Quim Arrufat: «Cal fer una vaga general que paralitzi el país»

El portaveu del secretariat nacional dels anticapitalistes fa una crida a l'aturada programada dimarts per defensar els "drets humans" a Catalunya

Anna Gabriel i Quim Arrufat
Anna Gabriel i Quim Arrufat | ACN
01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:35h
El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, ha transmès un missatge clar per convertir en massiva la convocatòria de vaga general de dimarts. Com també han fet les entitats sobiranistes i els sindicats, la CUP ha demanat una aturada de grans dimensions. "Cal fer una vaga general que paralitzi el país", ha afirmat Arrufat en una compareixença de premsa aquest diumenge a la nit. 

Arrufat ha recordat que el govern espanyol ha utilitzat totes les armes al seu abast per "atacar" l'independentisme. Per això, el portaveu del secretariat nacional dels anticapitalistes ha reclamat "participar i donar suport" a la vaga "en defensa dels drets humans".

Anna Gabriel demana una aturada "massiva"

Abans d'Arrufat, la diputada de la CUP Anna Gabriel ha fet també una crida alimentar la vaga general programa per dimarts per fer vinculant el resultat del referèndum. En opinió de Gabriel, els col·legis electorals s'han de convertir "en símbol i bastió" de la defensa del dret d'autodeterminació, la democràcia i els drets fonamentals, i la vaga ha de servir d'"embrió de l'empoderament popular".

La dirigent de la formació anticapitalista ha emplaçat la ciutadania a quedar-se als col·legis electorals per protegir-los fins a l'escrutini dels resultats. Gabriel ha defensat que la mobilització no s'acaba aquí. Ha recordat que ja hi ha la vaga general convocada dimarts, i considera que la resposta ciutadana d'aquest diumenge en defensa de la democràcia són "nuclis privilegiats" per preparar la vaga. La diputada cupaire espera que l'aturada sigui "massiva".

Gabriel ha criticat les escenes "salvatges" que s'han produït tot el dia, fet davant del qual ha exigit als Mossos d'Esquadra que no entrin als col·legis per requisar urnes. En opinió de la diputada de la CUP, hi ha hagut "mostres sobrades" de la lesió provocada en els drets fonamentals.