El PDECat fa costat a Puigdemont per aixecar la suspensió de la independència «quan cregui oportú»

La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, anuncia durant el consell nacional una nova conferència ideològica per a l'11 de novembre

Marta Pascal, durant el consell nacional del PDECat d'aquest dimecres
Marta Pascal, durant el consell nacional del PDECat d'aquest dimecres | PDECat
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:59h
El consell nacional extraordinari que celebra el PDECat aquest dimecres s'emmarca en les hores decisives que viu el procés sobiranista. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha de respondre demà dijous, abans de les deu del matí, l'ultimàtum que li planteja la Moncloa abans d'aplicar l'article 155 de la Constitució. Un dels escenaris que hi ha damunt la taula és aixecar la suspensió de la declaració de la independència, i la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, li ha fet saber que té el suport del partit per dur a terme aquest moviment "quan consideri oportú".

Així ho assenyalen a NacióDigital fonts coneixedores de la intervenció de Pascal, que s'ha celebrat a porta tancada. Després està previst que parli Puigdemont, també sense presència dels mitjans de comunicació. El president no apareix públicament des de diumenge, quan va liderar l'homenatge institucional a Lluís Companys. No ha fet cap valoració -més enllà de Twitter- de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, per un presumpte delicte de sedició relacionat amb les manifestacions del 20 de setembre davant de la conselleria d'Economia.

Les mateixes fonts apunten que Pascal ha posat data a la nova conferència ideològica que celebrarà el PDECat. Serà l'11 de novembre i pretén dissenyar les línies mestres posteriors al referèndum, ja mirant cap a un escenari constituent, en teoria.