El director de «L'exorcista»: «El referèndum és il·legal, però la revolució americana també ho va ser»

William Friedkin destaca que no ha vist violència per part del poble català i que les manifestacions han estat pacífiques

William Friedkin, guardonat al Festival de Sitges
William Friedkin, guardonat al Festival de Sitges | ACN
Redacció
06 d'octubre del 2017
Actualitzat el 09 d'octubre a les 11:05h
William Friedkin, director de L'exorcista, un dels grans clàssics del cinema de terror, ha manifestat aquest divendres que és conscient que el referèndum que es va celebrar l'1 d'octubre a Catalunya "és il·legal, però la revolució americana també ho va ser", afegint que "els britànics van enviar bucs de guerra a Amèrica i molta gent va morir". Ha apuntat que no ha vist violència per part del poble català i que les manifestacions a Catalunya li van semblar "pacífiques" i ha apostat pel diàleg.

Friedkin també ha indicat que el cinema nord-americà ara bàsicament "consisteix en homes i dones que volen i porten màscares i malles i salven el món. Igual haurien de venir a Catalunya i salvar el referèndum", ha afegit el veterà director cinematogràfic nord-americà.

William Friedkin va recollir el Gran Premi Honorífic del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i va manifestar durant la gala inaugural que creu "en la pau per Catalunya. L'única resposta és una solució pacífica i el diàleg".