«Els volem al carrer i entre nosaltres!»: manifest de suport a la llibertat de Sànchez i Cuixart

Fundadors i dirigents de l'ANC impulsen un text en què reclamen que els dos dirigents sobiranistes surtin de la presó

Uns manifestants reclamen la llibertat de Sànchez i Cuixart en la manifestació de dissabte a Barcelona
Uns manifestants reclamen la llibertat de Sànchez i Cuixart en la manifestació de dissabte a Barcelona | Adrià Costa
23 d'octubre del 2017
Actualitzat el 24 d'octubre a les 9:49h
Els fundadors i integrants dels secretariats nacionals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) impulsen un manifest a favor de l'alliberament de Jordi Sànchez, president de l'entitat, i de Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural. Els dos dormen a presó des de fa una setmana, quan l'Audiència Nacional va decidir enviar-los a Soto del Real per un presumpte delicte de "sedició" relacionat amb les manifestacions del 20 de setembre davant la seu de la conselleria d'Economia a Barcelona.

"Avui tots nosaltres –com la majoria de la població catalana- ens sentim com els Jordis, engarjolats. Som un poble en marxa cap a la llibertat i res ni ningú ens aturarà. Aquesta és la força del poble català i això és el que no han entès mai els governants espanyols. La seva supèrbia, el seu odi, la seva ineptitud, no fa altra cosa que incrementar la nostra força i la nostra determinació", ressalta el text, que acaba amb un desig: "Els volem al carrer i entre nosaltres!".

Els "pols" català, sosté el manifest, ha dut fins a aquesta situació: Ha posat al descobert uns dèficits democràtics que s’arrosseguen des del franquisme, amb un poder judicial que mai ha estat independent dels poders polítics".

Manifest a favor de la llibertat de Cuixart i Sànchez by Oriol on Scribd