Puigdemont valora anar al Senat per defensar la Generalitat davant del 155

El president de la Generalitat encara no ha pres una decisió ferma | Si va a la cambra alta, ho farà pensant més en Europa que no pas en l'Estat, que ja ha decidit intervenir l'autonomia

Carles Puigdemont a la manifestació per reclamar l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
Carles Puigdemont a la manifestació per reclamar l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:02h
Carles Puigdemont sospesa anar al Senat a presentar personalment les al·legacions de la Generalitat davant la imminent aplicació de l'article 155 de la Constitució. Així ho assenyalen diverses fonts consultades per NacióDigital, que destaquen que "des de dissabte" hi ha aquesta possibilitat oberta dins l'equip del president de la Generalitat. Si hi va, en tot cas, serà "més pensant en Europa" que no pas en canviar la posició de l'Estat, que ja té trenada tota l'arquitectura d'intervenció de l'autonomia.

Puigdemont podria comparèixer a la cambra alta dimecres o dijous, en funció del termini i del format que fixi la comissió constituïda expressament per validar l'article 155 de la Constitució. Segons el president del PP a Catalunya, que és també senador, ha apuntat que el màxim dirigent català podria explicar-se ja dimecres. El ple específic de resposta a les mesures estatals, segons han acordat tots els grups, arrencarà en un moment o un altre de dijous en funció de si Puigdemont assisteix a la cambra alta.

"Si hi vol anar, li farem costat", ha apuntat la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en declaracions als mitjans des dels passadissos del Parlament. Pascal ha apuntat que una compareixença d'aquest tipus hauria d'anar encaminada a explicar el mandat de l'1-O. "Ha quedat clar que només som nosaltres els qui volem dialogar", ha ressaltat.

Joan Coscubiela, portaveu del grup parlamentari de Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP), ha assegurat en roda de premsa que veu amb bons ulls la compareixença del president al Senat. Es tracta d'una petició que també li ha fet el PSC, partidari de convocar noves eleccions a Catalunya.

Les opcions: dijous a les 17.00 o divendres

Des del Senat no semblen massa disposats a facilitar la intervenció de Puigdemont. De fet, les opcions xoquen amb la possibilitat de fer un ple dijous al Parlament. Concretament, el president de la cambra alta proposa el dijous a les 17.00 o, com a alternativa, el divendres.