Passi-ho bé, Banc Sabadell: el resum d'aquest dijous

La marxa del Banc Sabadell, la suspensió del TC del ple de dilluns, les pressions empresarials a Puigdemont i una possible nova aturada de país, protagonistes de la jornada

05 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 23:06h

Banc Sabadell Foto: Adrià Costa


El Sabadell se'n va. L'entitat financera que encapçala Josep Oliu ha decidit traslladar la seva seu a Alacant pels efectes de l'1 d'octubre. Demà és el torn de CaixaBank, que haurà de decidir què fa. Si opta també per marxar, la decisió serà probablement més fàcil gràcies al decret d'urgència que estudia aprovar demà el govern espanyol per facilitar la fuga d'empreses de Catalunya. Tota una mà estesa al diàleg. A banda dels dos bancs, qui també pressiona Carles Puigdemont és l'empresariat, que truca el president per demanar-li que aturi l'escalada de tensió amb el govern espanyol. 

També avui, el Tribunal Constitucional ha suspès (abans de ser convocat) el ple de dilluns, on és prevista la compareixença del president per traslladar els resultats de l'1 d'octubre, i on era possible que declarés la independència. Sigui com sigui, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tancat la porta a qualsevol mediació (Colau s'ha reunit avui amb els consols per buscar suports) i ha instat Puigdemont a no anar més enllà per "evitar mals majors". Tot plegat, el dia que diverses entitats i sindicats han tornat a obrir la porta a una nova aturada de país.

Aquí teniu les principals notícies del dia:

Confirmat: el Banc Sabadell aprova el trasllat a Alacant

El govern espanyol prepara un decret per facilitar la sortida de les empreses de Catalunya

El Constitucional suspèn el ple del Parlament que ha d'aplicar el resultat de l'1-O

La Intersindical-CSC promou una nova aturada de país dimarts vinent​

L'empresariat pressiona Puigdemont per no declarar la independència​