La CUP avisa que «ni detencions ni inhabilitacions» aturaran la proclamació de la independència

Els anticapitalistes acusen el rei d'estar "al capdamunt de la tortura" a la població catalana

Els diputats de la CUP Benet Salellas i Mireia Boya
Els diputats de la CUP Benet Salellas i Mireia Boya | ACN
04 d'octubre del 2017
Actualitzat el 05 d'octubre a les 8:25h
La CUP assegura que en el ple del pròxim dilluns 9 d'octubre es proclamarà la República catalana independent, tal i com està recollit en la llei del referèndum amb la victòria del sí. Els anticapitalistes han volgut deixar clar que ells haurien fet aquesta declaració abans però que és Junts pel Sí qui ha allargat la data. En tot cas, ha advertit que "ni inhabilitacions ni detencions" aturaran aquesta declaració que es farà "des del Parlament".
 
La diputada Mireia Boya també ha exigit que sigui la Sindicatura Electoral -dissolta per les amenaces de l'estat espanyol- la que es restitueixi per proclamar els resultats definitius. "Som conscients i assumim que poden haver-hi detencions, però estem preparats per entomar la situació. Això en cap cas aturarà la declaració de la independència", ha advertit Boya.

El seu company de partit, Benet Salellas, per la seva banda, ha acusat el rei Felip VI d'estar "al capdamunt de la tortura" a la població catalana. Al seu judici, es tracta d'una monarquia de "dolor, tortura i agressions" i ha cridat a la mobilització perquè "mai la sobirania de Catalunya ha estat tant en joc".

Salellas també ha advertit que les càrregues policials de diumenge no són "un excés policial", sinó una "estratègia calculada i desplegada" pels comandaments policials i polítics "de forma aleatòria i indiscriminada per generar situació de pànic i xoc col·lectiu"

"Mobilització, mobilització, mobilització"​

"Mobilització, mobilització, mobilització". Aquesta és la recepta de la CUP pels dies que queden fins diumenge davant les actuacions de l'estat espanyol. Boya ha assegurat que seran els comitès de defensa del referèndum els que aniran proposant com mobilitzar-se.