ERC avisa que qui es mantingui equidistant «s'estarà posant al costat dels repressors»

Sabrià alerta que és "molt difícil mantenir acords amb els que promouen el 155", en relació als acords locals amb el PSC, i aposta per proclamar la República "com la millor resposta" a l'aplicació d'aquest article

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en roda de premsa aquest dilluns.
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en roda de premsa aquest dilluns. | ERC
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:06h
ERC aposta per proclamar la República com "la millor resposta davant del 155". Ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el portaveu del partit, Sergia Sabrià, que ha negat que hi hagi opció a l'equidistància, ja que "qui busqui espai entre un i altre, s'estarà posant al costat dels repressors". En aquest sentit, ha admès que serà "molt difícil mantenir acords amb els que promouen el 155 i, per tant, còmplices amb la fi de l'autogovern a Catalunya", en relació als acords amb el PSC en ajuntaments, per bé que no ha cridat a trencar-los tots, sinó que "cada cas s'ha de tractar de manera individual".

Sabrià no ha volgut concretar la manera o el dia en què s'aixequi la suspensió de la declaració d'independència -previsiblement, en el ple del dijous-, però sí que ha apostat per "fent efectiu el mandat de l'1-O des de la màxima unitat". "La millor resposta és la República i no li fallarem al mandat popular", ha insistit, i ha assegurat que es defensaran "les institucions catalanes escollides legítimament" davant dels atacs de l'Estat.

Així, el dirigent d'ERC ha recordat que Carles Puigdemont va decretar una "aturada" en la implementació del resultat de l'1-O per donar "oportunitat per al diàleg", una oportunitat que "es va veure molt clara a nivell internacional". Malgrat tot, "la resposta és la de sempre", és a dir, "repressió i 155" ."Triarem el millor moment per prendre cadascuna de les decisions", ha assenyalat, per bé que també ha instat a buscar la "màxima unitat en cada decisió".

Pel que fa la possibilitat que Puigdemont es desplaci al Senat per explicar-se durant la tramitació del 155, els republicans respectaran la posició que prengui, però Sabrià ha deixat intuir que estarien a favor que hi anés, ja que ha recordat que ERC sempre ha apostat per aprofitar "qualsevol micro que ens posin a disposició" per explicar-se, davant l'Estat i del món.