PDECat i ERC s'ofereixen com a relleu del PSC per donar estabilitat a Colau

Els dos dirigents creuen que Barcelona té una "responsabilitat molt especial pel fet de ser la capital de Catalunya" | "Collboni ha de liderar la reacció del PSC en contra del 155", ha afirmat l'exalcalde

Alfred Bosch i Xavier Trias, en una imatge d'arxiu
Alfred Bosch i Xavier Trias, en una imatge d'arxiu | ACN
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:41h
"Els qui estem d'acord que no es pot atacar els Mossos, els mitjans públics, les institucions catalanes i el govern legítim de Catalunya, hem de donar la cara i per això estem disposats a parlar d'un acord de país a l'Ajuntament de Barcelona". Així de clars són Xavier Trias i Alfred Bosch, líders del PDECat i ERC a la capital catalana, en l'article que publiquen aquest dimarts a La Vanguardia, on també afirmen que "Barcelona no pot admetre" l'aplicació del 155.

"En determinats moments, cal prendre decisions excepcionals. Ara hi som. No podem permetre que Barcelona no actuï bé", ha reblat Trias, exalcalde de Barcelona, en declaracions a TV3, on ha comparegut amb Bosch per explicar els detalls de la seva posició respecte el govern municipal. "Fa setmanes que des del PDECat i ERC reclamem a Colau que trenqui amb el PSC. Entenem que és còmplice necessari de la repressió", escriuen. En aquest sentit, lamenten que "tenim al Govern de la capital del país algú que forma part del nucli dur de l'estratègia de repressió contra Catalunya".

La gent "mira què fa Barcelona"

Trias ha manifestat que la "responsabilitat del PSC" és la manera que té d'"influir" en el PSOE. Per això, creu que "Collboni ha de liderar la reacció del PSC en contra del 155". Barcelona té una "responsabilitat molt especial pel fet de ser la capital de Catalunya", ha subratllat. "La gent mira què fa Barcelona i no podem admetre una posició incerta. La capital de Catalunya hauria de tenir un paper exemplar".
 
Segons els dos líders, sobre aquesta qüestió, "si el PSC o el senyor Collboni no vol ser arrossegat pel pacte del PP i el PSOE, el que ha de fer és trencar amb el PSOE". Xavier Bosch estén les mans a un possible pacte: "Oferim estabilitat al país en aquest moment tan delicat. Ens oferim en aquest moment. Ja no valen partidismes, ni egoismes. Volem que Colau reflexioni sobre l'aliança municipal amb el PSC".
 

Trias creu que «Collboni ha de liderar la reacció del PSC en contra del 155» Foto: Ajuntament de Barcelona