Rajoy converteix Soraya Sáenz de Santamaría en «presidenta» de la Generalitat

El president del govern espanyol delega en la vicepresidenta les funcions de Puigdemont després d'ordenar-ne la destitució

28 d'octubre del 2017
Actualitzat el 29 d'octubre a les 10:43h
Íñigo de la Serna, Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i Enric Millo, en una imatge d'arxiu
Íñigo de la Serna, Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i Enric Millo, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Soraya Sáenz de Santamaría és, segons la legalitat espanyola, la nova "presidenta" de la Generalitat. I és que Mariano Rajoy ha delegat en la seva número 2 les funcions i competències de la presidència catalana arran de l'aplicació de l'article 155. Així ho ha recollit de matinada el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Tot i que en l'article 3 s'especifica que Rajoy, en qualitat de president del govern espanyol, "assumeix les funcions i competències" que corresponen al president de la Generalitat de Catalunya, no assumirà directament aquestes funcions, sinó que les delegarà en la vicepresidenta espanyola.

Així queda detallat en l'article 7 de la disposició del BOE: "D'acord amb el que estableix l'article 20 de la Llei 50/1997, de 27 de novembre, del Govern, el president del Govern de la Nació delega les funcions que se li atribueixen l'article 3 d'aquest Reial decret en la vicepresidenta del Govern i ministra per a les Administracions Territorials".
 

BOE-A-2017-12329 by naciodigital on Scribd



Més informació en els propers minuts