Ni tribunal, ni sentència: independència

Editorial de Nació Digital: "Si som una nació, amb arrels centenàries, ens cal actuar en conseqüència: parlar de tu a tu amb Espanya i prescindir de tribunals i sentències que per als ciutadans espanyols poden ser molt vinculants, però que en el procés de construcció institucional de Catalunya, no haurien de passar d'anècdota menor."

| 16/04/2010 a les 09:27h
Especial: Sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut
Arxivat a: Política, sentència Estatut, TC, sentència Estatut, TC
Aquesta notícia es va publicar originalment el 16/04/2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya està pendent des de fa quatre anys que un tribunal format per jutges espanyols elegits per partits polítics espanyols decideixi el nostre futur polític. De res no haurà servit que l'Estatut sigui el resultat d'un procés raonablement democràtic, iniciat al Parlament de Catalunya i que ha obtingut l'aprovació del poble en referèndum i de les dues cambres legislatives espanyoles. I sense oblidar que havent perdut pel camí nombroses atribucions de poder nacional per al nostre poble.

Com deia Miquel Calçada, arribarà un dia que serem lliures i no podrem entendre perquè ens vam passar tants i tants anys donant voltes inútils a la sínia fatal de l'Estat espanyol. Tancats en un carreró sense sortida de voler "fer pedagogia catalanista" a un Estat que no la necessita, perquè sap perfectament que Catalunya sí que és una nació i que cal mantenir-la lligada de peus i mans en favor d'Espanya.

Si som una nació, amb arrels centenàries, ens cal actuar en conseqüència: parlar de tu a tu amb Espanya i prescindir de tribunals i sentències que per als ciutadans espanyols poden ser molt vinculants, però que en el procés de construcció institucional de Catalunya, no haurien de passar d'anècdota menor. Aquí cal parlar seriosament, de nació a nació, i la resta són mesures pal•liatives per allargar una agonia política que amenaça de portar-nos a una decadència irreversible en tots els aspectes.

Acatar la sentència, com preconitza el president Montilla, és una actitud lògica per als qui posen Espanya i els seus interessos per davant de Catalunya. Convocar un altre referèndum en què s'invoqués el poble per apuntalar el fracàs d'una classe política sencera, seria un disbarat monumental, una burla a la gent que es guanya la vida treballant. Una facècia més per desviar les responsabilitats i no haver d’admetre que som presoners d’Espanya.

Per a una nació que aspira a respondre als interessos de la seva ciutadania, no hi ha terceres vies de vergonya que serveixin per amagar allò que és essencial en la crisi del Constitucional: que ells decideixen per nosaltres i que, per més pegats que es posin, som una trista colònia, una província més d'un imperi decaigut.

Ni tribunal, ni sentència: independència.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SócNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Nació castellana = Castella = Països Castellans.
A. Nònim, 16/04/2010 a les 10:03
+0
-0
La nació castellana fa més de 300 anys que vol destruir la nació catalana.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

Espanya = Iugoslàvia = Unió Soviètica.

Castella = Sèrbia = Rússia.

"Lluitarem a les platges,lluitarem als aeròdroms,lluitarem als camps i als carrers,lluitarem als turons; no ens rendirem mai!"

GENOCIDI NACIONAL NO.

ELS CATALANS NADIUS I ELS CATALANS ASSIMILATS NO PERMETREM QUE LA NACIÓ CASTELLANA DESTRUEIXI LA NACIÓ CATALANA.

CONFLICTE A FONS.

FERMESA CONTRA EL MAL.

EL PECAT NO FA VACANCES.

RESPECTE!
D'acord
1640, 16/04/2010 a les 10:29
+0
-0
Aquest és l'editorial que hauria de publicar la premsa feta a Catalunya, per manifestar la dignitat catalana.
Prou de lleis orgàniques de l'Estat!
Manuel Rodriguez Ruiz, 16/04/2010 a les 12:45
+0
-0
Fora tota mena de balues de la cadena imperialista, volem democràcia, que traduït ens vol dir Independència ! Facin el que vulguin els del TC !
Proclamació de la independència
Observador, 16/04/2010 a les 12:50
+0
-0
Ara és el moment,davant de la sentència, proclamació unilateral d'independència.

Qui ho ha de fer? Doncs, encara que us sembli estrany, el nostre president.

Montilla President! Catalunya independent.
Totalment d'acord
Anònim, 16/04/2010 a les 12:58
+0
-0
llàstima que els nostres polítics no actuïn en consecuencia i es perdin en els seus deserts personals i dels seus partits...
Interpretant el sentiment....
Observador, 16/04/2010 a les 13:02
+0
-0
Confio que el presidència tingui preparada l'al·locució davant la sentència i que comenci més o menys amb aquestes paraules: " Interpretant el sentiment de la nació catalana, davant la impossibilitat de ser acceptada dintre de l'estat espanyol, proclamo solemnement la independència de Catalunya ".
A qui l'interessa l'estatutet?
Vicenç Ramoneda i Ullar, 16/04/2010 a les 13:54
+0
-0
Als polítics covards i espanyolistes són els únics que els interessa l'estatutet.

Visca la constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!
colonialisme
ferran2, 16/04/2010 a les 15:19
+0
-0
L'editorial acaba dient que som una trista colònia. Aquesta és la qüestió.
Peró el que trobo faltar de l'editorial és un aclariment d'aquesta colonització, més que res per intentar que una societat tan pusil·lànime, educada pel consum i que no pensa gaire com la nostra, obri els ulls.
Penseu que el colonialisme evoluciona contínuament i avui aquest càncer el tenim en forma de model econòmic; totxo, turisme i trafic d'il·legals que és la mateixa cosa.
Un model econòmic depredador del territori i de les persones que ens col·lapsa els nostres serveis públics i de salut pel fet de anar en camí de doblar la població, que ens porta delinqüència i brutícia i que ens condemna a ser el prostibulari d'Europa.
Penseu que aquest model te uns ingents beneficis que van a parar a l'estat i les autonomies subvencionades que gaudeixen d'una qualitat de vida i uns serveis públics de puta mare. I nosaltres tenim els problemes.
L'altre forma de colonialisme son els mitjans de comunicació comprats i amb una obediència canina cap al poder, sigui polític o econòmic.
Com és que uns fets tan evidents no son denunciats sistemàticament?
Endavant
Ondiatu, 16/04/2010 a les 16:59
+0
-0
Catalunya triomfant,
tornarà a ser rica i plena
Endarrera aquesta gent
tan ufana i tan superba.

Bon cop de falç!
bon cop de falç,
defensors de la terra!
Bon cop de falç!

....
L' autèntic realisme
Miquel Aguilar Canadell, 16/04/2010 a les 17:07
+0
-0
Massa cops ens trobem amb l' ignominiosa excusa d' alguns politics catalans que reclamen realisme a un poble català escanyat i paralitzat per aquest projecte ambolutament fallit que s' anomena España.
L' autèntic realisme és ser concients de que l' única opcio vàlida per Catalunya és la Independència, com més aviat millor!!!
El Constitucional i els papers de l'estatutet
Vicenç Ramoneda i Ullar, 16/04/2010 a les 18:11
+0
-0
El Constitucional i els papers de l'estatutet

www.youtube.com/watch?v=pQqSnbx4hlQ
Més activisme ...
Núria, 16/04/2010 a les 18:18
+0
-0
Totalment, d'acord. Ens cal activisme polític ens cal demostrar fins a quin punt l'estat ESP-Gobierno de ESP (PP-PSOE) ens és enemic. Cal demostrat totes i cada una de les seves mancances democratiques partitnt de la primera que va ser fer-nos votar una Constitución coartats pels tanks i sota l'etern slogan del "podria ser peor". Cal explicar tots i cada un del números i com ens afecten en el dia a dia. Ja n'hi ha prou de tapar-li les vergonyes ! Volem ser ciutadans i ser-ho amb orgull no com ara amb vergonyes i indignació permanent. Ja n'hi ha prou del a "pagar i callar". La divisió de la societat va començar i continua en el mateix no democratic moment en que ens varen dir als catalans que haviem de ser ESP tan si ho volem com si no i això ratificat amb una maleïda i momificada Constitución-LOAPA. Des de el moment en que per expressar la nostra catalanitat desitjos de independència som insultats, menyspreats o directament ignorats per una premsa que mai ens ha tractat com a ciutadans amb dret a la veritable informació sino com a ciutadans aborregats i manipulats per a major Gloria del pseudodemocratic, prepotent i espoliador estat ESP-Gobierno de ESP (PP-PSOE)
trist
salva, 16/04/2010 a les 18:25
+0
-0
On es al nostre lider? quin es el nostre lider? Estem fotuts amb en Mas del Monti ni parlo. Jo vull l'independencia, espero que el lider apareixi de una vegada perque al seguire i en tinc moltes de ganes. Aixo si que parli clar i catala, ja m'enteneu
Editorial
Anònim, 16/04/2010 a les 19:55
+0
-0
Això és un editorial! Felicitats.
Per què en diuen tribunal?
Àngel, 17/04/2010 a les 11:51
+0
-0
Per què en diuen tribunal?

Més a prop de Caracas que d’Europa, la paròdia de tribunal que és el Constitucional espanyol no ha estat capaç en més de tres anys de dictar sentència contra l’Estatut. Empatats els seus membres entre 6 socialistes i 6 populars des d’abril del 2004, primer es van dedicar a desempatar recusant uns i altres els del sector contrari, guanyant primer els populars però recuperant l’empat els socialistes gràcies a la divina providència (segons els malèvols, ajudada pel CNI).

Tres són els sectors contra l’Estatut: 4 socialistes heavies que es conformen amb 15 amputacions; 3 hiperheavies, que volen amputar-ne més (1 socialista, nomenat directament per Zapatero, i 2 populars); i 3 populars gore, que volen amputar-ho tot. Tots 10, però, coincideixen en dues coses: allò no amputat serà castrat químicament, declarant que els articles sobrevivents no tenen cap eficàcia ni aplicació mentre el govern i les Corts espanyols no reformin la normativa espanyola; que no tenen cap obligació de fer-ho perquè l’Estatut no els obliga a res; i que l’Estatut no només està per sota de la Constitució espanyola, sinó de tota la normativa espanyola present i futura. També coincideixen en el descrèdit d’una justícia espanyola considerada internacionalment (Fòrum de Davos) menys imparcial i independent que la d’Egipte, Botswana o Nepal.

Refusades cinc successives ponències heavies, cada cop més endurides, ara és el torn dels hiperheavies, que s’acostaran als gore a la recerca d’una sentència (sic) entre skin i punkie, que a la castració química afegeixi molta més sang i molt més fetge. Mentre no la facin, el PP prorrogarà el mandat dels magistrats (sic), i al novembre només 3 dels10 no estaran caducats. Sol dir-se a Catalunya que un Estatut aprovat pels catalans en referèndum s’ha de respectar, i que un tribunal ha d’aplicar la llei imparcialment, però els espanyols no pensen així, responen a dos propòsits: A los catalanes "hay que ponerlos en su sitio & Que se note quien manda". Només ens volen als catalans per insultar-nos, robar-nos i manar-nos. Per dignitat, anem-nos-en.

Alfons López Tena
www.avui.cat/cat/notices/2010/04/per_que_en_diuen_tribunal_95151.php
NI TRIBUNAL, NI SENTENCIA, NI INDEPENDENCIA
XxX, 17/04/2010 a les 12:57
+0
-0
Este titular es más adecuado...
El TC és inconstitucional
Anònim, 17/04/2010 a les 13:10
+0
-0
El Tribunal Constitucional és inconstitucional, està caducat. L'Estatut és Constitucional i votat pel poble, però ja no el vol ningú. Ha arribat l'hora de l' INDEPENDÈNCIA.
Si mirem endavant...
Kefes, 19/04/2010 a les 10:05
+0
-0
El futur Tribunal Constitucional Català , declararà que per a la futura Constitució Catalana l'estatut NO es constitucional.
De fet, totes les constitucions del mon defensen la plena INDEPENDENCIA del seu païs.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Donald Trump, cent dies a la Casa Blanca | Europa Press
Pep Martí
01/01/1970
El president republicà ha iniciat el seu mandat amb un Congrés reticent, sense controlar el seu partit, amb la premsa en contra i seriosos conflictes al seu govern
01/01/1970
Els dos gols de Luis Suárez i el de Rakitic a la segona part han permès als homes de Luis Enrique endur-se els tres punts
Capçalera de la manifestació que amb el lema «Ja n'hi ha prou! Per un finançament just» | ACN
01/01/1970
La commemoració del 25 d'abril reclama més inversions per al País Valencià i alerta al govern espanyol sobre l'augment del grau d'irritació i sensació de discriminació
Els màxims dirigents de Fepime, Foment, CCOO -ara ja rellevat- i UGT a Catalunya durant l'estiu passat, junt a l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín. | ACN
Roger Tugas | 1 comentari
01/01/1970
Les diferències entre classes socials que perceben els europeus, la quantitat de dones que estudien telecomunicacions, el pressupost per desenterrar fosses i identificar cossos, el cost dels calçotets de l'Exèrcit de l'Aire... entre altres dades ocultes de la setmana
Nevada de primavera al Montseny | Josep M. Montaner
01/01/1970
La setmana a NacióDigital, resumida en deu imatges
Una protesta veïnal per denunciar el model turístic de Barcelona, al documental «La ciutat dels turistes» | TV3
Toni Vall | 8 comentaris
01/01/1970
«És urgent, molt urgent, que Barcelona escolti els seus veïns, el seu descontentament. Queda clar que els polítics, per bona voluntat que puguin tenir, no tenen marge per arreglar res. Mana l'economia, la seva és una cruel dictadura»
«Guardianes de la galaxia» torna amb una esperada segona part
Esteve Plantada | 1 comentari
01/01/1970
Aquest divendres s'estrena "Guardianes de la galàxia 2" i aprofitem per fer un repàs a alguns dels títols més destacats d'aquesta factoria d'èxits