Colau convoca els cònsols europeus a Barcelona per buscar una mediació després de l'1-O

L'alcaldessa de Barcelona es reunirà aquest dijous amb els representants de països de la Unió Europea per cercar una intervenció comunitària al xoc entre Estat i Generalitat

Jordi Cuixart, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest dimarts
Jordi Cuixart, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest dimarts | Josep M. Montaner
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:19h
Moviments de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per cercar una mediació en el xoc institucional entre l'Estat i la Generalitat després del referèndum de l'1 d'octubre. Colau ha convocat aquest dijous a la tarda els cònsols europeus a Barcelona per buscar una mediació de les institiucions comunitàries a la qüestiona catalana. La reunió, que es farà a l'Ajuntament, és el primer moviment de l'alcaldessa després de la votació de diumenge i la posterior vaga general convocada pel sobiranisme. 

Fonts municipals han exposat que la trobada amb els cònsols, en la qual també hi participarà Gerardo Pisarello, servirà "per intercanviar parers i impressions" sobre la situació d'excepcionalitat que viu Catalunya. Les mateixes fonts recorden que la reunió és "una acció més" de les que ha emprès l'alcaldia per "trobar sortides negociades" al moment polític que viu Catalunya. Colau ja va enviar una carta als alcaldes de 27 capitals del continent per demanar a la Comissió Europea que obri "un espai de mediació" entre l'Estat i la Generalitat.

En les últimes hores, l'alcaldessa ha denunciat la repressió policial per impedir la consulta de l'1 d'octubre, s'ha sumat a les mobilitzacions contra la intervenció violenta de l'Estat i s'ha mostrat molt crítica amb el missatge de Felip VI, que ha acusat el Govern de situar-se "al marge de la democràcia"