La paperera de la història, les clavegueres de l'Estat i l'1-O: així és la campanya pel «sí» del PDECat

Els pesos pesants de la formació, amb Carles Puigdemont, Artur Mas i Marta Pascal al capdavant, protagonitzen els dos anuncis de la campanya del referèndum

Captura de pantalla de l'anunci del PDECat
Captura de pantalla de l'anunci del PDECat | PDECat
22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:32h

El PDECat ha fet públics aquesta tarda dos vídeos de campanya en els quals reclama "pencar encara més" per aconseguir la victòria en el referèndum de l'1-O. La formació que presideix Artur Mas aprofita per treure pit sobre el seu paper en el procés -hi apareix el "pas al costat" de l'expresident i la "paperera de la història" enarborada per la CUP, així com també el lideratge compartit de Carles Puigdemont al capdavant del Govern- i per enviar un missatge de treball per aconseguir que el procés acabi amb èxit. En els vídeos hi apareixen els dirigents executius, nacionals i municipals de la formació.

Un dels que destaca en el material de campanya és Santi Vila, conseller d'Empresa i Coneixement, que mostra una bandera de l'orgull gai amb un "sí" sobreimprès. O bé Xavier Trias al costat d'una claveguera, en referència a les maniobres del ministeri de l'Interior per trobar-li comptes a Suïssa. Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, apareix amb un convoi de Ferrocarrils de la Generalitat, mentre que Meritxell Borràs hi surt signant un document com a mostra d'aquells que "arrisquen sense escarafalls".

"Som gent que penca molt, i encara més que ho hem de fer", assegura la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, envoltada de la vicepresidenta del PDECat i exconsellera de la Presidència, Neus Munté. També hi apareix Sergi Miquel, líder de la JNC, i David Bonvehí, coordinador d'organització.