Cristians per la Independència emplaça la jerarquia

La sectorial de l'ANC avisa que en l'actual conflicte el "silenci és traïció", i critica la cúria per no defensar l'independentisme

| 05/09/2012 a les 00:36h
Especial: Assemblea Nacional Catalana
Arxivat a: Política, anc, marxa11s, cristians per la independència
Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/09/2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un moment de la constitució de la sectorial de Cristians per la Independència. Foto: Q.S./ND

Allunyats d'una cúria eclesiàstica marcada per l'espanyolisme, la sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana Cristians per la Independència ha emès un comunicat força contundent per tal de mostrar el seu suport a la manifestació de l'11S.

A través d'un comunicat, Cristians per la Independència argüeix que la doctrina social de l'Església "ofereix una vasta fonamentació sobre els drets de les nacions, fet que ens il·lumina i encoratja en aquest moment transcendental pel nostre país". En aquest sentit deixa clar que el conflicte està servit i que no hi ha camins fàcils, ans al contrari. "En la defensa dels drets de les persones i dels pobles, els cristians sabem que sempre toparem amb criteris totalment oposats i que per això la tensió, l’enfrontament i la divisió seran inevitables", diu el document. I recorden que són "seguidors d’Aquell que, quan la hi prenien, va lliurar la vida per fidelitat a Déu i al proïsme".

Així mateix, assegura que Catalunya es troba en un "moment crucial" de la seva història i, per tant, el "silenci seria sinònim d’inhibició i de traïció a la missió que com a cristians i ciutadans tenim encomanada".  Afegeix el manifest que "l’argument de la divisió -en referència al trencament de la cohesió social- no pot ser mai una excusa per no defensar un dret bàsic". I defensa aquest postulat en el mateix evangeli de Sant Lluc quan cita Jesús: "Us penseu que he vingut a portar la pau a la terra? Us asseguro que no. He vingut a portar-hi divisió. (Lc 12,51)"

Bufetada a la cúria

Aprofita el comunicat per emetre una dura crítica als "pastors" de la comunitat cristiana, ja que si bé estan disposats a defensar els drets individuals, no ho estan per defensar els drets de Catalunya com a nació. "Quan es tracta de la defensa dels drets de la nostra nació, els prelats catalans se circumscriguin només al nivell econòmic −coincidint plenament amb un clar posicionament polític−, i no apel·lin conseqüentment al subjecte de Catalunya com a pàtria, cultura i nació i als seus trets, entre els quals el de la independència", sentencia el manifest.

Document Cristians per la independència

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

11S2012, Independència!
boxedpress, 05/09/2012 a les 00:40
Interessant
+57
-2
La situació no deixa dubtes: la independència és urgent, necessària i imprescindible.

qui són aquests il-luminats?
?, 05/09/2012 a les 00:45
+12
-46
-
Violència no
Anònim, 05/09/2012 a les 01:08
+32
-10
I ara!, , jo l' indepedencia es amor a la terra i a la gent de la terra, no te a veure amb la religió , per favor no volem guerres i menys santes, ja ens ho farem soltes cristians i ateus plegats pro sense capellans.
la historia ha d´ensenyar tan els acnostics com els creients
Anònim, 05/09/2012 a les 02:11
+18
-6
l´esglesia pel seu futur te de està lligada al poble i recordeu que mai no s´equivoca.

la gent ha de analitzar be tota la historia de catalunya i en pararel els diversos posicionaments que ha tingut la esglesia a lo llarg dels segles anvers catalunya.

i el resultat no pot ser mes NITIT, quan catalunya a tingut l´es glesia al costat HA GUANYAT i en canvi quan l´ha tingut en fron ha perdut sempre.

Doncs si sr. també cal aquet grup
Observant, 05/09/2012 a les 02:25
+28
-6
La curia s'iniveix públicament excepte els monjos de Motserrat i la Teresa Forcades.

Ningú està obligat a "combregar" amb capellàns, però hi ha una Catalunya cristiana.

Històricament al periode medieval europeu i català la fè, l'esglesia i la religió eren una de les raóns de viure del poble. I un dels temors que servien per controlar els abusos dels nobles feudals, la por de déu.
Es en aquest periode que destàquen grans figures com l'Abat Oliva, que va fer una feina de pacificador de conflictes feudals i va establir la treva e inmunitat que l'església oferia dins del temple i a les sagreres als pleveus, i posteriorment es va establir en calendari per protegir els pagesos i les seves cases.
Títol
Anna de la Mota, 05/09/2012 a les 03:48
+34
-6
Aviam el títol de la notícia, és tendenciós, els independentistes no som violents, no posin la paraula guerra, si us plau
Alliçonen abans d'aprendre!
Albert (Esplugues de Ll.), 05/09/2012 a les 04:01
+8
-24
·Primer de tot, cal aclarir que aqueixa colla, no són pas "Cristians" (només d'arrel), són Catòlics (una de les MOOOLTES branques del cristianisme).

-Deixant de banda aquest punt (que de ben segur vosaltres menystindreu, tanmateix com menysteniu la resta de religions), abans d'alliçonar ningú (fins i tot les Espanyes) potser caldrà que n'aprengueu dels "Drets Humans" que n'esmenteu! Coma ara:

Article 1
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres. (homes i dónes,blancs i negres, bi/hetero/homosexuals, biològics i trans, catòlics o d'altra creença, religiosos o no!)

Article 2
Tothom té tots els drets i llibertats proclamats en aquesta Declaració, sense cap distinció de raça, color, sexe, llengua, religió, opinió política o de qualsevol altra mena, origen nacional o social, fortuna, naixement o altra condició. (Copia i enganxa de l'apunt d'abans, TOTHOM, no només qui a vosaltres, colla de feixistes, us agradi).

Article 5
Ningú no serà sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants. (Açò només per a les persones GLBTI: no proveu de guarir la natura, prou electroshoks, prou tractaments químics i hormonals, que fins no fa ni dos anys, els fèieu a Montserrat, fet constatable cercant al TV3alaCarta o a qualsevol altre mitjà digital d'informació.)

Article 6
Tota persona té el dret arreu al reconeixement de la seva personalitat jurídica. (També pel què fa als contractes públics que es poden signar, com ara lo contracte de matrimoni [Contracte Mercantil], indiferentment de la teva orientació sexual. És espatarrant, que us negueu a cassar als pocs homosexuals-catòlics que hi ha, però alhora casseu noietes i noiets gitanos menors d'edat... val a dir que paguen molt bé aqueixos cassaments, o potser és mentida?)

Article 7
Tots són iguals davant la llei i tenen dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenen dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi aquesta Declaració i contra qualsevol incitació a una tal discriminació. (Novament, les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals, també tenen dret a ésser tractades amb igualtat davant la llei, a ésser protegides i a no ésser discriminades per vosaltres, directa o bé indirectament, així com les dónes pel que fa als homes.)

Article 16
Els homes i les dones, a partir de l'edat núbil, tenen dret, sense cap restricció per motius de raça, nacionalitat o religió, a casar-se i a fundar una família. Gaudiran de drets iguals pel que fa al casament, durant el matrimoni i en la seva dissolució. (No cal pas dir res... homes i dones, tenim dret a casar-nos.)

Article 18
Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió; aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió o de creença, i la llibertat, individualment o col·lectivament, en públic o en privat, de manifestar la seva religió o creença per mitjà de l'ensenyament, la pràctica, el culte i l'observança. (Talment, no podeu voltar pel món provant d'adoctrinar-ne tothom, no podeu dir qu ela vostra religió, el/els vostre/s déu/s o la vostra creença siguin absolutes, únics o veritables en negació de la resta: democràcia vol dir no posar-te mai per damunt de ningú!)

Article 19
Tota persona té dret a la llibertat d'opinió i d'expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres. (Tothom recera lo dret a expresar-se, sense haver de patir la vostra censura. També tenim dret a fer documentals i publicacions de tota mena explicant els vostres crims, sense que no ens poguéssiu denunciar quan us ofenen les veritats que lo Vaticà no vol desmentir. Tenim dret a la manifestació, a expresar el nostre art [fins i tot quan va en contra d'allò que heu escollit creure] i a ballar i ballar el que ens vingui de gust, en privat i al carrer; talment com vosaltres feu processós al carrer, la gent del Gay-Pride [que personalment no m'agrada, però ho haig de respectar] té dret a ballar i a fer l'ase, sense que els poguéssiu prohibir pas!)

Article 20

Tota persona té dret a la llibertat de reunió i d'associació pacífiques.
Ningú no pot ser obligat a pertànyer a una associació. (Prou batejar els infants quan encara no ho saben que seran inscrits al Llibre Vaticà, quan encara no ho saben que el seu país pagarà molts diners via imposts al Vaticà, per totes i cadascuna de les persones batejades, creguin o no; quan encara no ténen edat de creure en ésser mitològics invisibles, amb els quals pots parlar [tot/a sol/a] sense més ni més, tot i que si ho fas i no ets creient, vas de dret al manicomi.)

Article 21
Tota persona té dret, en condicions d'igualtat, a accedir a les funcions públiques del seu país. (Novament: matrimoni, adopció, pensió de viduïtat, reconeixemnt dels fills, etc. per part de tothom, a banda de la seva orientació sexual i identitat de gènere.)

Article 22
Tota persona, com a membre de la societat, té dret a la seguretat social i a obtenir, mitjançant l'esforç nacional i la cooperació internacional, segons l'organització i els recursos de cada país, la satisfacció dels drets econòmics, socials i culturals indispensables per a la seva dignitat i el lliure desenvolupament de la seva personalitat. (Novament, GLBT, la dóna, els no creients... prou de lluitar contra els qui no són com vosaltres. La nostra dignitat i el nostre LLIURE DESENVOLUPAMENT PERSONAL, val tant o més que el vostre.)

Article 23

Tothom té dret a constituir sindicats per a la defensa dels seus interessos i a afiliar-s'hi. (les persones homosexuals i transsexuals també, així com les dones, els negres, el gitanos... No ens digueu sectaris després d'arraconar-nos a la marginalitat per defensar-nos com podem de la vostra maleita ignorància, tot fent partits, entitats, associacions i federacions en defensa dels DRETS HUMANS!)

Article 26

Tota persona té dret a l'educació. L'educació serà gratuïta, si més no, en la instrucció elemental i fonamental. La instrucció elemental serà obligatòria. L'ensenyament tècnic i professional es posarà a l'abast de tothom, i l'accés a l'ensenyament superior serà igual per a tots en funció dels mèrits respectius. (Com és que totes les escoles religioses, o si més non lo 99%, són privades/de pagament? Els catòlics no t'eduquen pas de franc...)
L'educació tendirà al ple desenvolupament de la personalitat humana i a l'enfortiment del respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals; promourà la comprensió, la tolerància i l'amistat entre totes les nacions i grups ètnics o religiosos, i fomentarà les activitats de les Nacions Unides per al manteniment de la pau. (no podeu fer servir les vostres escoles per alliçonar la mainada a odiar-se, envers la seva identitat de gènere, tipus trans/biològic, orientació sexual, etc. Ensenyeu a ressar, a tèmer càstigs divins i, en darrer, l'infern etern, a tothom que no seguís les vostres lleis antinaturals: QUIN/A NEN/A NO HAURÀ DE D'ANAR AL PSICÒLEG SINÓ ELS DEIXEU DESENVOLUPAR-SE COM CAL SENSE POR AL COS, SENSE POR AL SEXE, A L'AMOR, ALS SENTIMENTS HUMANS, POSSITIUS I NEGATIUS... SÓU UNA COLLA DE TENALLERS TORTURADORS, I ENCARA DEMANEU RESPECTE EN NOM DE CATALUNYA?

Deixeu les vostres "GUERRES SANTES" al cove, que només ho són de SANTES per vosaltres, els creients (i de ben segur, que no pas tots!). Això de les guerres EN NOM DE DÉU, ho han fet els més grans dictadors de la història: DÉU EM VOL A JO. I ARA NO PAS, EM VOL A JO! I així un rere l'altre: QUAN DEIXAREU ENRRERE L'ÈPOCA MEDIEVAL ON ENCARA HI ROMANEU? o.O

Lo catolicisme, és feixisme! (sinó ho copses, fes-t'ho guaitar!) Catalunya, nació d'avenç, desenvolupament, democràcia, igualtat i justícia... i als creients que se'ls deixi viure en pau, però sense donar-lis credibilitat revatua! Com es pot confiar en qualcú que diu parlar amb éssers divins? Dels endevinaires ens en fumem, però d'aquests no, com és? o.O Quina manca de rigor T.T
Yihadistes per la independència
Anònim, 05/09/2012 a les 05:41
+7
-19
Volem una ANC plural! l'11S recollirem signatures per una ANC plural!
Quin flac favor amb el títol
jotovi, 05/09/2012 a les 07:21
+32
-5
El redactor de la notícia ha fet un flac favor a una bona causa al posar-hi aquest títol.
No hi ha religió bona que no tingui per objectiu compartir els anhels de les persones i dels pobles. El cristianisme no és pot entendre sense aquest compromís dels creients amb la història i el futur del poble que els acull. Avui la lluita per la plenitud del nostre poble, i per tant per la independència, és també una tasca pels cristians i cristianes.
persistirem
davids, 05/09/2012 a les 08:16
+15
-15
jo només voldria fer-vos memòria dels molts serveis que apaña,amb el seu fascisme,a fet cap a la esglèsia,primer la evangelització de sud amèrica i filipines,desprès la guerra santa contra el comunisme,on desprès de la guerra civil va impossar un regim fasciocatòlic(en deien reserva espiritual d'occidente),a les hores que tingueu clar que l'esglèsia sempré serà al costat dels apañolots,el millor que podeu fer es deixar l'esglèsia,ja que si no ho feu sou complices de la seva actitut
Malament
Anònim, 05/09/2012 a les 08:56
+29
-5
Títol de la notícia totalment desencertat. Podríeu esmenar-lo, amb l'esglèsia de base catalana a facor de la independència.
vaja
Anònim, 05/09/2012 a les 09:27
+8
-22
S'ha de reconéixer el mèrit de cada dia dir més ximpleries que el dia anterior, però aquest diari es supera.
Ara resulta que els "indepes" titllen tot plegat de "guerra santa".
Sense comentaris
Musulmans per la independència
Mahmoud, 05/09/2012 a les 09:36
+32
-9
I tant que si! I en quan hi hagi uns "Musulmans per la Independència", ja hi podem comptar amb mi. Això si, la futura república catalana ha de ser laica, res de teocràcies de cap mena com Iran o Israel.
Quin titular nés desgraciat
Anònim, 05/09/2012 a les 09:42
+29
-6
Ja us val amb aquest titular.
Patètic
Anònim, 05/09/2012 a les 09:50
+5
-23
s'esta arribant a un nivell de tonteries impressionant amb el tema independentista. Al final no m'estranya que mai arribem a res, com també passará ara. Que tal sona:

"alcoholics i drogadictes per la independencia i si no la donen, ho destrossarem tot",

Patètic.
@ Quico Sallés
Toni Arregui, 05/09/2012 a les 09:59
+30
-8
Quico, deixa't estar de titulars estúpids, que anirem millor.
Guerra?
Anònim, 05/09/2012 a les 10:11
+30
-5
No m'agraden les sectes ni religions, però això de la "guerra santa" no ho he llegit enlloc del comunicat. Sou poc curosos amb els titulars, no?
Títol desgraciat
Anònim, 05/09/2012 a les 10:55
+34
-5
És molt poc oportú i diu molt poc del redactor (que per altra banda ja ens hi té acostumats, oi Quico?) fer la gràcia fàcil de, com que estem parlant de religió, fer servir l'expressió "guerra santa". I us ho dic com a ateu practicant.

Trobo que ND hauria de corregir el titular.
Quins pebrots de titular
Anònim, 05/09/2012 a les 11:31
+15
-5
CAL CANVI DE TITULAR.
Nois i noies ens hi haurem d'esforçar una mica, no?
Més enllà del títol
Mon, 05/09/2012 a les 11:36
+12
-5
Sí, la independència és urgent i necessària però també saber com serà aquest nou estat i els catalans no ens podem permetre una imposició d'altres cultures com la islàmica perquè això significaria la destrucció de Catalunya i per això és necessari que l'Església catalana faci el seu treball.
Titol tendenciós
Montserrat, 05/09/2012 a les 12:01
+15
-5
Però qui Ha fet aquest títol??????????????
Com a minim és un infiltrat dels nacionalistes espanyols....per despistar-nos....i no comentar la gran noticia....més gent que se suma a la independencia....i que diu una gran veritat
"Silenci és traíció"
Que plegui l'impresentable que ha fet el titol...se suposa que aquest digital treballa per a la independencia
Cristians o catòlics?
Rafael, 05/09/2012 a les 12:42
+17
-2
Per què sempre aquesta ambigüitat per part dels catòlico-romans? Ells no són "els cristians". Només són una facció del cristianisme, malgrat que sigui la més sorollosa, per tot el muntatge que tenen establert. ¿que potser, no ens consideren cristians als protestants, als ortodoxos, als anglicans?
Ni confederació ni concert econòmic: secessió!
Blai, 05/09/2012 a les 12:49
+15
-0
.
La nació catalana és cristiana, l'Estat català haurà de ser laic
Jesus, 05/09/2012 a les 12:54
+15
-1
-
Una cosa és l'Església espanyola i l'altra l'Església catalana,
Anònim, 05/09/2012 a les 12:58
+12
-5
la disfunció rau en què la catalana malviu segrestada per la hispana. Vet aquí la raó espiritual del separatisme català.
El cristianisme és la religió nacional de Catalunya
Anònim, 05/09/2012 a les 13:05
+16
-7
L'islam és una religió estrangera i invasora de Catalunya.
L'Església no és un bloc monolític, hi ha l'espanyola i la catalana
Anònim, 05/09/2012 a les 13:16
+12
-5
l'una és fidel a Espanya i l'altra a Catalunya. Fins ara el papat ha fet costat a l'espanyola. Ara toca que faci costat a la catalana, oimés en el procés per recuperar la independència política de Catalunya. El Vaticà anà a favor de la independència d'Irlanda, la de Croàcia, la de Polònia... No veig per què no ha de fer costat a la cristiana Catalunya.
Vuit comentaris.
Carles Viñals Casado, 05/09/2012 a les 13:21
+15
-4
Nou amb el meu, manifesten la seva disconformitat am el titular d'aquesta notícia, que no diu res de bo dels cristians autèntics ni dels vertaders independentistes. Compte amb les preteses gracietes fàcils.

Som majoría en aquest país els qui sabem que no hi ha guerres "santes."

No, Quico; aquesta vegada, no.
El cristianisme és consubstancial a la catalanitat
Anònim, 05/09/2012 a les 13:47
+13
-10
-
El cristianisme és la carcassa espiritual de Catalunya
Anònim, 05/09/2012 a les 13:50
+15
-13
El cristianisme forma part de la substància nacional catalana, de la nostra etnicitat.
Per a l'anònim de les 4:01
Anònim, 05/09/2012 a les 14:26
+0
-7
ALBERT: has redactat el Catecisme cristià. El que has escrit té ja 2012 anys.
Aquesta és la Catalunya independent que voleu? Aleshores votaré NO!
Albert (Esplugues de Ll.) ||*||, 05/09/2012 a les 15:26
+10
-15
·Els catòlics m'han de governar? o.O Que se'n vagin a fer el seu Catalunyistà a qualcun indret àrab, on puguin impossar llur lleis antidemocràtiques i medievals! a més a més, fan comentaris XENÒFOB contra l'islam, es creuen millors que no pas els àrabs! XD QUE SOU LA MÀFIA MÉS GRAN DEL MÓN! No us fa pas vergonya? Colla d'autòmats sense cervell!

-Heu votat en contra de tots els comentaris que defensen la igualtat, la democràcia i fins i tot LA DIVERSITAT! Sembleu escarbats, sortiu de vés a saber on, i enverineu tot allò que tá en recera una mica d'humanitat.

Us heu llegit? o.O Foteu POR!

El cristianisme és la carcassa espiritual de Catalunya
Anònim, 05/09/2012 a les 13:50
El cristianisme forma part de la substància nacional catalana, de la nostra etnicitat.
(Les ètnies per vosaltres, SEM UN PAÍS DEMOCRÀTIC, no sem pas musulmans, no hi ha cap religió atesa a l'estat! Un país religiós, és una dictadura, com ho va estar lo règim NACIONAL-CATÒLIC d'en Franco, com ho són els EMIRATS ÀRABS, colla de feixistes!)

L'Església no és un bloc monolític, hi ha l'espanyola i la catalana
Anònim, 05/09/2012 a les 13:16
l'una és fidel a Espanya i l'altra a Catalunya. Fins ara el papat ha fet costat a l'espanyola. Ara toca que faci costat a la catalana, oimés en el procés per recuperar la independència política de Catalunya. El Vaticà anà a favor de la independència d'Irlanda, la de Croàcia, la de Polònia... No veig per què no ha de fer costat a la cristiana Catalunya.
(Aviam "Anònim", d'Església només n'hi ha UNA, la ROMANA, l'Església Vaticana [estat independent], i només recolza a qui li permeti fer el què han fet a Espanya: ESPECULACIÓ INMOBILIÀRIA, EVASIÓ DE DIVISES, COBRAR PER CADA PERSONA BATEJADA, FER POLÍTICA SEXISTA, ETC. Sabeu quan n'ha tret l'església de la crisi actual? Els fills de puta s'han fet d'or, robant i sense pagar!)

El cristianisme és la religió nacional de Catalunya
Anònim, 05/09/2012 a les 13:05
L'islam és una religió estrangera i invasora de Catalunya.
(I tu qui ets? Un militant falangista de n'Anglada? o.O T'ho tornaré a dir [tot i que tu te'n fumis de la democràcia] NO HI HA CAP RELIGIÓ PRÒPIA A CAP ESTAT DEMOCRÀTIC! Si no hi ha llibertat de culte, no hi ha democràcia. Sisplau, ND, feu fora els feixistes d'aquest diari!)

I després TOTS fotent amb lo títol i fotent en Quico Sallés. Què vol dir que sempre us foten? o.O Si m'he hagut de fer un tip de llegir articles i comentaris catòliuco-feixistes a aquest diari! I m'heu blocat lo comentari on us recorde els articles de la DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS! Aleshores els catòlics esteu en contra del Drets Humans, oi? Que no us adoneu que no hi ha cap diferència entre vosaltres, els islamistes, els jueus i qualsevol altra religió monoteista majoritària? ... Recolzeu als amos del món, recolzeu pederastes, feixistes, enemics de l'avenç i de la igualtat, enemics de la justícia!

Els autèntics catalans, no anem a l'església a sentir missa... ja m'enteneu, oi?

La Trinca: IN SAECULA SAECVLORVMLa Trinca: EL MEU COL·LEGI


A l'Albert d'Esplugues de Llobregat
Anònim, 05/09/2012 a les 17:03
+9
-8
Dubto molt que els Drets de l’Home validin l’avortament, el malthusianisme, la ideologia de gènere, la inversió sexual i la invasió demogràfica tercermundista contra Catalunya. Mal que et pesi, Catalunya és cristiana i no es deixarà islamitzar. Massa sovint, el laïcisme és la tapadora de l'islamisme que està envaint Catalunya. Catalunya no necessita immigració, ni espanyola ni tercermundista.
Les ideologies totalitàries s'oposen al cristianisme
Anònim, 05/09/2012 a les 18:36
+4
-0
Que l'anarquia i el marxisme siguin anticristians, s'entén perquè són ideologies totalitàries, atees. El que no s'entén és com hi pugui haver catalans separatistes que també ho siguin, a no ser que siguin àcrates o marxistes per damunt de tot, per damunt de la catalanitat; és a dir que prioritzin la ideologia i releguin la condició nacional catalana.
Con la Iglesia hemos topado.
BEJOTA, 05/09/2012 a les 18:43
+1
-5
L'Esglesia de Roma ha estat sempre aprop del César i no de Deu...Fa uns dia ,fou l'Abat de Montserrat qui ficava els nasos a la politique."No comments".
No es pot dir "guerra santa" !
Emma Herrea, 05/09/2012 a les 21:57
+5
-0
Són un petit grup de cristians (probablement de la branca catòlica) que es reuneixen i volen donar la seva veu en el tema de la independència de Catalunya.
Crec que són gent ben normal, tenen la peculiaritat de ser cristians, però són gent normal i corrent. No són en absolut bel·licistes, ni criden a una "guerra santa".
Molts dels comentaris que llegeixo són de persones que només han llegit el titular, i precisament és un titular del tot desafortunat.
Guerra Santa? Els catòlics?
Marta Armengol, 05/09/2012 a les 22:00
+3
-0
Quin són aquests frikis que volen fer una guerra en nom de Déu? Si és cert el titular d'aquesta notícia, de ben segur que es tracta de 3 ò 4 pirats.

O és que potser el titular diu "guerra santa" on hauria de dir un simple "demanen la independència", que seria menys espectacular.

Els periodises haurien de ser més seriosos i ajustats a la realitat, i les persones haurien de llegir les notícies al complet abans de posar-se a criticar.

més encertat
Anònim, 06/09/2012 a les 17:19
+6
-0
Aquest titular ja és més encertat. Llàstima que hagi corregut l'altre. Sent una mica més curosos i respectuosos no hagues calgut tan de rebombori. Potser seria qüestió de tornar a posar la notícia, amb aquest titular, al diari
Tornarem al Nacional-Catolicisme...
Anònim, 12/12/2013 a les 09:57
+0
-0
...però en català
Possible?
Roger PUIG, 21/09/2017 a les 12:03
+0
-0
Quant d'odi en algunes frases... i es atacant a una opcio humana, legítima des d'una fe de certes persones. Tots els que comenten de forma negativa aquest manifest, pregunto a més de crispació què OFEREIXEN?
Què fàcil insultar!!!!!
Buda diu: Quan alguna cosa de l'altre et molesta, és una cosa teva que et molesta però desconeixes.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont a la manifestació per reclamar l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
Oriol March
01/01/1970
El president de la Generalitat vol explicar-se al Senat, però manté el rumb i promourà la declaració de l'estat català durant el ple específic del Parlament | El debat del 155 a la cambra alta espanyola coincidirà amb el punt àlgid del procés català, que de moment no passa per la celebració d'eleccions
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 22:09 Puigdemont, disposat a intentar acords fins al final a través de la "mediació". El president de la Generalitat segueix obrint la porta a anar al Senat per explicar la "realitat".
 22:09 La Cecot, amb la Generalitat: "Ens situem democràticament al costat de les institucions catalanes". Antoni Abad, president de la patronal del Vallès, assegura que sense la llibertat "no hi ha democràcia". 
 21:40 Marató d'actes de l'ANC per explicar el "futur immediat" de Catalunya. Se celebraran entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana i hi participaran membres del Govern.
 21:40 Turull apel·la a l'esperit «pacífic i determinat» del 1977 per defensar l'autogovern. El conseller de la Presidència lamenta que, 40 anys després del retorn de Tarradellas, no hi hagi "diàleg i mediació" per preservar les institucions catalanes.
 21:09 Puigdemont preveu aixecar divendres la suspensió de la independència. El president de la Generalitat vol explicar-se al Senat, però manté el rumb i promourà la declaració de l'estat català durant el ple específic del Parlament. Ho explica Oriol March. 
 20:59 Rebuig al 155 i condemna a les detencions: les línies vermelles dels pactes locals del PDECat. Els nacionalistes reuneixen els càrrecs territorials i els informen que a partir de divendres es replantejaran els pactes amb el PSC si voten a favor de la intervenció de l'autonomia. Informa Oriol March.
 20:58 La CUP convoca deu assemblees aquest dimarts per analitzar el moment polític i preparar mobilitzacions. Han de servir per debatre les passes a seguir per respondre a "l'intent de liquidació de l'autogovern de Catalunya".
 20:52 Maza torna a amenaçar Puigdemont amb la presó si declara la independència. El fiscal general de l'Estat adverteix que, "independentment", ja hi ha fets que han passat fins ara "pels quals s'haurà de respondre”.
 20:41 Resistència al 155: mossos, bombers, mestres i periodistes rebutgen la intervenció de l'Estat. Sindicats i associacions de treballadors públics dels diferents àmbits mostren la seva oposició a la intervenció anunciada del govern de Mariano Rajoy.
 20:32 La intervenció de l'Estat bloqueja més de 10 milions per a projectes d'entitats socials. El Govern afirma que hi ha 307 entitats afectades pels ajuts de la direcció general de d'acció cívica i comunitàroa i 224 en el cas de Joventut.
 20:18 Carles Pellicer convoca un ple extraordinari i urgent per rebutjar l'article 155. L'Ajuntament de Reus respon d'aquesta manera a la crida que feien l'AMI i l'ACM per impedir l'aplicació d'aquesta mesura per part del govern espanyol. 
 19:51 Els sindicats de Mossos s'oposen al 155 i esperen una aplicació «el menys lesiva possible». FEPOL, SPC, SME i USPAC veuen amb recel la intervenció de l'Estat a la policia catalana.
 19:45 Continua el bombardeig d'Anonymous en defensa de Catalunya: cau el web del CNI. Els hacktivistes han anunciat en un vídeo i diferents tuits que obren una nova fase de l'#opCatalunya, que ja va bloquejar diverses pàgines de l'estat espanyol durant el cap de setmana.
 19:26 Les connexions polítiques pesen més per fer negoci a Espanya que a Rússia, Marroc o Iran. L’Informe Global de Competitivitat indica que els directius espanyols creuen que l'Estat afavoreix aquelles empreses millor connectades. Per Roger Tugas. 
 19:11 L'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), rebutja l'aplicació del 155 i també una possible DUI. L’alcalde ha fet una crida al diàleg i ha s'ha mostrat a favor que es convoquin eleccions a Catalunya.
 18:57 La Federació Europea de Periodistes condemna l’intent del govern espanyol d’intervenir TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN. L’organització qualifica "d’inacceptable" la interferència política a la gestió dels mitjans de comunicació públics.
 18:47 «Els volem al carrer i entre nosaltres!»: manifest de suport a la llibertat de Sànchez i Cuixart. Fundadors i dirigents de l'ANC impulsen un text en què reclamen que els dos dirigents sobiranistes surtin de la presó. Informa Oriol March. 
 18:31 VÍDEOS «Els mitjans seran sempre vostres»: els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio rebutgen el 155. Les assemblees dels mitjans públics catalans es mobilitzen per respondre a la intervenció estatal.
 18:07 Juncker diu ara que "respecta l'expressió de la voluntat" que s'ha vist a Catalunya. El president de la Comissió Europea remarca que és "comprensible" buscar una "identitat pròpia" però reitera que no està a favor dels "separatismes".
 17:54 Els treballadors públics que van fer vaga el 3 d'octubre hauran de recuperar les hores. El Govern ho va decidir en un acord del 10 d'octubre que no es va fer públic, segons TV3.
 17:53 ERC denuncia que el Senat ha incomplert el propi reglament per activar el procés del 155. Els republicans demanen a la mesa de la cambra alta que iniciï de nou tots els tràmits i que aquest cop s'escolti la junta de portaveus i es debati aquesta qüestió a la comissió general de comunitats autònomes. Informa Roger Tugas. 
 17:39 El Cercle d'Economia exigeix "eleccions immediates" a Catalunya. L’entitat que presideix Juan José Brugera considera que l'escenari d'unes eleccions autonòmiques és l'"única alternativa" per evitar "un escenari de conseqüències imprevisibles i dramàtiques". Informa Pep Martí. 
 17:14 Almenys sis ajuntaments del Baix Montseny ja han convocat un ple de rebuig al 155. Exigeixen a l'Estat que aturi l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i, per tant, la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Per Jordi Purtí. 
 17:14 Els Bastoners de Sabadell deixen de vendre loteria de Nadal i es passen a la Grossa. La colla ha pres la decisió en un moment de tensió política.
 16:36 Espanya, Alemanya i el 155: les comparacions odioses; un reportatge de Pep Martí. L'unionisme intenta equiparar el polèmic article a un de similar de la Constitució de la República Federal, però no té res a veure. Els constitucionalistes Mercè Barceló i Xavier Arbós rebutgen que es puguin equiparar el sistema espanyol i l'alemany.
 16:18 VÍDEOS Un arxiu de vídeos recull la brutalitat policial de l’1-O. El web difon imatges de les càrregues de la policia espanyola contra els votants, just l'endemà que el ministre d'Exteriors espanyol afirmés a la BBC que "moltes fotos eren falses". 
 15:51 Ballesteros a Puigdemont: «Per iniciar el camí de l'acord, a aquest alcalde el tindrà al seu costat». L'alcalde de Tarragona ha emès un comunicat dient que la pilota està a la teulada del president de la Generalitat per evitar que s'apliqui el 155. 
 15:12 Societat Civil Catalana es manifestarà diumenge pel «diàleg» però avala aplicar el 155. La mobilització es farà al passeig de Gràcia després que divendres el Senat hagi votat la suspensió de l'autonomia.
 15:11 L'alcalde de Blanes mostra el «rebuig total» al 155 i es planteja deixar el PSC. Els partits independentistes pengen una pancarta al balcó de l'ajuntament demanant la "llibertat dels presos polítics" amb el vistiplau de Lupiáñez.
 15:04 El Senat només ofereix dues opcions a Puigdemont per comparèixer: dijous a les 17.00 o divendres. Les dues alternatives xoquen amb la possibilitat de celebrar un ple dijous al Parlament.
 14:58 Raül Romeva afirma que els funcionaris obeiran al Govern i el Parlament i no a l'Estat. El conseller també assegura a la BBC que els membres de l'executiu no acataran el seu cessament i defensa que van ser escollits arran d'unes eleccions netes.
 14:56 Els periodistes de TVE responen amb duresa a la intervenció de TV3. El Consell d'Informatius considera que el govern espanyol vol aplicar unes mesures a la cadena catalana que encara no es compleixen a l'estatal.
 14:38 Ximo Puig assegura que les diferències entre socis sobre el 155 no afecta el pacte de govern valencià. El president de la Generalitat Valenciana confia que finalment no sigui necessària l'aplicació de l'article.
 14:24 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensa que si hi ha eleccions han de ser acordades entre els dos governs perquè no siguin un "front de batalla". Des de París també assegura que alcaldes europeus i d'arreu del món li transmeten el rebuig a la unilateralitat però també a la "resposta autoritària" de l'Estat.
 14:16 ANC i Òmnium de Granollers demanen un ple urgent per l'amenaça del 155. Les dues entitats volen que l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral (PSC), el convoqui per instar el govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya a través de l'article 155.
 14:10 VÍDEO El rei va trucar a Volkswagen per demanar que marxés de Catalunya», diu 
Martí Anglada, delegat del Govern a França, en una entrevista a CNews.
 14:07 Miquel Iceta evita aclarir si Montilla votarà a favor del 155; informa Isaac Meler. Responsabilitza Puigdemont de la suspensió de l'autogovern si no convoca eleccions o va al Senat a demanar diàleg. Afirma que el seu partit "no es trencarà" malgrat les tensions internes per la intervenció del govern espanyol a Catalunya.
 13:55 Universitats per la República convoca vaga aquest dijous contra l'aplicació de l'article 155. La plataforma també reclama la llibertat per Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
 13:54 El PDECat s'obre a trencar els pactes locals amb el PSC si fan costat al 155. La coordinadora general dels nacionalistes, Marta Pascal, exigeix als senadors socialistes catalans que votin en contra de la intervenció de l'autonomia.
 13:37 Iceta assegura que  el PSC "no es trencarà" però no aclareix si Montilla votarà a favor de l'aplicació del 155. El primer secretari socialista assegura que Puigdemont ha de convocar eleccions a Catalunya o anar al Senat per evitar la suspensió de l'autogovern.
 13:33 El PSC de Sant Hipòlit de Voltregà pot perdre l'alcaldia per una moció de censura arran del procés català. Aquesta tarda Som Voltregà i el PDECat podrien signar el document contra l'alcalde Xavier Vilamala. Informa Carles Fiter.
 13:25 ÚLTIMA HORA La Comissió Europea avala l'aplicació del 155 a Catalunya. El portaveu de la CE ha indicat que la mesura es troba “dins” de la Constitució espanyola.
 13:24 ERC avisa que qui es mantingui equidistant «s'estarà posant al costat dels repressors»; informa Roger Tugas. Sergi Sabrià alerta que és "molt difícil mantenir acords amb els que promouen el 155", en relació als acords locals amb el PSC, i aposta per proclamar la República "com la millor resposta" a l'aplicació d'aquest article.
 13:24 Ciutadans acusa Forcadell de posar el Parlament «al servei dels colpistes». Carlos Carrizosa, portaveu parlamentari dels liberals, sosté que és la presidenta de la cambra i no la Guàrdia Civil ni l'Estat qui ha "emmordassat" la institució.
 13:09 «Y tú qué mirás, mamón?»: els dos joves detinguts per la policia espanyola denuncien agressions. La noia apunta que només van dir "Fora, no us volem aquí" i neguen haver colpejat els agents.
 13:08 Així serà el ple de dijous per donar resposta a l'aplicació del 155; per Oriol March i Sara González. La cambra catalana farà un "ple específic" en el qual cada grup podrà presentar tres propostes de resolució. La gran incògnita és si es portarà o no a votació l'aixecament de la suspensió de la declaració d'independència.
 12:52 VÍDEO Els dubtes de Gabilondo sobre el 155. El periodista es fa moltes preguntes al voltant de l'aplicació del polèmic article a Catalunya.
 12:47 Puigdemont valora anar al Senat per defensar la Generalitat davant del 155; informa Oriol March. El president de la Generalitat encara no ha pres una decisió ferma. Si va a la cambra alta, ho farà pensant més en Europa que no pas en l'Estat, que ja ha decidit intervenir l'autonomia.
 12:42 La comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona aprova una proposició del Grup Demòcrata –el PDECat- que insta el govern municipal a realitzar un acte al Saló de Cent i presidit per l'alcaldessa, Ada Colau, per reconèixer associacions de mares i pares d'alumnes, docents, veïns i col·lectius que es van implicar en la realització d'activitats per tal de mantenir oberts els centres educatius l'1-O. La iniciativa ha obtingut el suport d'ERC, mentre que BComú i el PSC s'hi han abstingut. C's i PP hi han votat en contra.
 12:41 Agents de la Guàrdia Civil del ferri del port de Tarragona marxen... només durant uns dies.
Entrades anteriors »
Jordi Turull, conseller de la Presidència, en l'homenatge a Josep Tarradellas | Govern
01/01/1970
El conseller de la Presidència lamenta que, 40 anys després del retorn de Tarradellas, no hi hagi "diàleg i mediació" per preservar les institucions catalanes
01/01/1970
Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular | El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència
Seu del Banc Sabadell a Barcelona | Adrià Costa
Roger Tugas | 14 comentaris
01/01/1970
L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum | Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat
Pep Martí | 20 comentaris
01/01/1970
Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González | Adrià Costa
Ferran Casas | 5 comentaris
01/01/1970
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis