Front comú municipal per reclamar la independència

70 alcaldes "autoexclosos de la Constitució" afirmen que se senten dipositaris dels sentiments dels catalans i que ja és hora de dir "Adéu Espanya"

| 05/09/2010 a les 15:40h
Arxivat a: Política, insubmissos, ajuntaments insubmisos, ajuntaments
Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/09/2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Trobada dels alcaldes a Sant Pere de Rodes. Foto: Jaume Puig

Els ajuntaments catalans declarats moralment exclosos de la Constitució han fet un pas més i han promès anar de la mà per reclamar la independència de Catalunya. Actualment hi ha més d'una setantena de municipis que s'han adherit a la iniciativa que va començar el Port de la Selva (Alt Empordà).

Alcaldes i regidors d'una quarantena d'aquestes poblacions han consensuat aquest diumenge un manifest en el qual es comprometen a reclamar al pròxim president del Govern que lideri un moviment independentista que ha de culminar en un referèndum. Els alcaldes afirmen que "no tenen por" i que se senten dipositaris dels sentiments dels catalans, que estan tips d'agressions contra la llengua i la cultura.

....................................................

Front comú d'ajuntaments catalans per reclamar la independència de Catalunya 
 
(ACN).- Els ajuntaments catalans declarats moralment exclosos de la Constitucióhan fet un pas més i ha promès anar de la mà per reclamar la independència de Catalunya. Actualment hi ha més d'una setantena de municipis que s'han adherit a la iniciativa que va començar el Port de la Selva (Alt Empordà).

Fa dos mesos El Port de la Selva va ser el primer municipi en declarar-se moralment exclòs de la Constitució. Ho feia com a reacció a 'agressions' com la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut i les declaracions de Zapatero que donaven a entendre que Catalunya no tindria més quotes d'autogovern. Després d'aquest primer ajuntament, hi ha hagut un degoteig constant de consistoris catalans que s'han sumat a la iniciativa.

Actualment hi ha 73 ajuntaments que ja han aprovat la declaració. Són de diverses formacions polítiques i hi ha alcaldies de CiU, ERS, PSC, ICV i independents. El Port de la Selva ha convidat aquest diumenge els ajuntaments a una trobada al Monestir de Sant Pere de Rodes. Hi han assistit representants d'una quarantena de municipis i hi ha hagut una vintena d'alcaldes de poblacions moralment excloses de la Constitució com Vic, Manlleu, Llançà, Santpedor, Sant Pere de Torelló o Arenys de Munt. També hi han participat regidors d'alguns municipis que encara no s'han adherit a la declaració.

En total, segons Decidim.cat, hi ha gairebé 1.500 regidors que han donat suport a la proposta. L'objectiu és arribar al centenar de municipis abans de finals d'anys i després, tots plegats, reclamar al pròxim president de la Generalitat que atengui la petició del món local i del conjunt de la ciutadania i lideri un procés independentista que culmini en un referèndum.

De la trobada d'aquest diumenge n'ha sorgit el 'Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes'. En aquest document, els alcaldes afirmen que l'Estat cada vegada és més 'centralista i uniformitzador' i que accepta menys la diversitat de Catalunya. 'És per això que volem expressar en veu alta i clara la nostra voluntat de seguir empenyent des dels nostres municipis per tal d'avançar de forma efectiva cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació', afirma el manifest. 'Ja és arribada l'hora de començar a dir 'Adéu, Espanya!' de forma pacífica i cordial', conclou el compromís.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

DEMOSTRACIÓ
J.A., 05/09/2010 a les 17:53
+0
-0
En lloc de tant cridar i tant reunir-se per parla-ne, i a part de tanta comèdia pública, proposo als ajuntaments autoexclosos de la Constitució, demostrar-ho: Ni un duro més de cap impost cap a l'estat ni cap a la Generalitat sociata -sucursal de l'estat- i ni una llei més de l'estat en vigor a cap ajuntament. A veure si teniu collons, a part de saliva i afany de propaganta gratuïta.
unitat independentista
Anònim, 05/09/2010 a les 19:44
+0
-0
Entreu a www.araomai.cat i signeu en favor de la unitat independentista.
Falta poc per arribar a les 5 mil !!
Sol.lució
Enrique II, 05/09/2010 a les 21:33
+0
-0
Jo com a la pel.licula de Breavheart conocava a una reunió a tota aquesta penya i després els penjaba, i solucionat.
Això son alcaldes de veritat!
Vicenç Ramoneda i Ullar, 05/09/2010 a les 22:12
+0
-0
Els polítics que patim al parlament i que es diuen a ells mateixos que son catalans però, que son incapaços de lluitar per la llibertat de Catalunya, haurien de deixar pas a aquestes persones que si estimen Catalunya!
som una Nació... i serem un Estat
alfons/santes creus, 05/09/2010 a les 23:37
+0
-0
Sensacional iniciativa!!, he sentit els comentaris sobre Sant Pere de Roda que ha fet en Carles Mora a Igualada i crec que m'ha caigut alguna llagrimeta de la emoció.
Cada vegada som mes els que apel.lem a la dignitat del poble català per dir PROU als continus atacs culturals, econòmics, polítics i de identitat que rebem de l'Estat Espanyol.
A Reagrupament pretenem donar-li forma política a totes les reivindicacions, vinguin de la dreta, la esquerra, el centro.... o els que es declaren "ateus" polítics, perquè estan desenganyats de totes les barbaritats comesses en nom d'una mal anomenada política. La política es un servei que om fa a la comunitat durant un temps limitat, no pot ser mai un ofici... i encara menys un "negoci"
Reagrupament es dissoldrà com partit, el dia que es declari unilateral-ment al Parlament la Independència de Catalunya i s'aprovi la "nostra" Constitució.... amen

pit i amunt
alfons
Indepencencia -> masacre
Anònim, 06/09/2010 a les 01:24
+0
-0
El día que declaréis la independencia el ejército se ocupará de dejar las cosas otra vez en su sitio. Eso será así, afortunadamente. Los independentistas seréis los únicos responsables de las vidas que se pierdan.
Independencia = masacre
Anònim, 06/09/2010 a les 01:27
+0
-0
El día que declaréis la independencia el ejército se ocupará de dejar las cosas otra vez en su sitio. Eso será así, afortunadamente. Los independentistas seréis los únicos responsables de las vidas que se pierdan.
Historia ajuda
Anim, 06/09/2010 a les 01:36
+0
-0
Jo llegueixo l'historia de nacions en moments de turmoil i canvi i trobu que m'ajuda.

President J.F.Kennedy (1961)a la seva inaguracio va dir:
"Ask NOT what your country can do for you
ask what you can do for your country"

"No demanis que pot fer el teu pais per tu
demana que pots fer TU per el teu pais(catalonia)"

Benjamin Franklin inventor i politic (~1775) va dir:
"A society that sacrifices Freedom for Safety deserves neither"
"Una societat que sacrifica la Llibertat per Seguretat
s'en mereix cap"

Cada vot compta. Si no es vota compta per els altres.
Respecte, Seny, Anim i endavant
Para J.A. el de la DEMOSTRACIÓN
Anònim, 06/09/2010 a les 01:47
+0
-0
¿Cojones? a ver si esos alcaldes tendrían cojones para repeler a golpe de barretina y sardana la entrada del ejército español en sus calles y plazas para restablecer el orden constitucional.
Pla A i B
Reagrupat, 06/09/2010 a les 08:23
+0
-0
Es un segon camí molt sòlid de dret a la Independència. Felicitats Genís Pinard, Alcalde del El Port, i a tots els ajuntaments adherits. Entre tots ho farem tot
Força i endevant!
Miquel Aguilar, 06/09/2010 a les 09:09
+0
-0
Els alcaldes han de ser els primers en fer tot el possible dins de la pau i la democràcia per defensar el dret dels ciutadants que els voten. Aquest alcaldes demostren valentia i sentit democràtic a l' expresar el sentiment de la majoria dels seus convilatans. Salut i endevant! Els pobres espanyolets tan sols poden fer el què han fet sempre des de fa més de 300 anys: insultar-nos i amenaçar-nos amb l' exercit...pobre gent, no entenen res.
Para Miquel Aguilar
Anònim, 06/09/2010 a les 11:51
+0
-0
¡Oyeeee, Miguelín! ¿cómo te crees que se construyó esa Cataluña que tanto defiendes? pues con la fuerza de las armas. Repasa los libros de historia y después habla. Bocazas.
Mucho macho castellano
Anònim, 06/09/2010 a les 15:04
+0
-0
Es muy reconfortante leer como nos quieren los castellanos en su lengua espanyola castellana - nos prefieren bien castigaditos por su ejército, o sea, somos mejores muertos que libres, ja ja ja ja, son igualitos que hace 3 siglos, petrificados en el tiempo y sin que la evolución les haya ni siquiera tocado experimentar... en algún ZOO seguro estarían interessados en exponer unos cuantos ejemplares...
CATALUNYA SOM UNA NACIO //*//
MARC-SABATES.COM, 06/09/2010 a les 19:20
+0
-0
El meu pais és Catalunya //*// la meva llengua i cultura .Un Català mai pot ser o sentir se espanyol , és quelcom impossible sentir-se d ' un lloc de diferents costums i llengua .
ELS ANGLESOS HAN COMPRES AMB L ' ESCOCIA .
L ' ESPANYA ULTIM PAIS COLONIAL AL MON .
Llibertat per a la Catalunya amb Joan Laporta i Estruch de Solidaritat Catalana //*//.
MARC-SABATES.COM
BARCELONA
REPUBLICA CATALANA //*//
CATALUNYA SOM UNA NACIO //*//
MARC-SABATES.COM, 06/09/2010 a les 19:27
+0
-0
El meu pais és Catalunya //*// la meva llengua i cultura .Un Català mai pot ser o sentir se espanyol , és quelcom impossible sentir-se d ' un lloc de diferents costums i llengua .
ELS ANGLESOS HAN COMPRES AMB L ' ESCOCIA .
L ' ESPANYA ULTIM PAIS COLONIAL AL MON .
Llibertat per a la Catalunya amb Joan Laporta i Estruch de Solidaritat Catalana //*//.
MARC-SABATES.COM
BARCELONA
REPUBLICA CATALANA //*//

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Mossos antidisturbis, en la concentració de dimecres al Departament d'Economia | Adrià Costa
Joan Serra Carné | 10 comentaris
01/01/1970
El fiscal en cap sol·licita la coordinació per part del Ministeri de l'Interior de policia catalana, Guàrdia Civil i policia espanyola
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb l'1 d'octubre
 14:14 El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, creu que el control estatal dels Mossos d'Esquadra prova la "suspensió automàtica de l'autonomia" de Catalunya, segons ha dit en la presentació d'un manifest que signen representants d'esquerres d'arreu de l'Estat espanyol en defensa del referèndum català i en contra de la "repressió" de l'Estat.
 14:10 El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, a la Guàrdia Civil: «Som gent honrada, els que ordenen detencions no».
 13:59 L'històric polític sobiranista gallec Xosé Manuel Beiras defensa: «No podem tolerar que s'imposi el terrorisme d'estat». Representants d'esquerres d'arreu de l'estat espanyol signen un manifest en defensa del referèndum català i en contra de la "repressió" de l'Estat; explica Sara González.
 13:46 El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, assegura que "treure el comandament dels Mossos" no silenciarà l'independentisme, després que l'Estat hagi pres el control dels Mossos. "Ens podran treure el comandament dels Mossos, acusar-nos de sediciosos i ofegar les institucions catalanes. Però no ens silenciaran. Guanyarem!", ha publicat en el seu compte de Twitter.
 
 13:34 El govern espanyol tindrà dimecres a Catalunya 10.000 agents preparats per actuar. El Ministeri de l'Interior preveu que ja disposarà llavors dels 4.000 efectius desplaçats d'altres punts d'Espanya per reforçar la plantilla de la policia i la Guàrdia Civil.
 13:33 129 alcaldes de la Catalunya Nord, contra la "repressió" dels batlles del sud. Els primers edils reivindiquen la demanda del poble català a "expressar-se democràticament per mitjà de les urnes" l'1-O.
 13:10 El Ministeri de l'Interior espanyol rebaixa a «mecanisme de coordinació» la intervenció dels Mossos d'Esquadra.
 13:08 L'Estat pren el control dels Mossos. El fiscal en cap sol·licita la coordinació per part del Ministeri de l'Interior de la policia catalana, la Guàrdia Civil i la policia nacional espanyola; informa Joan Serra Carné.
 13:07 El líder del PSOE, Pedro Sánchez, adverteix Rajoy que les il·legalitats s'han de perseguir però "els drets no es retallen".
 13:02 Junqueras carrega contra el govern espanyol per intervenir l’autogovern català: “Què té veure la factura d’un Paracetamol amb la democràcia? Què té a veure la factura dels medicaments dels nostres avis amb la democràcia? No poden aturar la democràcia tancant el finançament dels nostres centres de recerca!”.
 13:01 Oriol Junqueras s’adreça a la Guàrdia Civil en castellà: “Les persones a les quals vau detenir són gent honrada, honesta i bones persones que pertanyen a una organització política amb 86 anys d’història i cap cas de corrupció. Aquells que ordenen aquestes detencions no poden dir el mateix”.
 12:39 El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, canvia de discurs i alerta ara de la vulneració de drets fonamentals. En concret, assegura que és legítim que l'Estat intenti impedir la celebració de l'1-O però, en cap cas, la limitació de drets fonamentals. Ni entén que es prohibeixin actes públics ni que s'acusi de sedició als promotors de manifestacions. "No podem aparèixer al costat dels que volen limitar drets", ha assegurat en un acte de partit en presència del líder del PSOE, Pedro Sánchez.
 12:29 Josep Lluís Trapero, major dels Mossos, presentarà a la reunió una al·legació per evitar que l'Estat prengui el control dels Mossos d'Esquadra, segons el 324. La policia catalana defensa que és una extralimitació perquè l'ordre públic a Catalunya està controlat i argumenten que la coordinació dels cossos policials no és una competència de la Fiscalia.
 12:19 L'estratègia de l'Estat per controlar els Mossos d'Esquadra passa per aplicar dos articles de la llei de cossos de seguretat del 1986.
 12:07 L'Estat vol prendre el control dels Mossos. El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, ha citat a les dotze del migdia els comandaments de Policia, Guàrdia Civil, Mossos i la Guàrdia Urbana per comunicar-ho; explica Joan Serra Carné.
 12:06 Els col·lectius de cristians progressistes Església Plural i l'Associació Cristianisme al Segle XXI han fet públic un comunicat conjunt de rebuig de la dinàmica "repressiva i autoritària" de l'Estat per aturar el referèndum de l'1-O.
 11:39 ENTREVISTA Joan Josep Queralt: «A l'Estat hi ha molts llicenciats en dret per la universitat de Guantánamo». Queralt és catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Barcelona i expert en Dret Constitucional, i sosté que "una riuada de participació seria les absoltes del règim del 78", en una entrevista de Pep Martí.
 11:35 Els Mossos d'Esquadra investiguen l'agressió de militants d'extrema dreta a un jove independentista davant de la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia de Barcelona.
 
 11:21 VÍDEOS Els tractors surten al carrer en defensa del referèndum. Els pagesos de Lleida i Osona anticipen aquest dissabte les tractorades que se celebraran arreu del país el proper 29 de setembre.
 11:15 La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, nega que s'estigui adoctrinant nens a les escoles o que se'ls porti a manifestacions i ha acusat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, d'"insultar la dignitat dels directors", després que els hagi enviat una carta on amenaçava els directors d'institut de responsabilitats "penals" si col·laboren amb l'1-O. També assegura que seran responsables de l'administració els qui obriran els locals de votació.
 11:10 Els alcaldes de la Garrotxa signen un manifest en defensa de la democràcia i la dignitat. Hi afirmen de forma conjunta que el referèndum convocat pel govern de la Generalitat de Catalunya no s’aturarà.
 11:06 Desenes de tractors s'apleguen al Sucre de Vic per realitzar una marxa per la capital d'Osona "en defensa de la democràcia i la llibertat".
 10:52 La intervenció del pressupost de la Generalitat atura més de 30 actuacions de Cultura; explica Esteve Plantada.
 10:51 El contundent i divertit missatge d'un alcalde en defensa de la democràcia: Àlex Mases, batlle de Linyola, assegura que Catalunya té un projecte de vida lluny de "l'enterrament de l'estat espanyol" i insta a menjar bé i a "fer l'amor"; per Àlvar Llobet.
 10:47 Investiguen un programador per duplicar el web del referèndum. Oriol Ferràndez rep la notificació a casa seva per declarar el dilluns a la comissaria de la Verneda de la policia nacional espanyola; informa Jordi Bes.
 10:37 FILIPRIM A favor de TV3; l'anàlisi de Toni Vall de la cobertura televisiva de les mobilitzacions pel referèndum. «TV3 no manipula, no desinforma, no proposa una mirada voluntàriament esbiaixada sobre la realitat que retrata. Cosa que sí fan totes les altres emissores generalistes estatals», opina Vall.
 10:16 Dissabte amb tractorades a Osona i les comarques de Ponent "en defensa de la democràcia i la llibertat".
 09:35 VÍDEO La policia espanyola envia una tanqueta amb canó d'aigua a Catalunya. El vehicle, que no s'ha utilitzat mai, té capacitat per “disparar” 7.000 litres d'aigua.
 09:22 VÍDEOS Violència ultra en una manifestació contra el referèndum. Militants d'extrema dreta van agredir un independentista i van escopir conductors.
 09:02 ÚLTIMA HORA Puigdemont desafia el TSJC i anuncia un nou web amb els punts de votació. Ahir el tribunal en va ordenar el tancament a la Guàrdia Civil.
 08:51 Aquest diumenge tornaran a desplegar la senyera més gran del món al municipi osonenc de Malla.
 08:34 ENTREVISTA Núria Picas: «Portar l'estelada no és cap provocació». La corredora de muntanya reflexiona sobre el referèndum, el compromís polític dels esportistes i la disputa de l'Ultra Pirineu aquest dissabte en una entrevista d'Aida Morales des de Berga.
 07:54 Joan Josep Nuet: «Potser dimecres ens quedem sense TV3». El diputat de Catalunya Sí que es Pot contempla la possibilitat que la Guàrdia Civil prengui el control de la televisió pública. En un col·loqui assegura que no votarà "no", però no diu si ho farà pel "sí".
 07:43 VÍDEOS El vídeo de l'agressió ultra a un jove que cridava independència. Els manifestants d'ultradreta es van desplaçar des de la seu de l'ANC a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia.
 07:24 Uns 300 estudiants passen la primera nit a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. La mobilització, "en defensa de la democràcia i el referèndum", és permanent.
 07:06 PORTADES «La maquinaria de injerencias rusa penetra la crisis catalana», a la portada d'El País. Recull dels principals diaris de paper espanyols i catalans.
 06:51 Brogit policial i judicial contra l'1-O per amagar la supressió encoberta de l'autonomia; crònica de Ferran Casas i Joan Serra Carné. Rajoy no ha volgut obrir el camí del 155 però ha optat per vies menys costoses políticament deixant sense autonomia financera la Generalitat i encaminant la presa de control dels Mossos. El temor a l'èxit del referèndum ha fet que opti per impedir-lo per la força amb una causa general i un desembarcament policial.
 23:30 OPINIÓ «La taca creix», l'article de Jordi Bianciotto. 
 23:29 OPINIÓ «1-O: la millor aportació catalana al projecte europeu», l'article d'Aleix Sarri. 
 23:28 OPINIÓ «Televisions i pluralisme (2)», l'article de Gemma Ubasart. 
 23:26 LA VEU DE NACIÓ «Això va de decidir», l'article d'Esteve Plantada.
 23:15 CRÒNICA Brogit policial i judicial contra l'1-O per amagar la supressió encoberta de l'autonomia; per Ferran Casas i Joan Serra Carné. 
 22:47 Mediapro habilita un espai de premsa per la nit electoral de l'1-O.
 22:43 Una jutgessa de Saragossa suspèn la cessió municipal d'un local per fer-hi una xerrada pel dret a decidir.
 22:04 Puigdemont acusa l'Estat de comportar-se com una «dictadura» per frenar l'1-O. El president de la Generalitat, en un acte de campanya del PDECat a Sant Cugat del Vallès, desafia l'Estat a explicar el cost del desplegament policial.
 21:33 Pep Guardiola: "Quan un poble demana votar, demana fer ús de la democràcia".
 21:33 Jordi Turull a Sort: "El 1 d'octubre estem convocats per defensar la diginitat d'aquest país".
 21:07 Carme Forcadell, sobre la denúncia de la Fiscalia per sedició: "A Catalunya no n'hi ha ni n'hi haurà, de violència”.
 21:06 CCOO, UGT, ANC i Òmnium impulsen una plataforma cívica contra les «agressions» de l'Estat.
 21:03 Esquerra Berga afirma que l'empresa que havia de repartir el butlletí ha sofert «coaccions».
Entrades anteriors »
01/01/1970
El vicepresident de la Generalitat demana “ovacionar l’Espanya democràtica” i crida per “l’oportunitat de fer-se valer i nàixer que té l’1-O”
La corredora de curses de muntanya Núria Picas, després de l'entrevista. | Josep M. Montaner
Aida Morales | 1 comentari
01/01/1970
La corredora de curses de muntanya, sempre compromesa amb la independència, no descarta tornar a competir pel primer lloc a l'Ultra Trail del Mont Blanc
Mercè Molist | 1 comentari
01/01/1970
El jove de 21 anys havia ajudat a fer visible a la Xarxa la informació per anar a votar l'1-O distribuint còpies "mirall"
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu | Flickr PP
Roger Pi de Cabanyes | 15 comentaris
01/01/1970
El president espanyol desplega l’artilleria a Catalunya per mantenir ferm el seu electorat, però no té cap pla B per a l’endemà del referèndum, quan la política s’haurà d’obrir pas
Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu. | Joan Parera
Esteve Plantada
01/01/1970
NacióDigital selecciona la Festa del Porc i la Cervesa, projeccions de cinema islandès, la Fira del Bolet i del Boletaire, la Fira de Sant Miquel, i la Fira de Calella i l'Alt Maresme