Ni tribunal, ni sentència: independència

Editorial de Nació Digital: "Si som una nació, amb arrels centenàries, ens cal actuar en conseqüència: parlar de tu a tu amb Espanya i prescindir de tribunals i sentències que per als ciutadans espanyols poden ser molt vinculants, però que en el procés de construcció institucional de Catalunya, no haurien de passar d'anècdota menor."

| 16/04/2010 a les 09:27h
Especial: Sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut
Arxivat a: Política, sentència Estatut, TC, sentència Estatut, TC
Aquesta notícia es va publicar originalment el 16/04/2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya està pendent des de fa quatre anys que un tribunal format per jutges espanyols elegits per partits polítics espanyols decideixi el nostre futur polític. De res no haurà servit que l'Estatut sigui el resultat d'un procés raonablement democràtic, iniciat al Parlament de Catalunya i que ha obtingut l'aprovació del poble en referèndum i de les dues cambres legislatives espanyoles. I sense oblidar que havent perdut pel camí nombroses atribucions de poder nacional per al nostre poble.

Com deia Miquel Calçada, arribarà un dia que serem lliures i no podrem entendre perquè ens vam passar tants i tants anys donant voltes inútils a la sínia fatal de l'Estat espanyol. Tancats en un carreró sense sortida de voler "fer pedagogia catalanista" a un Estat que no la necessita, perquè sap perfectament que Catalunya sí que és una nació i que cal mantenir-la lligada de peus i mans en favor d'Espanya.

Si som una nació, amb arrels centenàries, ens cal actuar en conseqüència: parlar de tu a tu amb Espanya i prescindir de tribunals i sentències que per als ciutadans espanyols poden ser molt vinculants, però que en el procés de construcció institucional de Catalunya, no haurien de passar d'anècdota menor. Aquí cal parlar seriosament, de nació a nació, i la resta són mesures pal•liatives per allargar una agonia política que amenaça de portar-nos a una decadència irreversible en tots els aspectes.

Acatar la sentència, com preconitza el president Montilla, és una actitud lògica per als qui posen Espanya i els seus interessos per davant de Catalunya. Convocar un altre referèndum en què s'invoqués el poble per apuntalar el fracàs d'una classe política sencera, seria un disbarat monumental, una burla a la gent que es guanya la vida treballant. Una facècia més per desviar les responsabilitats i no haver d’admetre que som presoners d’Espanya.

Per a una nació que aspira a respondre als interessos de la seva ciutadania, no hi ha terceres vies de vergonya que serveixin per amagar allò que és essencial en la crisi del Constitucional: que ells decideixen per nosaltres i que, per més pegats que es posin, som una trista colònia, una província més d'un imperi decaigut.

Ni tribunal, ni sentència: independència.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Nació castellana = Castella = Països Castellans.
A. Nònim, 16/04/2010 a les 10:03
+0
-0
La nació castellana fa més de 300 anys que vol destruir la nació catalana.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

Espanya = Iugoslàvia = Unió Soviètica.

Castella = Sèrbia = Rússia.

"Lluitarem a les platges,lluitarem als aeròdroms,lluitarem als camps i als carrers,lluitarem als turons; no ens rendirem mai!"

GENOCIDI NACIONAL NO.

ELS CATALANS NADIUS I ELS CATALANS ASSIMILATS NO PERMETREM QUE LA NACIÓ CASTELLANA DESTRUEIXI LA NACIÓ CATALANA.

CONFLICTE A FONS.

FERMESA CONTRA EL MAL.

EL PECAT NO FA VACANCES.

RESPECTE!
D'acord
1640, 16/04/2010 a les 10:29
+0
-0
Aquest és l'editorial que hauria de publicar la premsa feta a Catalunya, per manifestar la dignitat catalana.
Prou de lleis orgàniques de l'Estat!
Manuel Rodriguez Ruiz, 16/04/2010 a les 12:45
+0
-0
Fora tota mena de balues de la cadena imperialista, volem democràcia, que traduït ens vol dir Independència ! Facin el que vulguin els del TC !
Proclamació de la independència
Observador, 16/04/2010 a les 12:50
+0
-0
Ara és el moment,davant de la sentència, proclamació unilateral d'independència.

Qui ho ha de fer? Doncs, encara que us sembli estrany, el nostre president.

Montilla President! Catalunya independent.
Totalment d'acord
Anònim, 16/04/2010 a les 12:58
+0
-0
llàstima que els nostres polítics no actuïn en consecuencia i es perdin en els seus deserts personals i dels seus partits...
Interpretant el sentiment....
Observador, 16/04/2010 a les 13:02
+0
-0
Confio que el presidència tingui preparada l'al·locució davant la sentència i que comenci més o menys amb aquestes paraules: " Interpretant el sentiment de la nació catalana, davant la impossibilitat de ser acceptada dintre de l'estat espanyol, proclamo solemnement la independència de Catalunya ".
A qui l'interessa l'estatutet?
Vicenç Ramoneda i Ullar, 16/04/2010 a les 13:54
+0
-0
Als polítics covards i espanyolistes són els únics que els interessa l'estatutet.

Visca la constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!
colonialisme
ferran2, 16/04/2010 a les 15:19
+0
-0
L'editorial acaba dient que som una trista colònia. Aquesta és la qüestió.
Peró el que trobo faltar de l'editorial és un aclariment d'aquesta colonització, més que res per intentar que una societat tan pusil·lànime, educada pel consum i que no pensa gaire com la nostra, obri els ulls.
Penseu que el colonialisme evoluciona contínuament i avui aquest càncer el tenim en forma de model econòmic; totxo, turisme i trafic d'il·legals que és la mateixa cosa.
Un model econòmic depredador del territori i de les persones que ens col·lapsa els nostres serveis públics i de salut pel fet de anar en camí de doblar la població, que ens porta delinqüència i brutícia i que ens condemna a ser el prostibulari d'Europa.
Penseu que aquest model te uns ingents beneficis que van a parar a l'estat i les autonomies subvencionades que gaudeixen d'una qualitat de vida i uns serveis públics de puta mare. I nosaltres tenim els problemes.
L'altre forma de colonialisme son els mitjans de comunicació comprats i amb una obediència canina cap al poder, sigui polític o econòmic.
Com és que uns fets tan evidents no son denunciats sistemàticament?
Endavant
Ondiatu, 16/04/2010 a les 16:59
+0
-0
Catalunya triomfant,
tornarà a ser rica i plena
Endarrera aquesta gent
tan ufana i tan superba.

Bon cop de falç!
bon cop de falç,
defensors de la terra!
Bon cop de falç!

....
L' autèntic realisme
Miquel Aguilar Canadell, 16/04/2010 a les 17:07
+0
-0
Massa cops ens trobem amb l' ignominiosa excusa d' alguns politics catalans que reclamen realisme a un poble català escanyat i paralitzat per aquest projecte ambolutament fallit que s' anomena España.
L' autèntic realisme és ser concients de que l' única opcio vàlida per Catalunya és la Independència, com més aviat millor!!!
El Constitucional i els papers de l'estatutet
Vicenç Ramoneda i Ullar, 16/04/2010 a les 18:11
+0
-0
El Constitucional i els papers de l'estatutet

www.youtube.com/watch?v=pQqSnbx4hlQ
Més activisme ...
Núria, 16/04/2010 a les 18:18
+0
-0
Totalment, d'acord. Ens cal activisme polític ens cal demostrar fins a quin punt l'estat ESP-Gobierno de ESP (PP-PSOE) ens és enemic. Cal demostrat totes i cada una de les seves mancances democratiques partitnt de la primera que va ser fer-nos votar una Constitución coartats pels tanks i sota l'etern slogan del "podria ser peor". Cal explicar tots i cada un del números i com ens afecten en el dia a dia. Ja n'hi ha prou de tapar-li les vergonyes ! Volem ser ciutadans i ser-ho amb orgull no com ara amb vergonyes i indignació permanent. Ja n'hi ha prou del a "pagar i callar". La divisió de la societat va començar i continua en el mateix no democratic moment en que ens varen dir als catalans que haviem de ser ESP tan si ho volem com si no i això ratificat amb una maleïda i momificada Constitución-LOAPA. Des de el moment en que per expressar la nostra catalanitat desitjos de independència som insultats, menyspreats o directament ignorats per una premsa que mai ens ha tractat com a ciutadans amb dret a la veritable informació sino com a ciutadans aborregats i manipulats per a major Gloria del pseudodemocratic, prepotent i espoliador estat ESP-Gobierno de ESP (PP-PSOE)
trist
salva, 16/04/2010 a les 18:25
+0
-0
On es al nostre lider? quin es el nostre lider? Estem fotuts amb en Mas del Monti ni parlo. Jo vull l'independencia, espero que el lider apareixi de una vegada perque al seguire i en tinc moltes de ganes. Aixo si que parli clar i catala, ja m'enteneu
Editorial
Anònim, 16/04/2010 a les 19:55
+0
-0
Això és un editorial! Felicitats.
Per què en diuen tribunal?
Àngel, 17/04/2010 a les 11:51
+0
-0
Per què en diuen tribunal?

Més a prop de Caracas que d’Europa, la paròdia de tribunal que és el Constitucional espanyol no ha estat capaç en més de tres anys de dictar sentència contra l’Estatut. Empatats els seus membres entre 6 socialistes i 6 populars des d’abril del 2004, primer es van dedicar a desempatar recusant uns i altres els del sector contrari, guanyant primer els populars però recuperant l’empat els socialistes gràcies a la divina providència (segons els malèvols, ajudada pel CNI).

Tres són els sectors contra l’Estatut: 4 socialistes heavies que es conformen amb 15 amputacions; 3 hiperheavies, que volen amputar-ne més (1 socialista, nomenat directament per Zapatero, i 2 populars); i 3 populars gore, que volen amputar-ho tot. Tots 10, però, coincideixen en dues coses: allò no amputat serà castrat químicament, declarant que els articles sobrevivents no tenen cap eficàcia ni aplicació mentre el govern i les Corts espanyols no reformin la normativa espanyola; que no tenen cap obligació de fer-ho perquè l’Estatut no els obliga a res; i que l’Estatut no només està per sota de la Constitució espanyola, sinó de tota la normativa espanyola present i futura. També coincideixen en el descrèdit d’una justícia espanyola considerada internacionalment (Fòrum de Davos) menys imparcial i independent que la d’Egipte, Botswana o Nepal.

Refusades cinc successives ponències heavies, cada cop més endurides, ara és el torn dels hiperheavies, que s’acostaran als gore a la recerca d’una sentència (sic) entre skin i punkie, que a la castració química afegeixi molta més sang i molt més fetge. Mentre no la facin, el PP prorrogarà el mandat dels magistrats (sic), i al novembre només 3 dels10 no estaran caducats. Sol dir-se a Catalunya que un Estatut aprovat pels catalans en referèndum s’ha de respectar, i que un tribunal ha d’aplicar la llei imparcialment, però els espanyols no pensen així, responen a dos propòsits: A los catalanes "hay que ponerlos en su sitio & Que se note quien manda". Només ens volen als catalans per insultar-nos, robar-nos i manar-nos. Per dignitat, anem-nos-en.

Alfons López Tena
www.avui.cat/cat/notices/2010/04/per_que_en_diuen_tribunal_95151.php
NI TRIBUNAL, NI SENTENCIA, NI INDEPENDENCIA
XxX, 17/04/2010 a les 12:57
+0
-0
Este titular es más adecuado...
El TC és inconstitucional
Anònim, 17/04/2010 a les 13:10
+0
-0
El Tribunal Constitucional és inconstitucional, està caducat. L'Estatut és Constitucional i votat pel poble, però ja no el vol ningú. Ha arribat l'hora de l' INDEPENDÈNCIA.
Si mirem endavant...
Kefes, 19/04/2010 a les 10:05
+0
-0
El futur Tribunal Constitucional Català , declararà que per a la futura Constitució Catalana l'estatut NO es constitucional.
De fet, totes les constitucions del mon defensen la plena INDEPENDENCIA del seu païs.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Pedro Sánchez i Miquel Iceta a l'executiva del PSC | ACN
Sara González | 2 comentaris
01/01/1970
Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya | El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 12:08 El ministre Alfonso Dastís, sobre les càrregues policials: "Moltes de les imatges són falses".
 En una entrevista en un programa de la BBC també assegura que l'ús de la força va ser "provocat".
 11:49 COMUNICAT NacióDigital rebutja l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans. "Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació".
 11:38 L'exministra del PSOE María Antonia Trujillo fomenta amb un tuit el boicot a les empreses catalanes. Un fet que genera una allau de reaccions a la xarxa. 
 11:36 Viatge a les entranyes dels «comuns»: el naixement de Catalunya en Comú pren forma de llibre. Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis.
 11:15 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, demana per carta a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que es posin en marxa mecanismes perquè els municipis puguin participar en una reforma constitucional.
 11:08 L'aplicació del 155 posa de nou en risc la cohesió del PSC, per Sara González. Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya. El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy.
 10:37 Els Castellers de Berga alcen pilars per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la diada que aquest dissabte van realitzar a la capital del Berguedà. 
 10:25 Ciutadans critica el discurs de Carles Puigdemont i assegura que el president de Catalunya "ja no té res a oferir". El partit d'Albert Ribera demana "recuperar l'autonomia, l'estabilitat i la convivència" i reclama "un nou Govern" que "pugui ser un interlocutor vàlid amb el conjunt d'Espanya". 
 09:59 Creen la figura del «piolín» caganer. L'empresa ja va posar a la venda caganers sobre el referèndum i la llibertat d'expressió.
 10:05 

Les Marxes de la Dignitat han convocat una concentració aquest diumenge, a partir de les 19 hores, a la Puerta del Sol de Madrid per exigir la llibertat "immediata i sense càrrecs" dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La plataforma, que va organitzar multitudinàries mobilitzacions per demanar "pa, sostre i feina" per als més desfavorits, veu algunes semblances amb la seves reivindicacions: "Aquesta bàrbara repressió desfermada sobre un poble que només pretenia votar és la mateixa que es va exercir sobre les Marxes de la Dignitat al març de 2014".

 09:58 VÍDEO Pau Casals, a l'ONU: «I'm a catalan». El violoncelista va morir el 22 d'octubre de 1973, avui fa 44 anys. El recordem amb el seu emotiu discurs a l'ONU, més actual que mai.
 09:10 
 08:59 La ruptura de Colau amb el PSC pel 155: una amenaça difícil de fer efectiva, per Jordi Bes. L'alcaldessa de Barcelona pressiona els socialistes per evitar que avalin la suspensió de l'autonomia, però un trencament del pacte de govern faria encara més ingovernable l'Ajuntament. L'oposició no està disposada a facilitar-li la gestió, i Colau s'abocaria a arribar al 2019 sense haver acordat ni un dels quatre pressupostos del mandat.
 08:08 L'unionisme carrega contra el Barça. Albiol i Girauta critiquen a Twitter el suport del president blaugrana, Josep M. Bartomeu, a les institucions catalanes després de l'activació de l'article 155.
 07:41 L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha demanat al president de a Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions la propera setmana, informa Àlvar Llobet. En un missatge a les xarxes socials, el paer en cap ha indicat que aquesta decisió seria la millor manera de respectar les institucions d'autogovern.
 07:34 La resposta dels Mossos al govern espanyol per l'activació de l'article 155
 07:20 PORTADES La premsa espanyola aplaudeix el 115 que «rescatarà» Catalunya. Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
 07:03 El Secretari d'Organització del PSC de Manresa, Xavier Vera, plega pel suport del PSOE al 155.
 23:13 El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, considera que "el PSC no pot estar ni un minut més al govern de la capital de Catalunya", i demana que Colau reuneixi els grups contraris al 155 per trobar una sortida democràtica davant "el cop contra les institucions catalanes".
 23:06 Convergència Democràtica Aranesa alerta que el 155 paralitzarà «de facto» el govern aranès. El partit mostra el "total rebuig i condemna a la interpretació de la democràcia en aquests termes totalitaris".
 22:36 Catalá insta Puigdemont a actuar amb «responsabilitat» i avisa que la justícia és «eficaç». El ministre de Justícia critica Carme Forcadell per apuntar que l'aplicació del 155 sigui un "cop d'estat".
 22:30 Societat Civil Catalana (SCC) veu "positiva" la decisió del govern espanyol de recórrer a l'article 155 i reclama que s'apliquin "el més aviat possible les mesures per tornar a la normalitat institucional". L'entitat defensa que l'aplicació del 155 "garanteix l'autogovern de Catalunya i fa una crida a la convivència i la concòrdia".
 22:24 Un noi i una noia han estat detinguts a Barcelona per intentar agredir un agent de la Policia Nacional espanyola davant la delegació del govern espanyol. Els fets han passat minuts després de finalitzar-se la concentració en suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 22:20 El líder del PP català, Xavier García Albiol, acusa Carme Forcadell d'"apallissar" més de la meitat dels catalans pel tracte a l'oposició. També titlla de "provocació" que Puigdemont parli de vulneració de l'estat de dret per l'activació de l'article 155.
 22:09 DOCUMENT Puigdemont equipara Rajoy amb Franco i demana activar el Parlament per declarar la independència. Llegeix el discurs íntegre del president de la Generalitat.
 21:54 El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, veu "lògic" que una querella per rebel·lió contra Carles Puigdemont suposi "mesures cautelars severes".
 21:52 ÀUDIO Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio: «Seguirem treballant amb el mateix compromís i rigor».
 21:46 El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, considera que l'activació de l'article 155 suposa "un veritable cop d'estat contra un Govern i un Parlament legítims" que sempre han actuat a partir del principi democràtic i "emparats pel mandat popular" del 27-S i de l'1-O. "Ens pertoca defensar la democràcia i la República", ha defensat en declaracions a TV3.
 21:40 JxSí i la CUP pacten celebrar divendres el ple del Parlament que respondrà al 155 i que pot declarar la independència.
 21:35 Milers de lleidatans també surten al carrer en contra de la suspensió de l'autonomia catalana; per Àlvar Llobet.
 21:33 Milers de persones tornen a omplir el Mercadal de Reus per exigir l'alliberament dels "presos polítics"; explica Jonathan Oca.
 21:13 El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, equipara Rajoy amb Franco i demana activar el Parlament per declarar la independència; per Oriol March.
 21:11 L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, dimiteix de la direcció del PSOE després de l'aplicació de l'article 155; informa Sara González.
 21:09 Carles Puigdemont acaba el seu discurs amb un "visca Catalunya".
 21:07 
 21:06 Carles Puigdemont anuncia que demanarà un ple del Parlament "per debatre i decidir sobre l'intent de liquidar l'autogovern i la democràcia" de Catalunya.
 21:06 Carles Puigdemont: "Les institucions catalanes i el poble de Catalunya no podem acceptar aquest atac".
 21:03 Carles Puigdemont critica que el govern espanyol "s'ha proclamat de manera il·legítima el responsable de la voluntat dels catalans".
 21:02 Carles Puigdemont considera l'aplicació de l'article 155 com "la liquidació de l'augotogovern i la voluntat democràtica dels catalans".
 21:01 El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, critica que totes les propostes de diàleg al govern espanyol han tingut la mateixa resposta: "O el silenci o la repressió".
 20:41 Unes 500 persones són a la plaça Sant Jaume de Barcelona a l'espera de la declaració institucional de Carles Puigdemont, que es veurà a través de TV3.
 20:35 Rajoy agreuja el conflicte amb el 155, destaca la premsa internacional. Els mitjans d'arreu del món també es fan ressò de la resposta ciutadana en forma de manifestació a Barcelona.
 20:31 L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero afirma que el Govern encara pot "rectificar" com a "acte polític intel·ligent" i convocar eleccions.
 20:06 El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, titlla de "penós" veure el socialista Pedro Sánchez amb Mariano Rajoy i Albert Rivera pel seu suport a l'article 155. "Si s'ha oblidat de les seves bases, cap canvi democràtic serà amb ell, sinó a pesar seu", defensa.
 
 19:58 Carme Forcadell es compromet a defensar la sobirania del Parlament: «No farem cap pas enrere». La presidenta de la cambra catalana compareix amb els representants sobiranistes de la mesa i acusa el president espanyol de completar "un cop d'estat de facto". "Ens comprometem avui, en l'atac més greu a les institucions catalanes, a defensar la sobirania del Parlament de Catalunya", afirma Forcadell.
 19:56 Carme Forcadell es compromet a defensar la sobirania del Parlament. "Rajoy pretén que el Parlament deixi de ser un parlament democràtic i això no ho permetrem", ha garantit.
 19:54 Carme Forcadell assegura que l'article 155 "no els permet fer el que volen fer", i adverteix que cauran "en la més flagrant inconstitucionalitat". Segons Forcadell, "no els acompanya ni la legalitat, ni la legitimitat política, ni compten amb el suport de la majoria de catalans i catalanes".
 19:49 
 19:51 Carme Forcadell critica que Rajoy "ha traspassat tots els límits" i l'acusa d'haver fet "un cop d'estat de facto ."Ara ens volen prendre el Parlament que ha votat la ciutadania", assegura la presidenta del Parlament.
 19:49 Els treballadors de Catalunya Ràdio no reconeixeran un director imposat per Madrid. TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN reivindiquen la seva independència davant les mesures anunciades per Rajoy.
Entrades anteriors »
01/01/1970
"Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació"
Cal Drapaire | Adrià Costa
Dani Cortijo | 2 comentaris
01/01/1970
Allò que pot semblar contradictori és el nom: “Cal drapaire” o “Les cases del drapaire” per a una obra de dimensions en aquell moment faraòniques, i no, no ve de cap broma ni joc de paraules
01/01/1970
Recull d'imatges d'Adrià Costa
La junta de portaveus, en una reunió recent al Parlament. | ACN
Roger Tugas | 5 comentaris
01/01/1970
JxSí i la CUP registren un text on s'exigeix aturar també el procés contra Trapero i "que s'aturi la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals que estan portant a terme les institucions de l'estat espanyol"
Un dels balls de la Fira de la Transhumància, a Santa Margarida i els Monjos. | Aj.Santa Margarida i els Monjos
Esteve Plantada
01/01/1970
NacióDigital recomana la Fira de la Transhumància, el Festival Protesta, la Festa del Modernisme de la Colònia Güell, el Filmets de Badalona, i l'UtopiaMarkets Il·lustració