Procés català: Dia de la Hispanitat

L'unionisme no dona la independència per declarada però reclama mà dura

El manifest afirma que la declaració va ser "una pantomima pròpia d'un pati d'escola" però Espanya i Catalans exigeix "mesures contra la sublevació sediciosa" de Puigdemont

Els parlaments coincideixen en condicionar un eventual diàleg a la restitució de "l'ordre constitucional" i els organitzadors es desmarquen dels ultres que hi havia a l'acte

Els ultres retreuen a Rajoy que no hagi enviat ja l'exèrcit a «acabar» amb els independentistes

, Barcelona | 12/10/2017 a les 15:48h
Especial: Nació Destacat
Arxivat a: Política, Societat Civil Catalana, procés català, Dia de la Hispanitat, 12-O, Mariano Rajoy
Cartell a la manifestació unionista del 12 d'octubre | Adrià Costa
L'unionisme ha tornat als carrers al centre de Barcelona quatre dies després de la gran manifestació del diumenge passat. I, com s'esperava, no han aconseguit fer una segona demostració de força equivalent, però igualment han reclamat que s'aturi el procés sobiranista i, malgrat que afirmen que la independència no ha estat declarada -responent així al requeriment de Mariano Rajoy a Carles Puigdemont-, ha reclamat mà dura contra l'independentisme i han limitat molt les vies del diàleg.

Així, el president de Regeneración Democrática, Clemente Polo, ha llegit un manifest al final de la manifestació, que ha acabat omplint la plaça de Catalunya, que destacava que els dirigents independentistes han demostrat que "la seva capacitat per enganyar als catalans i conculcar fins i tot les seves lleis fundacionals és il·limitada". Així, considera que la independència "ni es va consumar dimarts ni es consumarà demà passat", ja que la declaració va quedar "reduïda a una pantomima pròpia d'un pati d'escola" i ha lamentat "la creixent inestabilitat política, inseguretat jurídica i incertesa econòmica".

Igualment, també ha criticat les "incitacions a l'odi i a la desobediència i l'actuació organitzada dels seus comitès de defensa del referèndum i de la República" que han "propiciat els enfrontaments entre catalans i l'assetjament a les forces i cossos de seguretat". Per això, ha afirmat que els independentistes són "catalans incomplets" i ha asseverat que "tots junts, democràticament i pacíficament" decidiran el propi futur. "Fermesa democràtica front el colpisme delirant", ha clos.

Més explícit ha estat el vicepresident d'Espanya i Catalans, Javier Megino, que ha assegurat que, en el context actual, "negociar, parlar o mediar no és la solució" i ha exigit "mesures contra aquesta sublevació sediciosa". Igualment, ha lamentat que els nens catalans visquin un "adoctrinament en l'odi a Espanya i tot allò espanyol" i que s'hagi passat de "l'Espanya ens roba a l'Espanya ens pega", en relació a la repressió violenta de la Guàrdia Civil contra els que defensaven les urnes l'1 d'octubre, la qual ha lloat i ha titllat de "falsedats contra els cossos policials espanyols que feien la seva feina". Igualment, ha criticat els "comandaments político-policials" dels Mossos i ha instat a votar partits unionistes en unes eleccions que espera properes.
 

Javier Megino, vicepresident d'Espanya i Catalans, en el míting de la manifestació del 12 d'octubre. Foto: Adrià Costa


Al seu torn, el secretari de Societat Civil Catalana, Manuel Miró, ha considerat sobre Puigdemont que "els seus actes el fan responsable" del que pugui ocórrer i ha reclamat "diàleg, però dins de la llei" i que deixi de sol·licitar "diàleg sota amenaces". "No es dialoga amb aquells que volen imposar la independència", ha insistit, mentre els manifestacions corejaven el crit de "Puigdemont, a presó!".

Igualment, la presidenta de Concordia Cívica, Teresa Freixes, ha coincidit que "el diàleg només és possible després del restabliment de l'ordre constitucional" i ha demanat que "qualsevol canvi requereix una profunda reflexió" i, per tant, rebutja una sortida que passi per aparcar el procés a canvi d'alguna contraprestació per als sobiranistes. Per això, ha fet una crida a la defensa de "l'estat de dret" i ha lloat la jornada del 12 d'octubre com una commemoració dels "llaços de ciutadania compartida entre Espanya i Amèrica".
 

Manifestants del 12 d'octubre, en una estàtua de plaça de Catalunya. Foto: Adrià Costa


Finalment, Josep Bou, d'Empresaris de Catalunya, ha subratllat que Catalunya és la "millor terra del món" i que Espanya és la "nació més bonica de la Terra", abans de dirigir-se als manifestants per demanar-los que no girin mai la cara, que aixequin el front i, amb orgull i decència, cridin "visques" a la llibertat, la Constitució, el rei, Catalunya i Espanya".

La Guàrdia Urbana ha xifrat en 65.000 el nombre d'assistents a la concentració, una xifra força irreal, sobretot tenint en compte que la quantitat d'assistents era similar a la del 12 d'octubre de l'any passat, quan el mateix cos va xifrar el nombre de manifestants en tan sols 5.000, tretze cops menys. Amb un recompte amb mètode científic, Naiz ha comptat uns 17.000 assistents a la marxa:
 
En tot cas, la manifestació ha transcorregut sense incidents per passeig de Gràcia, per bé que grups d'ultres s'han enfrontat davant del bar Zuric de plaça de Catalunya, just al costat de la concentració, en una batalla on ha resultat lesionat un agent de la Guàrdia Urbana. Els organitzadors, just abans i en finalitzar els parlaments, s'han desmarcats d'aquells actes i simbologies que no respecten la "Constitució i els valors democràtics", per mirar de posar un tallafocs respecte aquests grupuscles. Tot i això, a banda de Societat Civil Catalana, Empresaris de Catalunya, Concordia Cívica, Convivencia Cívica Catalana, Regeneración Democrática, Movimiento Cívico 12-O, Profesores por el Bilingüismo, España Generosa i Españoles de a pie, entre altres entitats, també cridaven a la convocatòria algunes formacions ultres, algunes de les quals amb bloc i pancarta pròpies a la manifestació. Entre elles, hi havia Plataforma per Catalunya, Hogar Social, Vox o Somatemps, així com el regidor xenòfob Josep Anglada.
 

Manifestació unionista del 12 d'octubre. Foto: Adrià Costa



La marxa, amb el lema "Catalunya sí, Espanya també", ha sortit poc després de les 11 del matí de la Pedrera fins a plaça de Catalunya i s'ha sentit crits com "TV3, manipuladora", "Jo sóc espanyol" o "Catalunya és Espanya, així com alguns de "Presidenta" quan avançava la líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ben col·locada al centre de la pancarta de la capçalera. De fet, Ciutadans ha intentat captar el protagonisme mediàtic abans de la marxa, on també hi ha assistit el secretari d'Organització del partit a nivell estatal, José Manuel Villegas, o el portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, o la líder a l'ajuntament de Barcelona, Carina Mejías. Pel que fa al PP, hi ha enviat dirigents de menor rang, com el president del grup municipal a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i el diputat al Parlament Sergio Santamaría.
 
De fet, abans de la marxa, Arrimadas ha demanat a Carles Puigdemont que en els propers cinc dies "rectifiqui" i convoqui eleccions, així com que reconegui que ha fet "molt mal" a la societat i a l'economia catalana. La dirigent de C's també s'ha mostrat convençuda que "la majoria de la societat catalana que també se sent espanyola i europea" es manifestaria aquest dijous, per bé que finalment no ha estat així. Al seu torn, la vicepresidenta de Societat Civil Catalana Miriam Tey ha assegurat que les declaracions de Puigdemont han deixat Catalunya "sense autonomia" i s'ha mostrat "desconcertada, angoixada i inquieta" pel futur del país. "Només des de la unitat, i mai des de la unilateralitat se solucionaran els problemes que tenim", ha conclòs.

A continuació, un recull de fotos de la manifestació unionista.
 

Manifestants espanyolistes al centre de Barcelona. Foto: Adrià Costa

 

Manifestants unionistes al centre de Barcelona Foto: Adrià Costa

 

Manifestants espanyolistes al centre de Barcelona Foto: Adrià Costa

 

Manifestants de Ciutadans a la prèvia de la manifestació. Foto: Adrià Costa

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

sempre endavant
Anònim, 12/10/2017 a les 16:22
+26
-7
RES A CELEBRAR! la imposición y la brutalidad es la historia de espanya de ayer hoy y de siempre! las pobres colonias americanas també ho saben i molt bé! sort que ells s'els van poder treure de sobre, nosaltres encara no!.

Un partit (PP) en 800 imputats i tenen la cara o "desfachatez" en convertirse en "defensores de la legalidad" jajajajaja, 800 imputats prova clara del "seu gran respecte" a la llei!

El que es interesant es que cap politic espanyol s'ha plantejat o ha questionat les RAONS per les que els catalans no volen ser espanyols! si tanta gent vol la independencia es perque hi han raons per les que els catalans no volen ser espanyols.

Es molt facil trobar excuses o estereotips que conduiexen a la histeria col.lectiva!

Avui per primera vegada un politic espanyol Pablo Iglesias ha dit algo que et fa pensar en aquesta direcció: "no vull que els meus fills visquin en un projecte que es diu espanya en que hi hagi gent que no en volgui formar part.
ESTAFA
ESTAFA, 12/10/2017 a les 16:36
+9
-23
VERGONYA ERC AGUANTANT LA FARSA. S'han cagat. És vergonyós. Junqueras plorant per les ràdios i les teles i Puigdemont fent un ridícul espantós el 10-Oct. Els únics que han mantingut el tipus han sigut les CUP.
Mai mes amb españa
Anònim, 12/10/2017 a les 18:45
+17
-5
Mai mes amb espanya
Visca la Republica Catalana
Els intoxicadors del CNI a l'atac 16'36: La unió fa la força
Anònim, 12/10/2017 a les 19:05
+18
-4
Els espanyols ens volen dividits per poder-nos vèncer. Amb unitat som indestructibles
SI
Anònim, 12/10/2017 a les 19:06
+14
-4
El referèdum no va existir, SI la declaración d'independència mai es va fer (segons ells), perquè doncs tantes amenaçes i odi en vers a Catalunya ..... pregunto?.

No es pot castigar un fet punible si encara no ha succeit o comés ...... oi?
Republica ja
Anònim, 12/10/2017 a les 19:11
+14
-3
Independencia i Republica ja , al mateix temps parar el pais ,autopistas,carreteras,empresas etc etc. Sols aixi en surtirem , tot lo altre sera pitjor
Venen de fora
Cheouki, 12/10/2017 a les 20:11
+12
-4
Comptant superfícies al 8 octubre, hi havia 4,3 vegades menys que a l'11 de setembre. Per tant si al 11-S hi havia un milió, allà hi havia 220.000, no pas 350.000. La guàrdia Urbana li dóna favoritisme.
La manifestació d'avui només 20.000. Es nota que no han vingut els espanyols.
A l'altre dia dissimulaven. Tenien la consigna de simular ser catalans però majoritàriament eren de fora.
vaja qui ho havia de dir!
Anònim, 13/10/2017 a les 07:18
+8
-1
L'unionisme es un sufle is'ha desinflat en menys d'una setmana. De 350.000 han pasat a 65.000 en 4 dies. Doncs au, cap a casa i REPÚBLICA!!
Fixeuvos amb las caras de la foto
Anònim, 13/10/2017 a les 10:12
+6
-2
Fixeuvos amb las caras de la foto ,tot son clons del general franco
Homes de goma
Anònim, 14/10/2017 a les 13:55
+1
-1
Homes de goma de còrtex nacionalsindicalista disseminats i escampats per la vida social barcelonina amb la vana esperança d’influir en benefici propi en els destins de Catalunya.
Poc teniu a fer . Els catalans passen de vosaltres com de menjar fruita verda .
I per la resta del món no deixeu de ser catalans .
És el que hi ha.
Sensetítol
Sensenom, 15/10/2017 a les 11:38
+0
-1
Els que van a les manifestacions separatistes també són de fora de Barcelona.

Tant se val; quan la situació econòmica es faci insostenible, com ja es comença a veure, tots aquests indepes tan abrandats també acabaran sortint al carrer amb la bandera espanyola. Al temps!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb les conseqüències del referèndum de l'1 d'octubre
 00:24 Un manifest denuncia «l'ofensiva» de l'Estat contra educació, cultura i llibertats a Catalunya. El text, impulsat per la Revista Mirall, està signat per un centenar de personalitats del món del periodisme, la política i la cultura.
 00:02 OPINIÓ «La pressa i la rendició», l'article de Joan Foguet.
 00:01 OPINIÓ «La flama no s'apagarà», l'article d'Aura Ruano. 
 00:00 OPINIÓ «La deriva espanyola», l'article de Josep-Lluís Carod-Rovira. 
 23:59 LA VEU DE NACIÓ «No hi ha 155 suau», l'article d'Arnau Urgell.
 22:50 Clam del Camp Nou per la llibertat de Sànchez i Cuixart. Partit plàcid del conjunt blaugrana, que aplana el camí cap als vuitens de final de la Lliga de Campions amb un 3-1 contra l'Olympiacos.
 22:32 La Moncloa considera l'advertiment del PDECat un "xantatge inacceptable". El president de la Generalitat ha afirmat al consell nacional del partit que aixecarà la suspensió de la independència si s'aplica l'article 155.
 21:59 Santi Vila acusa l'Estat d'alimentar un clima de «por i angoixa» que pot afectar l'economia. El conseller d'Empresa considera "inadmissible" el boicot del govern espanyol a la seguretat jurídica de Catalunya.
 21:57 Així veu Pedro Sánchez el sobiranisme: "Reaccionari", "regressiu" i basat en "retallar drets". El líder del procés català afirma a Brussel·les que el procés català "és la materialització de l'antipolítica que s'està vivint en altres parts d'Europa, ja sigui a Hongria o a Polònia".
 21:31 VÍDEO Una periodista de RAC1, agredida en una manifestació unionista a Barcelona. Un manifestant l'ha increpat i l'ha colpejat amb el pal d'una bandera espanyola. Unes 600 persones s'han concentrat a la Diagonal de Barcelona per reclamar la unitat d'Espanya.
 21:28 Entrevista a Josep Soler: «El conflicte a Catalunya afectarà de ple l'economia espanyola». Pep Martí conversa amb el director general de l'Institut d'Estudis Financers, que afirma que el govern espanyol menteix quan diu que "una Catalunya independent seria inviable".
 20:44 Puigdemont garanteix al PDECat que aixecarà la suspensió de la independència si Rajoy no dialoga. La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, li fa costat per aixecar la suspensió de la declaració d'independència "quan cregui oportú". 
 19:49 ANÀLISI Del paper d'Alemanya a l'impacte econòmic: la Unió Europea i el procés, en deu claus. Brussel·les manté una ambigüitat calculada davant del conflicte, entre un suport tebi a Rajoy i la preocupació per l'efecte de la crisi política en el creixement. Per Pep Martí. 
 19:38 L'exdirector general de la Unesco demana una reunió Catalunya-Espanya "sense condicions ni apriorismes". Federico Mayor Zaragoza demana "serenitat i altura de mires" per evitar conseqüències "greus".
 19:28 Comín no veu "contradiccions" entre que Barcelona sigui "la capital de la República" i la seu de l'Agència Europea del Medicament. El conseller de Salut assegura que la candidatura catalana "és la millor".
 19:06 VÍDEO Albiol aprofita els talls a la Diagonal per carregar contra Puigdemont. El líder del Partit Popular a Catalunya ha penjat un vídeo al seu Twitter gravat al peu de l'avinguda en què critica les conseqüències de la "gran" manifestació d'ahir. 
 19:04 Amnistia Internacional considera excessius els càrrecs de sedició contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i demana suspendre la presó provisional. "Demanem a les autoritats que retirin els càrrecs de sedició presentats contra Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i que posin fi immediatament a la seva presó provisional", ha dit Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional Espanya.
 18:41 Rajoy i Rivera es reuneixen durant més d'una hora per tractar l'aplicació del 155. El líder de Cs es desplaça a la Moncloa i insisteix al president espanyol que convoqui eleccions.
 18:14 Citen a declarar un digital català per la publicitat institucional del referèndum. Joan Puig, de Directe.cat, ha de comparèixer divendres en qualitat de testimoni a la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia, de Barcelona.
 18:14 ÚLTIMA HORA Restablerta la circulació a l'Avinguda Diagonal de Barcelona en sentit Llobregat. També es pot circular per totes les vies transversals, excepte el Passeig de Gràcia, i falta per obrir la via en sentit Besos.
 18:04 La comissió de reforma constitucional del PSOE s'estavella per la repressió de l'Estat. Units Podem deixa en suspens la participació arran del 155 o la declaració d'independència, el PDECat no hi serà si se suspèn l'autonomia, ERC ja va avançar que no hi participaria i C's creu que serà un fracàs.
 17:43 Filtren la declaració de Trapero a l'Audiència Nacional: "La Guàrdia Civil no volia marxar sense els cotxes". El major dels Mossos va transmetre a la jutge que va advertir la benemèrita que desallotjar els manifestants del 20-S provocaria un problema d'ordre públic.
 17:43 La crida de Mònica Terribas a informar dels moviments de la Guàrdia Civil no vulnera la normativa. Agents del cos van denunciar el programa i un reduït grup d'ultres es va manifestar davant dels estudis de Catalunya Ràdio per protestar contra la petició de la presentadora del programa, que ha estat avalada pel CAC.
 17:23 Eurodiputats reclamen debatre sobre l'empresonament de Sànchez i Cuixart al Parlament Europeu. La decisió es prendrà en una reunió dijous i depèn del suport del grup socialdemòcrata.
 16:44 El xoc amb Catalunya pot fer que l'economia espanyola creixi 13.000 milions menys del previst. L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal confirma, com va avançar Montoro, que la persistència sobre la "incertesa" pot tenir un impacte negatiu d'entre 0,4 i 1,2 punts percentuals en el PIB del 2018.
 16:58 L'empresonament de Sànchez i Cuixart erosiona el relat del PSC; ho explica Sara González. Dirigents socialistes manifesten la seva incomoditat amb un discurs del PSOE que consideren massa ancorat a l'estratègia de Rajoy. L'escalada repressiva del govern espanyol ha motivat que alcaldes del PSC s'hagin pronunciat al marge de les consignes de la direcció d'Iceta.
 16:43 VÍDEO Nicolás Maduro, a Évole: "Vigila Jordi, a Espanya empresonen els Jordis". El president de Veneçuela convida el periodista a anar "quan vulgui a Caracas" i critica l'empresonament dels dirigents de l'ANC i Òmnium.
 16:15 «Així no»: la duríssima resposta de l'Assemblea al tebi suport del Barça. El club desplegarà una pancarta amb el lema “Diàleg, respecte, esport” arran de les detencions de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 16:07 El PSC demana a Comín que expliqui com afecta el procés independentista a la candidatura de Barcelona com a seu de l'AEM. “No ens podem permetre, per culpa de la incertesa política, perdre una oportunitat com aquesta", ha alertat Assumpta Escarp.
 16:07 El Tribunal de Comptes resoldrà dijous la pròrroga demanada per Mas pel 9-N. L’expresident i els exconsellers ja ha abonat 2,2 milions i han demanat més temps per ingressar els tres milions restants.
 15:54 Òmnium Cultural deixarà buit el seient de la llotja ofert pel FC Barcelona per denunciar "la manca de llibertat" de Jordi Cuixart. Òmnium ha declinat l'oferiment, tot i que ha publicat un tuit on agraeix el gest del club blaugrana.
 15:49 Jordi Sànchez demana el canvi de cel·la després de ser increpat per diversos reclusos de la presó de Soto del Real.  Els presos van cridar “Viva España” mentre el dirigent sobiranista es dirigia al menjador.
 14:31 L'Ajuntament de Barcelona preveu reobrir l'avinguda Diagonal a la tarda un cop retirada la cera de les espelmes que es van encendre aquest dimarts en la concentració en suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Òmnium lamenta els problemes de mobilitat, el PP demana dimissions i C's es queixa del "descontrol municipal"
 14:22 La Guàrdia Civil demana suport econòmic per telèfon als catalans. L'Asociación Española de Guardias Civiles (AEGC) busca finançament entre la ciutadania catalana.
 14:21 ÚLTIMA HORA L'Audiència Nacional demana la identificació dels mossos que van actuar l'1-O. El tribunal sol·licita al cos que detalli l'actuació dels agents col·legi per col·legi.
 14:20 El Síndic denuncia que l'empresonament de Sànchez i Cuixart vulnera drets fonamentals. Rafael Ribó recorda que una sentència del Tribunal Constitucional avala les entitats o partits que defensen idearis independentistes, encara que pretenguin alterar l'ordre constitucional.
 14:14 L'abraçada de l'os de l'Estat a Tusk: premiat a Oviedo en paral·lel a l'amenaça del 155; per Joan Serra Carné. El president del Consell Europeu, al costat de Jean Claude Juncker i Antonio Tajani, recollirà divendres en nom de la Unió Europea el Premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia. Rajoy coincidirà amb Tusk a la reunió del Consell Europeu abans de la distinció a les institucions comunitàries, i també té programats contactes amb Juncker i Tajani.
 14:07 ERC i Romeva descarten l'"oferta" de Rajoy de convocar eleccions, mentre que Joaquim Forn apunta que caldrà estudiar-la.
 13:34 Ajornat el Congrés de Drets Humans de l'Advocacia Catalana per «la situació política i social» de Catalunya. Els organitzadors justifiquen la decisió perquè, en l'actualitat, els drets fonamentals són motiu de "viva polèmica". S'havia de celebrar a Terrassa entre aquest dijous i divendres.
 13:22 Entitats contràries a la independència convoquen una concentració a les 20.00h a Barcelona sota el lema "Prou Puigdemont! Prou Junqueras!".
 12:48 Joan Josep Omella, que a principis d'octubre va mantenir contactes amb Mariano Rajoy i Oriol Junqueras per explorar una possible mediació entre els governs espanyol i català, s'ha limitat a afirmar: "Sentim la preocupació que sent tota la població i resem".
 12:48 El cost de reprimir l'independentisme: el desplegament de la policia espanyola supera els 34 milions. L'allotjament dels agents en vaixells i hotels suposa la major part de la despesa juntament amb les dietes pel desplaçament fins al 28 d'octubre.
 12:48 L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, evita referir-se a la tensió política sobre Catalunya durant la presentació de la memòria de Càritas del 2016. "Avui no toca", ha etzibat quan li han preguntat els periodistes.
 12:29 VÍDEO Gabilondo: "Fi de trajecte". “S'imaginen una comunitat autònoma intervinguda i una república independent alhora?”, es pregunta el periodista.
 12:03 L'oferta de rendició de Moncloa: que Puigdemont convoqui eleccions per frenar el 155. Aquesta via s'obre quan queden poques hores perquè el president català contesti l'ultimàtum de Rajoy.
 11:43 Hisenda preveu substituir Junqueras per un perfil tècnic si aplica el 155. El Ministeri creu que encara pot incrementar el control sobre els comptes catalans.
 11:42 Iceta nega que Sànchez i Cuixart siguin presos polítics. El primer secretari del PSC creu que la presó preventiva és "desproporcionada" i considera que no van cometre un delicte de sedició.
 11:29 Romeva demana a Europa que s'impliqui en la resolució del conflicte entre Catalunya i l'Estat. El conseller d'Afers Exteriors denuncia a Brussel·les la negativa "irresponsable" del govern espanyol: "Negar la realitat i confrontar-la amb violència no genera solucions".
 11:05 L'avinguda Diagonal continuarà tallada tot el matí a causa de la cera de la concentració pels presos polítics. De moment, es van obrint la majoria de cruïlles.
 11:02 Oriol Junqueras: «El govern espanyol indulta sis persones corruptes i n'empresona dues d'honrades».
Entrades anteriors »
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el consell nacional extraordinari del PDECat del 18 d'octubre del 2017 | PDECat
Oriol March | 13 comentaris
01/01/1970
El president de la Generalitat intervé davant del consell nacional de la formació un dia abans que caduqui l'ultimàtum de la Moncloa | La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, assegura que cal proclamar la independència si s'aplica el 155 per tal de fer efectiu el mandat de l'1-O
01/01/1970
El text, impulsat per la "Revista Mirall", està signat per un centenar de personalitats del món del periodisme, la política i la cultura
Kiko Tur, aquest dilluns a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada
01/01/1970
El grup de la Marina Alta s'acomiada dels escenaris i del públic català amb el concert del proper divendres a la sala Razzmatazz de Barcelona | "Els feixistes estan envalentits perquè ha vist les actuacions de la Guàrdia Civil", afirma Tur en aquesta entrevista a NacióDigital
La plaça del Cinc d'Oros, plena en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
01/01/1970
Unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert un tram de la Diagonal per exigir que els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural surtin de la presó | Alcoberro assegura que estan "disposats a continuar la lluita des de la presó" i Marcel Mauri recorda que ni el franquisme es va atrevir a engarjolar el president d'Òmnium
Dan Brown, a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada | 5 comentaris
01/01/1970
L'autor d'"El codi Da Vinci" presenta a Barcelona la seva darrera novel·la, "Origen", una història ambientada en part a Barcelona i Montserrat
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la manifestació en protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
Toni Vall | 8 comentaris
01/01/1970
«Tots gasten la paraula “democràcia” fins que serà un paper rebregat i inservible. Ja hi ha presos polítics, persones empresonades per les seves idees. Inacceptable»