ERC, ICV, PSC i CiU aposten per la insubmissió fiscal a Manlleu

| 21/02/2012 a les 20:24h
Arxivat a: Política, ICV, PSC, CiU, insubmissió fiscal, ERC
Aquesta notícia es va publicar originalment el 21/02/2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Manlleu (Osona) aprovarà aquesta dimarts, en el marc del ple, una moció de suport a la insubmissió fiscal que proposa el moviment “Diem prou”. La moció tirarà endavant amb tota seguretat ja que està presentada conjuntament per l’equip de govern, format per ERC i ICV, i PSC i CiU, a l’oposició.

El moviment “Diem prou” informa i convida els catalans a pagar tots els impostos a la Generalitat en comptes de l’Estat espanyol , tal com s’està realitzant en aquests moments.  La campanya d’insubmissió la va encetar una parella propietària d’un restaurant de Siurana (Priorat) i ha estat seguida per altres persones a títol personal, entitats i empreses, com Cerveses Ausesken, d’Olost.

Si no hi ha cap sorpresa d’última hora,  Manlleu es convertirà així en el primer municipi d’Osona i el quart de Catalunya en donar suport a la campanya “Diem prou” . Els ajuntaments de Berga, Arenys de Munt i Manresa han estat els primers consistoris que han aprovat mocions per estudiar com deixar de pagar els impostos a l’Estat espanyol.

La moció de Manlleu té un caràcter reivindicatiu, més que pràctic, ja que a la realitat, i més per als ajuntaments, és força complicat deixar de pagar impostos a l’Estat espanyol, tal com reconeix el mateix Josep M. Anglada, regidor de Promoció Econòmica i de Ciutat. A més, tot es vol portar en el marc de l'estricta legalitat i, per tant, es demana primer a la Generalitat si es poden pagar els impostos a l’Agència Tributària Catalana enlloc d’efectuar els pagaments a l’Agència Tributària Espanyola. "Quan tinguem la resposta de la Generalitat, actuarem en conseqüència", diu l'alcalde Pere Prat.

La iniciativa impulsada des de Manlleu té, segons Anglada, dos objectius clars. "Per un costat, pretén denunciar l’espoli fiscal que estem patint per part de l’Estat espanyol. Per un altre, pressionar perquè els diners que paguem es reinverteixin a Catalunya”, apunta el regidor d'Economia.

----------------------------

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL ERC EN SUPORT AL MOVIMENT “DIEM PROU” I PER L’APOSTA DE PAGAR ELS IMPOSTOS A L’AGÈNCIA CATALANA EN COMPTES D’HISENDA

És un fet que l’espoli fiscal que patim els catalans, sumat al context de crisi econòmica, provoca que les nostres institucions públiques apliquin retallades en la despesa en diferents serveis essencials per a la ciutadania, situació que pateixen especialment les famílies amb menys recursos que ara, més que mai, requereixen de polítiques socials i ocupació de qualitat.

També és un fet que per sortir de la crisi un país ha de ser capaç de crear ocupació disposant de recursos suficients per portar a terme polítiques d’ocupació i de creació de noves activitats econòmiques, que en un marc de finançament just per a Catalunya es podrien desenvolupar.

Recentment s’ha publicat l’enquesta de població activa –EPA- del quart trimestre del 2011 i com era d’esperar, Catalunya no ha sortit ben parada, hem assolit uns nivells rècord de desocupació assolint la xifra de 775.400 aturats i superant una taxa d’atur del 20%, el nivell més elevat des de l’any 1985.

Catalunya ha de fer un pas endavant si se’n vol sortir, i per aquesta raó, més enllà de denunciar l’espoli fiscal que pateix el nostre país, cal portar a terme mesures de pressió per acabar amb una situació que ens ofega fiscalment. La reivindicació del concert econòmic ha d’anar més enllà del discurs polític. És un deure moral de les institucions públiques del nostre país, dels partits polítics catalanistes, donar suport a les iniciatives que neixen de la societat civil que treballin per aconseguir un Concert Econòmic que ens acosti a la sobirania fiscal.

Atès que l’estratègia d’ingressar els nostres impostos a l’Agència Tributària Catalana és una estratègia tècnicament viable com a mesura de pressió per a què Govern de la Generalitat treballi decididament per un Concert Econòmic que ens acosti a la independència fiscal.

Atès que hi ha una escletxa legal, d’acord amb el principi de coordinació entre administracions, que permet que la Generalitat recapti diferents impostos -IVA, IRPF- que el contribuent ha de pagar a Hisenda a través de l’Agència Tributària Catalana, ho pot fer, sempre i quan pagui  a temps i n’informi a Hisenda mitjançant el següent procediment:

1. Emplenar el formulari Model S26, que permet transferir diners a un compte corrent de la Generalitat en concepte del pagament de l’IVA o l’IRPF. Aquest formulari es pot trobar al web de la Generalitat de Catalunya www.gencat.cat.

2. Una vegada omplert el formulari de l’Agència Tributària de Catalunya, el contribuent ha d’ingressar al compte de la Generalitat l’import de l’impost indicant el número de referència i el NIF. Cal conservar el justificant de l’ingrés.

3. Posteriorment el contribuent ha de lliurar a una oficina de l’agència catalana el justificant de l’ingrés en un termini de set dies.

4. A l’hora de fer la declaració de l’impost a Hisenda, cal indicar que es carregui l’import al compte bancari de la Generalitat on prèviament ha ingressat els diners.

5. La decisió d’acceptar el pagament recaurà en el Govern de la Generalitat.

Atès que dues iniciatives del nostre país portaran a terme la insubmissió fiscal; una empresa de cerveses d’Olost i una parella d’empresaris de Siurana han manifestat que ingressaran el primer trimestre de l’IVA de l’exercici de 2012 a l’Agència Tributària Catalana.

Vist que aquesta iniciativa ha cristal·litzat en el moviment civil per la insubmissió fiscal Diem Prou, que ha recollit el suport de diferents entitats arreu del país, com Ara o Mai, CADCi, Welcome Mr.President, SiP, Cercle Català de Negocis, Club FNEC, SiJ, Intersindical CSC o Catalunya Sí, i en la seva plana web més de 4.000 suports.

Vist que diferents formacions polítiques i plataformes civils hem denunciat i denunciem l’espoli fiscal que està sotmesa la nostra nació i estem d’acord que hauríem d’imposar els nostres impostos, regular-los, recaptar-los, gestionar-los i distribuir-los amb plena sobirania,

En relació als antecedents exposats proposem al ple de l’Ajuntament l’adopció dels acords següents:

Donar recolzament a la campanya iniciada pel moviment ‘Diem Prou’ d’insubmissió fiscal i també a la tasca que Omnium Cultural fa sobre el procediment a seguir i les conseqüències jurídiques del mateix.

Donar recolzament a totes les iniciatives iniciades pel Govern de l’Ajuntament de Manlleu per explorar la possibilitat de liquidar els seus impostos, de forma legal, a l’Agència Tributaria Catalana.

Instar a la Generalitat de Catalunya i a l’Agència Tributària de Catalunya que estableixin un protocol d’actuació que permeti realitzar els pagaments d’aquests impostos a la mencionada Agència, efectuant a tal efecte, si s’escau, els canvis normatius que puguin ser necessaris.

Ingressar, així que legalment sigui possible, els pagaments efectuats per l’Ajuntament de Manlleu corresponents a l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), i també en cas d’haver-n’hi, els corresponents a l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA), a l’Àgència Tributària de Catalunya, enlloc d’efectuar-los a l’Agència Tributària Espanyola com s’han realitzat fins el moment.

Traslladar al Consell d’Administració de l’empresa municipal Manlleu Mitjans de Comunicació Societat Limitada, la voluntat que estudiïn l’oportunitat d’explorar la possibilitat de liquidar els seus impostos a l’Agència Tributaria Catalana.

Proposar a les formacions polítiques nacionalistes, sobiranistes o independentistes amb representació al Parlament de Catalunya que promoguin la modificació de la legislació tributària catalana per tal que pugui, també, recaptar els impostos de caràcter estatal.

Promoure entre la ciutadania la seva adhesió a la campanya del moviment ‘Diem Prou’ d’insubmissió fiscal.

Comunicar l’adopció d’aquests acords als portantveus parlamentaris del Parlament del Principat de Catalunya, al Departament d’Economia i Coneixement del Govern de la Generalitat de Catalunya, a l’Agència Tributària  de Catalunya, a les entitats municipalistes de Catalunya (FMC i ACM), a l'Associació de Municipis per la Independència,  a la Plataforma Diem Prou, a l’Assemblea Local Nacional Catalana i a l’empresa municipal Manlleu Mitjans de Comunicació SL.

No obstant això, el Ple acordarà el que estimi més convenient.


------------------------------
SESSIÓ ORDINÀRIA DEL PLE DE L'AJUNTAMENT DE MANLLEU
Lloc: sala de sessions (2n. pis) de la Casa de la Vila de Manlleu
Data: 21 de febrer de 2012
Hora: 8 del vespre

ORDRE DEL DIA:

A) ACTA SESSIÓ ANTERIOR:
1. Aprovació de l'acta de la sessió anterior

B) RESOLUCIONS DE GOVERN:
2. Proposta de dissolució del Consorci d'Osona per a la Gestió de la televisió digital local pública canal múltiple de Vic
3. Modificació del Reglament del Mercat Municipal de Manlleu
4. Aprovació de la modificació del contracte per a la gestió del servei municipal d'abastament d'aigua potable
5. Aprovació d'un conveni amb el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, per a la cessió de l'ús del programari de gestió i suport als processos de les policies locals SIPCAT
6. Designa de membres corporatius a institucions de les que forma part l'Ajuntament
7. Aprovació de la procedència de l'alteració dels termes municipals de Les Masies de
Roda i de Manlleu
8. Derogació expressa de l'ordenança reguladora de la intervenció integral de l'administració municipal en les activitats i les instal•lacions
9. Aprovació inicial de l'ordenança reguladora del règim de comunicació prèvia de les
activitats sense incidència ambiental (innòcues) al terme municipal de Manlleu.
10. Donar compte del decret de l'Alcaldia de redistribució de regidories

C) PROPOSTES I MOCIONS:
11. Moció del grup PxC per a suprimir el registre municipal d'unions civils i el Reglament d'organització i funcionament del registre municipal d'unions civils.
12. Moció en suport al moviment "Diem prou" i per l'aposta de pagar els impostos a
l'Agència Catalana en comptes d'Hisenda.

D) CONTROL DE L'ACCIÓ DE GOVERN:
13. Coneixement dels acords de la Junta de Govern Local, des de la darrera sessió
plenària ordinària
14. Coneixement de les resolucions de l'Alcaldia i de les regidories que tenen competències delegades, des de la darrera sessió plenària ordinària.
15. Donar compte de les notes de reparament de la intervenció municipal i informes preceptius Llei 15/2010.
16. Informació de les regidories
17. Precs i preguntes

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

EXEMPLAR
Anònim, 21/02/2012 a les 21:59
+12
-2
Que serveixi d'exemple a TOTS els municipis catalans. Inclosa la capital.
VISCA L'ESTAT CATALÀ
Anònim, 21/02/2012 a les 23:54
+3
-2
//*//
Tensar
Anònim, 21/02/2012 a les 23:55
+4
-2
Aquest és el camí.
Comèdia
Anònim, 22/02/2012 a les 12:31
+2
-3
A tots aquests els caurà el pél, per defraudadors. És el que es busca: fer "màrtirs".
NO CALLAREM
Anònim, 22/02/2012 a les 17:42
+1
-1
CUAN ES LLUITA PER UNA CAUSA, A VEGADES TENS QUE SALTAR LA LEGALITAT VIGENT, L'IMPORTANT ES SENSIBILITZAR AL POBLE DE LA SITUACIÓ REAL QUE VIU EL PAIS
PROTESTAR, RECRIMINAR, NO CALLAR, AL FINAL EN TREUS PROFIT
També Igualada...
Josep T., 23/02/2012 a les 11:15
+0
-0

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Àngel Colom | Adrià Costa
Pep Martí | 7 comentaris
01/01/1970
L'històric dirigent independentista, exlíder d'ERC i avui al PDECat, assegura que "l'única manera d'assolir una mediació europea és ser estat" | "L'empresonament de Sànchez i Cuixart és la venjança dels poders espanyols a l'èxit de l'1-O", afirma
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre
 11:25 Romeva denuncia a Brussel·les la negativa «irresponsable» del govern espanyol a negociar
El conseller d'Afers Exteriors demana a Europa que s'impliqui en la resolució del conflicte i carrega contra l'ofensiva de l'Estat: "Negar la realitat i confrontar-la amb violència no genera solucions"
.
 11:05 L'avinguda Diagonal continuarà tallada tot el matí a causa de la cera de la concentració pels presos polítics. De moment, es van obrint la majoria de cruïlles.
 11:02 Oriol Junqueras: «El govern espanyol indulta sis persones corruptes i n'empresona dues d'honrades».
 10:44 
 09:49 Els diputats de Podem, PDECat i ERC mostren al Congrés cartells per a l'alliberament dels "presos polítics" en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha reclamat que els baixin. "Aquí no es fa espectacle", afirma.
 09:43 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, eludeix concretar les mesures que implicarà l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a 24 hores de vèncer el termini perquè Carles Puigdemont contesti el segon requeriment de l'executiu.
 09:39 L'Ajuntament de Barcelona confirma dues denúncies contra la policia espanyola per abusos sexuals l'1-O. L'alcaldessa Ada Colau ja va criticar-ho fa uns dies i el Ministeri d'Interior va dir que la portaria a la Fiscalia per injúries i calúmnies.
 09:31 Santamaría demana igualtat davant la llei i defensa que el govern espanyol no té incidència davant la justícia.
 09:28 "En nom de la nostra llibertat, els dic que defensarem cívicament i pacífica les nostres institucions, model social i democràcia", diu Tardà, tot reclamant "que parin màquines i triomfi el diàleg".
 09:26 Torn per Tardà, que demana a Santamaría si acceptarien la proposta de Puigdemont de les converses amb caràcter bilateral. La vicepresidenta espanyola recorda que al Congrés ja hi ha bilateralitat, on "porta 13 anys com a diputat".
 09:26 Albert Rivera mostra el seu suport al govern espanyol "per la Constitució i la defensa d'Espanya".
 09:23 Sáenz de Santamaría desgrana les accions del 155 si Puigdemont demà no contesta al requeriment. "Del que es tracta és que els catalans i el conjunt dels espanyol puguin confiar en les institucions de Catalunya", explica.
 09:22 Torn per a Albert Rivera, que també toca el tema català. "Demano que el govern recuperi l'autonomia de Catalunya". "Aplicar la Constitució ja no és una opció, és una obligació", afegeix, tot demanant l'aplicació del 155.
 09:20 Rajoy: "Demano a Puigdemont que actuï amb sensatesa. I que respongui si ha declarat o no la independència de Catalunya". 
 09:18 Xuclà exigeix el cessament del ministre d'Exteriors per les declaracions sobre l'educació a Catalunya. "No s'atreveixin a tocar un sistema educatiu que ens ha educat en la llibertat", afegeix.
 09:16 El diputat del PDECat, Jordi Xuclà, demana a Rajoy sobre els empresonats Sànchez i Cuixart. Rajoy: "El Parlament porta un mes tancat i els catalans no poden demanar a Puigdemont si ha declarat o no la independència".
 09:15 Rajoy contesta Pablo Iglesias i li retreu el suposat finançament de Podem procedent d'Iran i Veneçuela.
 09:12 Pablo Iglesias demana a Rajoy que tornin a la legalitat i a la llei, i "potser canviar de seu perquè no estigui finançada amb diner negre".
 09:10 Torn per Podem, que demana explicacions pel cas Gürtel i les possibles donacions i finançament del PP.
 09:07 El PSOE retreu al president espanyol que només s'hagin aprovat dues lleis des que governa. Rajoy repassa tota la feina feta pel PP.
 09:07 Comença la sessió de control al govern de Mariano Rajoy al Congrés dels Diputats.
 08:58 Íñigo Méndez de Vigo, que també és ministre d'Esports, considera que la lliga espanyola de futbol sense el Barça seria "una lliga descafeïnada". Defensa que "a molts seguidors l'actitud dels dirigents del club no els ha agradat gens" pels seus pronunciaments sobre el procés català.
 08:57 EN DIRECTE Podeu seguir en vídeo el ple del Congrés dels Diputats, que comença a les 9 del matí.

 08:49 Íñigo Méndez de Vigo remarca que a Europa "no hi ha un sol govern que doni suport a la secessió de Catalunya".
 08:40 Íñigo Méndez de Vigo assegura que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart "presos polítics no són" i afegeix que "són persones que estan sotmeses a l'imperi de la llei". Segons Méndez de Vigo,el govern espanyol "no té absolutament res a veure" amb l'empresonament dels líders sobiranistes.
 08:39 El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, defensa a RNE que "el que la gent vol és llei i ordre", i demana a Carles Puigdemont que torni a la legalitat.
 08:22 
 07:43 La Diagonal de Barcelona està tallada a causa de la cera que hi ha a terra que dificulta el trànsit, després de la concentració d'ahir de suport a Cuixart i Sànchez. Els manifestants portaven espelmes.
 07:35 PORTADES «El Govern del PP planeja dirigir les conselleries des de Madrid», a la portada de «La Vanguardia». Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
 07:27 ENTREVISTA Àngel Colom: «S'han dit moltes coses de la CUP, però està actuant amb una enorme responsabilitat»; per Pep Martí. L'històric dirigent independentista, exlíder d'ERC i avui al PDECat, assegura que "l'única manera d'assolir una mediació europea és ser estat". "L'empresonament de Sànchez i Cuixart és la venjança dels poders espanyols a l'èxit de l'1-O", afirma.
 07:17 VÍDEO Guardiola dedica la victòria del City a Sànchez i Cuixart. “Tant de bo surtin aviat; és com si tots estiguéssim allà”, diu l'exentrenador del Barça.
 07:14 EL DESPERTADOR de Ferran Casas. 18 d'octubre: impàs en tensió. "Al bloc independentista no es qüestiona la porta oberta al diàleg però si que impliqui dilatar o ajornar els passos endavant, més després de les detencions que han indignat centenars de milers de persones", assenyala el subdirector de NacióDigital. Avui també són protagonistes Rajoy, Colau, la BBC i Navratilova.
 00:09 VÍDEO Joan Mena dona una lliçó a C's sobre l'escola catalana: «Vostès van néixer per dividir». El diputat d'En Comú Podem al Congrés deixa en evidència Toni Cantó en una contundent intervenció a la cambra espanyola.
 23:34 Més de 2.000 persones il·luminen la Porxada de Granollers per la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Crònica de Jaume Ventura.
 23:29 Desenes de persones es concentren davant la delegació del govern espanyol a Barcelona. Els manifestants protesten per l'empresonament de Sànchez i Cuixart i en demanen el seu alliberament. 
 23:07 VÍDEO Barcelona recupera el «Què volen aquesta gent», el cant contra la repressió franquista. Desenes de persones han entonat el cant que l'any 1968 va composar Maria del Mar Bonet.
 23:01 «La Razón» intenta trolejar el vídeo de «Help Catalonia» d'Òmnium. El diari espanyol publica una piulada animant els seus lectors a boicotejar el vídeo a YouTube.
 23:01 La plaça de Prim de Reus queda petita en la concentració per rebutjar l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Més de 5.000 persones han exigit democràcia i l'alliberament dels presidents d'Òmnium i de l'ANC. Per Jonathan Oca. 
 22:44 GALERIA DE FOTOS Concentració multitudinària a Sabadell per l'alliberament de Cuixart i Sànchez; fotografies de Juanma Peláez. 
 22:27 Les espelmes s'encenen al Berguedà contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Centenars de persones criden a Berga per demanar la llibertat dels presidents d'Òmnium i l'ANC.
 22:25 Unes 18.000 persones es manifesten a Lleida per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart. Els participants, molts amb espelmes a la mà, han expressat el seu rebuig a l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium, als quals han qualificat de "presos polítics".
 22:03 CRÒNICA Primer suport multitudinari del carrer a la llibertat de Sànchez i Cuixart; per Sara González, Isaac Meler, Oriol March i Roger Tugas.
 21:45 
 21:44 Els carrers del Pallars s’omplen de llum per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart. Les places i els carrers de les poblacions pallareses es tornen a omplir, aquest cop amb espelmes. Crònica de Jordi Ubach. 
 21:42 Fins a 15.000 persones marxen de la plaça de la Constitució cap a la de la Independència a Girona. Crònica de Xavier Borràs. 
 21:40 CRÒNICA Unes 5.000 persones demanen des de Terrassa la llibertat de Sànchez i Cuixart. El raval de Montserrat s'ha omplert d'espelmes, cassoles i cartells contra l'empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC. Per Albert Prieto. 
 21:37 Les places del Baix Montseny d'omplen en solidaritat amb Sànchez i Cuixart. A les places dels municipis s'ha reclamat la llibertat dels dos empresonats.
 21:29 Els manifestants envolten d'espelmes la plaça de Francesc Macià per demanar la llibertat de Cuixart i Sànchez.
 21:37 Concentracions massives davant els ajuntaments ebrencs contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 21:20 Els manifestants de Barcelona es comencen a dissoldre, després de pràcticament dues hores de mobilització. Hi han participat 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.
Entrades anteriors »
01/01/1970
L'alcaldessa Ada Colau ja va criticar-ho fa uns dies i el Ministeri d'Interior va dir que la portaria a la Fiscalia per injúries i calúmnies
Dan Brown, a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada | 5 comentaris
01/01/1970
L'autor d'"El codi Da Vinci" presenta a Barcelona la seva darrera novel·la, "Origen", una història ambientada en part a Barcelona i Montserrat
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la manifestació en protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
Toni Vall | 5 comentaris
01/01/1970
«Tots gasten la paraula “democràcia” fins que serà un paper rebregat i inservible. Ja hi ha presos polítics, persones empresonades per les seves idees. Inacceptable»
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, durant la manifestació davant de la conselleria d'Economia | Adrià Costa
Oriol March | 28 comentaris
01/01/1970
El Govern assegura que la decisió de l'Audiència Nacional "estripa les cartes" del diàleg i Puigdemont prendrà mesures en les properes hores | Trapero esquiva la presó per un presumpte delicte de sedició però ha d'entregar el passaport davant la jutge Lamela
Alumnes durant una classe | Adrià Costa
Irene Ramentol | 11 comentaris
01/01/1970
Estudis d'Ensenyament i també internacionals, com l'informe PISA, evidencien la tendència en augment dels bons resultats del model educatiu a Catalunya que prioritza la competència lingüística, també en castellà, la cohesió social i el nivell acadèmic de l'alumnat