L'unionisme justifica les mesures contra els líders de l'ANC i Òmnium

Ciutadans afirma que els empresonats "estan donant un cop contra la democràcia" mentre que Albiol aplaudeix que la justícia "posi cadascú al seu lloc"

Inés Arrimadas a la manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona
Inés Arrimadas a la manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona | Adrià Costa
16 d'octubre del 2017
Actualitzat el 17 d'octubre a les 9:48h
Les forces polítiques unionistes justifiquen l'ordre d'empresonament contra els presidents d'Òmnium, Jordi Cuixart, i de l'ANC, Jordi Sànchez. La principal força de l'oposició al Parlament, Ciutadans, ha dit en una nota que diu textualment: "Respectem les decisions dels tribunals. Tots som iguals davant la llei. Tant de bo no estiguessin donat un cop contra la democràcia, però l'estan donant i cadascú ha d'assumir les seves decisions".

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha declarat a 8TV que "tots som iguals davant la llei" i ha reclamat el "màxim respecte" a les decisions judicials. Montserrat ha dit que "Espanya és una de les grans democràcies del món". Ha aprofitat per acusar el president Puigdemont d'estar "tocant el violí davant de tanta incertesa" i li ha reclamat que accepti la proposta d'anar al Congrés a parlar d'una reforma de la Constitució. La ministra  ha afegit que l'aplicació de l'article 155 només pretén "preservar l'autogovern" 

El president del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol, ha escrit dos tuits en què aplaudeix la decisió de la jutgessa i afirma que "alguns es creien per damunt de la llei" i s'ha felicitat pel fet que, segons ell, els tribunals de justícia està posant a cadascú en el seu lloc.
 
Iceta: "Desproporcionat"

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat de "desproporcionada" l'ordre de l'Audiència Nacional. El cap dels socialistes catalans recorda que el seu partit ja va criticar que es qualifiqués com a sedició l'actuació dels presdients de l'ANC i Òmnium.