Sánchez pacta amb Rajoy debatre durant sis mesos si cal abordar la reforma constitucional

El secretari general del PSOE fa costat al president del govern espanyol en el requeriment a Puigdemont per aclarir si s'ha declarat la independència

Pedro Sánchez, en roda de premsa a la seu del PSOE
Pedro Sánchez, en roda de premsa a la seu del PSOE | Flickr PSOE
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:25h
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres un pacte amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per tal d'abordar la reforma de la Constitució durant els propers sis mesos. Aquest termini seria el destinat als treballs de la comissió de reforma de l'estat autonòmic i, després, sense terminis concrets, es reuniria la comissió constitucional del Congrés dels Diputats, en cas que hi hagués un acord. Sánchez ha anunciat que els detalls els donarà Rajoy en la compareixença que farà a la cambra baixa en les properes hores per afrontar les mesures contra el procés català.

"La millor manera de defensar la Constitució és reformar-la", ha apuntat el dirigent socialista en una compareixença a la seu del partit en la qual ha fet costat a les mesures que ha pres el president espanyol. De moment, Rajoy ha decidit enviar un requeriment a Carles Puigdemont per tal d'aclarir si ha declarat -o no- la independència. En funció de la resposta, es començaran a aplicar mesures derivades de l'article 155 de la Constitució.

Sánchez s'ha reunit sovint amb el líder del PP durant les últimes setmanes, no sempre de manera pública. Ahir al vespre es va desplaçar cap a la Moncloa un cop coneguda la intervenció de Puigdemont, i el dirigent del PSOE va tancar amb el president espanyol les mesures a prendre contra la declaració -suspesa- de la independència. "Possiblement el bloc sobiranista busca guanyar temps per imposar l'agenda", ha destacat Sánchez.