Torrons, arrels i llibres, entre les cinc propostes per al cap de setmana

NacióDigital selecciona LiberisLiber de Besalú, la Fira Mediterrània de Manresa, la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, l'exposició "Cinema i emocions. Un viatge a la infància", i la Firagós

06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:37h
Un dels espectacles de la darrera Fira Mediterrània de Manresa
Un dels espectacles de la darrera Fira Mediterrània de Manresa | Àlex Gómez Ribera
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

LiberisLiber
Besalú. 7 i 8 d'octubre


Torna a Besalú la fira LiberisLiber, una fira d'editorials independents amb presentacions de llibres, conferències, visites guiades i moltes altres activitats, en un ambient festiu i familiar. Enguany, destaquem activitats com Escriure teatre és... escriure diferent?, amb Pau Miró, Carol López i Jordi Casanovas; una xerrada sobre "qui capta millor la realitat, la literatura o el cinema?", amb Albert Serra, Fèlix Fanés i Valèria Gaillard; o Roger Mas en concert.

Fira Mediterrània
Manresa. Del 5 al 8 d'octubre


Vintena edició d'una fira singular i activa, de caràcter interdisciplinari i que aglutina els diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre. Els espectacles programats són de diferents formats: petit, mig o gran, de sala o de carrer, i adreçats tant al públic adult com al familiar. Un petit plaer amb la música d'arrel i la cultura popular com a grans protagonistes.

29a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra
Pavelló Firal, Agramunt. 7 i 8 d'octubre

Fira multisectorial al voltant de l'elaboració del torró d'Agramunt i la xocolata a la pedra, productes típics de la vila d'Agramunt, amb l'objectiu de promocionar-los. El món del dolç adquireix una dimensió única, amb tallers, una àmplia oferta comercial i atractius per a tota la família. A més, es podrà gaudir de La Cuita, elaboració tradicional en directe del Torró d'Agramunt; Lo Catxo, el peculiar joc de cartes que utilitzaven antigament els torronaires per fires i mercats; i Menestralia, la tradicional mostra d'oficis antics.


Exposició Cinema i emocions. Un viatge a la infància
CaixaForum, Girona.Fins al 14 de gener

Les pel·lícules protagonitzades per nens tenen la capacitat de convidar l’espectador a una regressió, a una identificació profunda amb el món de la infància i amb la seva pròpia biografia. La mostra Cinema i emocions. Un viatge a la infància conté peces de la Cinémathèque Française i convida els participants a fer un viatge a la infància en el qual participem tots: tant els que viuen la infantesa en present com els que ja l'han deixada enrere. A banda de la mostra, es pot gaudir d'activitats complementàries com visites comentades, visites familiars o un cicle de conferències sobre les emocions coordinat pel filòsof Josep Maria Esquirol.

Firagós, la Fira del Gos
Santa Maria de Palautordera. Dissabte 7 d'octubre


De 10 a 20 hores, al Parc Pau Casals, l'Associació de Benestar Caní Palautordera organitza la primera Fira del Gos. Firagós vol ser una trobada d’associacions canines, protectores, educadors, etòlegs, ensinistradors, veterinaris, botigues especialitzades, empreses del sector i propietaris de gossos, amb l'objectiu de promoure la convivència entre les persones que no tenen mascotes i les que sí, prioritzant el benestar caní i fomentant la tinència responsable. Hi haurà un espai dedicat a les activitats que es faran durant tot el dia, organitzades pels mateixos expositors.
Arxivat a