Itaca Band inicia accions judicials per aturar les «calúmnies i injúries» patides pel seu cantant

El grup també anuncia el retorn als escenaris amb un concert el proper 27 d’octubre en el marc del festival Cruïlla de Tardor

Roda de premsa d'Itaca Band, amb representants de la Generalitat i l'alcaldessa de Montcada i Reixac
Roda de premsa d'Itaca Band, amb representants de la Generalitat i l'alcaldessa de Montcada i Reixac | Marcel Pujols
22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:05h
Itaca Band ha anunciat aquest divendres que inicia accions judicials per denunciar el "linxament mediàtic i públic" sobre uns fets que son "presumptes delictes de calúmnia i injúries". El grup de Montcada i Reixac havia parat la seva activitat a finals d’agost degut a una baixa mèdica del seu cantant, provocada per la forta pressió personal soferta per una "falsa acusació d’agressor masclista", motivada inicialment "per un rumor no demostrat". 

Així ho ha explicat el grup en una roda de premsa on ha estat acompanyat de representants de la Direcció General d’Igualtat i de l’Institut Català de les Dones, entitats de la Generalitat de Catalunya, i de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, amb la presència de l'alcaldessa Laura Campos. Malgrat que el grup ha expressat que sap l'origen de la "intoxicació", no s'ha volgut dir el nom de la persona concreta que, a través de blogs i plataformes de xarxes socials, ha estat qui ha acusat el cantant dels delictes que se li imputen.

"Entenem i compartim que el sistema judicial té moltes mancances quan es tracta de lluitar contra la violència sexista i masclista", ha explicat l'advocada Esther Meya. "Justament per això hem de lluitar per fer-ho millor". En el text que han llegit, Itaca Band reitera "la voluntat sincera d’oferir el nostre humil altaveu per treballar aquest missatge. Esperem que aquesta desgraciada circumstància que estem vivint també serveixi per difondre aquest tipus desigualtats".

Pel que fa al cas concret, Itaca Band també ha anunciat que, a partir d'avui, "tota persona, col·lectiu o moviment que segueix manifestant atacs serà denunciat". En paraules de Meya, "aquest atropellament que està patint el grup ha d'acabar avui, aquí i ara".

Retorn als escenaris al Cruïlla de Tardor

En el context de la roda de premsa, focalitzada gairebé en exclusiva als fets denunciats, el grup també ha anunciat el seu retorn als escenaris. Serà en el marc del festival Cruïlla de Tardor, amb un concert que està programat pel proper 27 d’octubre i que suposarà la tornada del cantant després de l'absència dels darrers 14 concerts per baixa mèdica després dels incidents patits a les festes de Sants, a Barcelona.
 

Roda de premsa d'Itaca Band, celebrada aquest divendres Foto: Esteve Plantada