El PDECat s'obre a trencar els pactes locals amb el PSC si fan costat al 155

La coordinadora general dels nacionalistes, Marta Pascal, exigeix als senadors socialistes catalans que votin en contra de la intervenció de l'autonomia

23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:50h
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha obert la porta a revisar els pactes municipals amb el PSC en cas que els senadors socialistes catalans votin a favor de l'aplicació de l'article 155 de la mà del PP i de Ciutadans. "N'haurem de fer un estudi", ha assegurat Pascal en declaracions als passadissos del Parlament. En tot cas, però, la coordinadora general ha volgut respectar "l'autonomia local". El PDECat de Girona, de moment, aposta per seguir mantenint el pacte amb el PSC.

Pascal ha "exigit" als senadors del PSC i molt especialment a l'expresident José Montilla que no convalidin l'article 155. "Cal que es desmarquin de la disciplina de vot", ha apuntat la coordinadora general del PDECat, que també ha considerat que seria "inacceptable" que els representants catalans a la cambra baixa designats pel Parlament apostessin per intervenir l'autonomia.

La dirigent nacionalista ha apuntat que el PSC ha estat el "gran partit progressista" destinat a construir les institucions catalanes. "No em puc imaginar que hi hagi un vot favorable [al 155]", ha apuntat Pascal.