Presenten a Berga el primer dron submarí de Catalunya

L'empresa DroneCam.CAT serà l'encarregada de comercialitzar l'aparell | Es posa a l'abast de la ciutadania un dron econòmic i amb utilitats pràctiques a nivell professional, però també d'oci

Presentació del primer dron aquàtic que es comercialitzarà a Catalunya.
Presentació del primer dron aquàtic que es comercialitzarà a Catalunya. | Aida Morales
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:30h
El primer dron submarí ja ha vist la llum. Ho ha fet, de moment, a través d'una prova pilot que comercialitzarà l'empresa berguedana DroneCam.Cat, tot i que en els propers mesos, aquest ja estarà a l'abast de la ciutadania que el vulgui adquirir. Es tracta, segons han explicat aquest dilluns membres de l'empresa, del primer dron submarí "pur i dur". Un aparell, han especificat, que es diferencia de submarins i d'altres aparells aquàtics pel preu i les característiques, i que s'exposarà, properament, la fira Expodrónica que es farà a Saragossa. 

David Salazar ha estat l'encarregat de fer-lo funcionar a les instal·lacions del Berga Resort. Una prova que ha servit per comprovar aspectes tècnics i de funcionament de l'aparell, com la velocitat, el gir o la maniobrabilitat. "Similar a això, hi ha alguns submarins, però aquest producte particular treballa amb la filosofia del dron, però sota l'aigua", ha explicat Salazar, que ha assegurat que és un "aparell molt fàcil", que es guia a través d'un comandament similar al de qualsevol altre dron. 
 

Proves de funcionament del primer dron aquàtic de Catalunya. Foto: Aida Morales


Aquest, ha dit, grava en 4K, està encaminat al públic general, pot baixar fins a 30 metres, té capacitat de fotografiar o gravar en vídeo, una autonomia de tres hores i té un sónar per a zones tèrboles o pantanoses. La seva utilitat, ha explicat, pot ser  la de salvament aquàtic i inspeccions, possibilitant una primera imatge de l'escenari, i sense "posar en perill les persones" que posteriorment s'hi poden acostar. 

A diferència d'un submarí, ha continuat, té la facilitat del comandament, la qualitat d'imatge i el preu. D'aquesta manera, el dron es pot utilitzar de manera professional, però també com un producte d'oci, obrint la porta a noves tècniques de pesca, ja que no necessita llicència, ni està regit per cap normativa. "No és un producte perillós", ha afirmat. 
 

El dron aquàtic a la piscina de Berga Resort. Foto: Aida Morales


"Estem segurs que tindrà molt èxit", ha sentenciat el membre de DroneCam.CAT, Xavi Vidal. De fet, ha dit, els dies 21 i 22 es presentarà l'aparell a Saragossa, i es preveu que sigui un dels "productes estrella de la fira". En aquest punt, ha considerat, es trata d'un aparell que obre un nou camp professional i d'oci, que pot anar molt bé per a grups de rescat o recerca, però que s'apropa a la ciutadania, posant-se a l'abast de tothom d'una manera totalment diferent. 
 

Dron aquàtic comercialitzat per DroneCam.CAT Foto: Aida Morales