El diccionari de la repressió: de l'A d'Audiència Nacional a la Z d'un Zapatero alineat amb Aznar

Relació de conceptes i personatges que protagonitzen l'actitud de l'Espanya oficial respecte a Catalunya

Milers de persones es van concentrar davant del TSJC per demanar que fossin alliberats els detinguts en l'operació contra el referèndum.
Milers de persones es van concentrar davant del TSJC per demanar que fossin alliberats els detinguts en l'operació contra el referèndum. | Josep M. Montaner
24 de setembre del 2017
Actualitzat el 25 de setembre a les 12:34h
L'atzar ha volgut que aquest 2017, quan Catalunya s'encamina cap a l'embat de l'1 d'octubre, es commemori el centenari de l'Assemblea de Parlamentaris, una iniciativa del catalanisme per refundar Espanya i engegar una reforma constituent. Fa cent anys, i l'intent va acabar en fracàs. Ni Espanya es va reformar ni el catalanisme va aconseguir aleshores una autonomia amb poder polític.

En aquests cent anys, l'actitud de l'Estat respecte a Catalunya ha basculat entre la repressió -la major part de vegades- i el cinisme, amb breus parèntesis d'entesa (els primers anys de la República, els acords Suárez-Tarradellas). Us oferim un diccionari d'alguns conceptes i personatges que han caracteritzat l'actitud de l'Espanya oficial quan de Catalunya es tracta.