emocionant per a Sànchez i Cuixart. Maria del Mar Bonet emociona la manifestació amb "Què volen aquesta gent".
 18:29 Acaba l'acte per demanar l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart amb Els Segadors.
 
 18:29 El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, s'emociona amb la cançó de Què volen aquesta gent?.
 18:25 La cantant Maria del Mar Bonet interpreta la cançó Què volen aquesta gent?.
 18:22 
 18:19 Les entitats sobiranistes anuncien que es continuaran mobilitzant al carrer.
 18:14 Xiulada monumental quan es pronuncia el nom del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la lectura del manifest.
Entrades anteriors »
Carles Puigdemont, durant el discurs institucional d'aquest dissabte al Palau de la Generalitat | Govern
Oriol March | 14 comentaris
01/01/1970
El sobiranisme preveu celebrar el proper ple divendres vinent, coincidint amb la sessió del Senat que validarà l'article 155 de la Constitució i liquidarà l'autonomia
01/01/1970
El líder del PP català titlla de "provocació" que Puigdemont parli de vulneració de l'estat de dret
La junta de portaveus, en una reunió recent al Parlament. | ACN
Roger Tugas | 5 comentaris
01/01/1970
JxSí i la CUP registren un text on s'exigeix aturar també el procés contra Trapero i "que s'aturi la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals que estan portant a terme les institucions de l'estat espanyol"
Un dels balls de la Fira de la Transhumància, a Santa Margarida i els Monjos. | Aj.Santa Margarida i els Monjos
Esteve Plantada
01/01/1970
NacióDigital recomana la Fira de la Transhumància, el Festival Protesta, la Festa del Modernisme de la Colònia Güell, el Filmets de Badalona, i l'UtopiaMarkets Il·lustració
El programa «Filiprim» | TV3
Toni Vall | 2 comentaris
01/01/1970
«Pel que pugui ser, com que m'acompanya una bona memòria televisiva, em ve de gust fer-li un homenatge a aquella que coneixem com La Nostra»
El catedràtic de dret constitucional, Xavier Arbós, en una imatge d'arxiu | ACN
Pep Martí | 19 comentaris
01/01/1970
El catedràtic de Dret Constitucional de la UB respon als interrogants que genera una mesura que "pot incrementar la tensió i no hi ha cap garantia que les seves instruccions es compleixin"
Marta Rovira i Oriol Junqueras, abans d'un consell nacional d'ERC. | ACN
Roger Tugas | 25 comentaris
01/01/1970
Els republicans han informat els seus quadres sobre com reaccionar per preservar l'organització i la logística del partit | El pla s'ha elaborat arran de l'aparició de Tardà i Rufián en els informes que han servit per empresonar Sànchez i Cuixart
Oriol March analitza l'aplicació del 155
Oriol March | 10 comentaris
01/01/1970
Oriol March, redactor de Política de NacióDigital, analitza els passos previs a l'aplicació del 155 i l'aixecament de la suspensió de la declaració de la independència
Carles Puigdemont, en un acte amb els Mossos d'Esquadra | Govern
01/01/1970
L'executiu preveu que l'Estat prengui mesures "quirúrgiques" que afectin competències claus de l'autogovern, des de l'estructura política i administrativa fins al comandament dels Mossos | "La Generalitat no desapareixerà", assenyalen al Govern en referència a una intervenció agressiva de l'autonomia que substitueixi alts càrrecs
Jordi Cuixart, a l'Audiència Nacional espanyola | ACN
Isaac Meler | 7 comentaris
01/01/1970
L'advocada del president d'Òmnium detalla a NacióDigital que l'Audiència Nacional pot tardar entre 15 dies i un mes en resoldre el recurs contra la presó preventiva
Carles Puigdemont i Jordi Turull, durant el consell nacional del PDECat | ACN
01/01/1970
El president garanteix al PDECAT que "posarà el play" i s'avança cap a un ple extraordinari en un termini de pocs dies | Membres del Govern consideren l'opció "menys dolenta" que hi hagi noves eleccions però ERC, Demòcrates i la CUP la rebutgen | Els partits preparen els quadres per la "fase resolutiva" si s'intervé l'autogovern
Josep Soler, director de l'Institut d'Estudis Financers | Adrià Costa
Pep Martí | 12 comentaris
01/01/1970
El director general de l'Institut d'Estudis Financers afirma que el govern espanyol menteix quan diu que "una Catalunya independent seria inviable" | Crític amb el procés, l'economista assegura que "una intervenció dura de l'Estat faria que l'independentisme passés del 50% al 80%"