El Govern acusa la Moncloa de crear un «estat de setge» a través de la Fiscalia

L'executiu envia un requeriment per tal que el ministeri públic no intervingui en les actuacions contra el referèndum, que ja estan en mans del TSJC i del jutjat d'instrucció número 13

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, durant la reunió del Govern del 19 de setembre
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, durant la reunió del Govern del 19 de setembre | ACN
19 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:52h
El Govern ha enviat un requeriment per tal que la Fiscalia General de l'Estat deixi d'intervenir en la judicialització dels procediments relacionats amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Segons ha explicat el conseller de la Presidència, Jordi Turull, aquest organisme ja no ha de participar en res perquè la causa està ja en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.

"La llei d'enjudiciament criminal diu que el fiscal cessarà de les seves funcions sobre una qüestió quan hi hagi un procediment juduicial sobre els mateixos fets", ha assegurat Turull en la roda de premsa posterior al consell executiu. També ha aprofitat per traslladar el suport del Govern als alcaldes que ja han passat per la Fiscalia.

El ministeri públic, segons Turull, és la via a través de la qual la Moncloa està promovent un "estat de setge" per aturar el referèndum.