Pedro Sánchez: «L'1-O perverteix el concepte de democràcia»

El secretari general del PSOE afirma que la "primera irresponsabilitat és dels dirigents de la Generalitat", però condemna les càrregues policials a Catalunya | "El temps de la inacció ha acabat, exigim a Rajoy que aporti una solució política a aquesta crisi territorial", reclama Sánchez

01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:44h

Pedro Sánchez, aquest diumenge a Ferraz Foto: Flickr PSOE


Pedro Sánchez ha ratificat aquesta nit el missatge verbalitzat pel PSOE en l'inici de la jornada de l'1 d'octubre, quan ha culpabilitzat l'independentisme de la situació viscuda a Catalunya. "La primera irresponsabilitat és la dels dirigents de la Generalitat", ha afirmat el secretari general dels socialistes espanyols en una compareixença des de la seu de Ferraz. Sánchez ha assegurat que el referèndum organitzat aquest diumenge és "una consulta que perverteix el concepte de la democràcia".

El líder del PSOE s'ha alineat amb el govern espanyol en "el suport a les institucions de l'Estat", però ha titllat de "fracàs" l'estratègia política de Mariano Rajoy. "Malgrat aquest fracàs, el PSOE està amb l'estat de dret", ha expressat. Sánchez ha condemnat, però, les càrregues policials i ha desitjat una "ràpida recuperació" als centenars de persones ferides. "Les imatges que deixa el dia d'avui no poden agradar a cap demòcrata", ha afegit el dirigent socialista.

Sánchez ha volgut subratllat el missatge dirigit a la Moncloa. "El temps de la inacció ha acabat, exigim que Rajoy aporti una solució política a aquesta crisi territorial", ha dit el secretari general dels socialistes espanyols, que ha insistit en la necessitat d'iniciar un "procés de negociació política". Tanmateix, ha reclamat a l'independentisme que la votació "no serveixi de coartada per declarar la independència unilateral".