​El director de TV3 no està detingut i els tancs no han arribat: tots els rumors falsos que t'arriben al WhatsApp

Els manifestants independentistes tampoc han robat armes a la Guàrdia Civil, ni Cospedal ha cridat a files a tots els espanyols per aturar l'1-O

Cospedal no ha cridat a files els espanyols per evitar l'1-O
Cospedal no ha cridat a files els espanyols per evitar l'1-O | Ministeri Defensa
23 de setembre del 2017
Actualitzat el 25 de setembre a les 9:38h
Com ja va passar després dels atemptats de Barcelona, les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria instantània com Whatsapp s’han tornat a omplir d’informació falsa i enganyosa amb l'operació policial contra el referèndum. Les recomanacions per tots dos casos són les mateixes: seguir els organismes oficials (institucionals i d’entitats), estar atent al que diuen els mitjans de comunicació de confiança –NacióDigital, per exemple- i mostrar-se escèptic amb la informació anònima que no especifica la font d'informació. Aquests són alguns dels rumors que han circulat aquests dies.

1. L’1-O es podrà votar per internet. Això és el que assegura un missatge que circula per Whatsapp. Segons aquest rumor, el dia del referèndum es podrà votar per internet a través del certificat digital d'idCAT, i per això s'instava a tothom a tramitar-lo. Segons aquest fals rumors, aquest és el pla B del Govern per si es requisen les urnes. A més, s'assegurava que l'anunci havia estat publicat al DOGC.
 
Arxivat a