El Cercle d'Economia exigeix «eleccions immediates» a Catalunya

L'entitat que presideix Juan José Brugera considera que l'escenari d'unes eleccions autonòmiques és l'"única alternativa" per evitar "un escenari de conseqüències imprevisibles i dramàtiques"

23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:37h
"Per l’autogovern, la convivència i el progrés: Convocatòria immediata d’eleccions". Així de contundent es mostra el Cercle d'Economia en un comunicat fet públic aquesta tarda en què ha exigit "eleccions immediates". Segons l'entitat, aquesta és l'"única alternativa" per evitar un escenari de "conseqüències imprevisibles i dramàtiques en termes d'autogovern, convivència, creixement econòmic i ocupació". "Per reconduir les aspiracions d'uns i d'altres per la via de la normalitat i la legalitat és que, descartada una DUI, es convoquin de manera immediata eleccions autonòmiques", recalca el document. 

El Cercle considera que un escenari d'eleccions anticipades no és quelcom extraordinari i es produiria després d'un període de més de dos anys "d'una intensitat política mai coneguda en democràcia". Així, apunta l'entitat, "sembla lògic i sensat, amb la precisió i rigor d'un procés electoral, conèixer el mapa de preferències de la societat catalana". És per això que, "per retornar al camí de la concòrdia i la trobada" i "com ha assenyalat inequívocament la Unió Europea i els seus estats membres", l'única alternativa és la convocatòria d'eleccions. 

L'entitat, que presideix Juan José Brugera, està duent a terme gestions intenses en aquestes hores per mirar de trobar, in extremis, una sortida dialogada al conflicte polític. El Cercle ha estat molt actiu en defensa del que s'ha anomenat una tercera via entre els dos poders en pugna. La seva posició coincideix amb el que alguns han anomenat "ni DUI ni article 155", en una actitud propera a la d'altres entitats, com la Cambra de Comerç, enfront la més hostil al procés encarnada per Foment del Treball.

Després de l'1-O, el Cercle va emetre ja un comunicat en què insistia en la necessitat de trobar una sortida de diàleg que donés acollida a les reivindicacions catalanes dins del marc de la legalitat i reclamava al govern espanyol que prengués la iniciativa i fes una proposta política. També condemnava l'actuació policial espanyola
 

Carles Puigdemont i Juan José Brugera, president del Cercle d'Economia, a Sitges Foto: Aleix