​Colau pressiona el PSC perquè es desmarqui de l'aplicació del 155

L'alcaldessa de Barcelona avisa als socialistes que no fer-ho pot implicar trencar el govern | Rebutja una declaració unilateral d'independència "assumeixi la forma que assumeixi"

Collboni, Colau, Puigdemont, Forcadell i Millo, al davant de la basílica de la Mercè
Collboni, Colau, Puigdemont, Forcadell i Millo, al davant de la basílica de la Mercè | ACN
Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:14h


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considera que el pacte amb el PSC a l'Ajuntament "funciona molt bé", però creu que no es pot concebre el seu suport a l'aplicació de l'article 155, i ha explicat que treballen "activament" per convèncer el PSC i fer que "no participi" d'aquesta decisió. Segons ella, li consta que "molts dirigents" dels socialistes catalans i alguns alcaldes del partit no estan d'acord que la formació avali que s'apliqui del 155.

En declaracions als Matins de TV3, l'alcaldessa ha considerat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha de replantejar el posicionament de la formació, i li ha retret que dugui una xapa a favor del diàleg i hagi considerat "inevitable" recórrer a l'article 155. "Si està pel diàleg, no pot estar pel 155", ha defensat.

Colau ha reiterat la seva aposta pel diàleg, i que no està d'acord en la DUI però tampoc en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Precisament el suport del PSC a aquesta mesura podria fer que BComú trenqui el pacte de govern amb els socialistes, cosa que la formació debatrà la setmana que ve perquè "preocupa moltíssim" a les bases, ha admès l'alcaldessa.

També ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que renunciï a la via unilateral perquè, en la seva opinió, no serveix per a construir consensos, i l'ha advertit que els "comuns" no pensen donar suport a una DUI. "No donarem suport a una declaració unilateral d'independència, assumeixi la forma que assumeixi", ha assegurat.
Arxivat a