El secretari de Barcelona avala la campanya de l'1-O perquè el TC no ha suspès l'«activitat política»

En aquest informe, al qual ha tingut accés a NacióDigital, dona marge a l'Ajuntament perquè pugui facilitar les activitats vinculades a l'1 d'octubre | Els gerents del consistori ja disposen del document, que detalla que es poden cedir locals sempre no s'hagi detallat "explícitament" que es destinaran al referèndum

Ada Colau es dirigeix als alcaldes
Ada Colau es dirigeix als alcaldes | Adrià Costa
16 de setembre del 2017
Actualitzat el 17 de setembre a les 19:44h
El secretari municipal de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Cases, ha elaborat un nou informe que dona marge al consistori per facilitar el camí cap a l'1 d'octubre. En el document, al qual ha tingut accés NacióDigital, recalca que, tot i la suspensió dictada pel Tribunal Constitucional (TC) sobre el referèndum, "en cap moment ha estat suspesa, restringida o limitada l'activitat política ordinària de la ciutadania, de les entitats o dels partits polítics". "L'activitat política a la ciutat no ha estat suspesa", repeteix el text. El secretari municipal avala, així, que el consistori pugui permetre la campanya de l'1-O a la capital catalana. Els gerents del consistori ja disposen del document després que el mateix secretari els l'hagi fet arribar.

El secretari municipal recalca la possibilitat de poder facilitar actes i cedir espais sempre que no s'hagi indicat "explícitament" que es destinaran al referèndum de l'1 d'octubre: “Entenem que únicament procedeix de negar, per raó de l'1-O, aquelles llicències o autoritzacions d'usos o activitats a les vies, espais i edificis públics en la sol·licitud de les quals s'indiqui explícitament que és per a la celebració d'un acte electoral del referèndum convocat -i suspès- per al dia 1 d'octubre”. La disposició del secretari municipal contrasta amb els actes suspesos sobre el referèndum a Madrid o Vitòria.

El secretari aconsella no revocar "autoritzacions" d'espais "ja concedides"

En l'informe, Cases també deixa clar que "l'Ajuntament no ha cedit cap espai públic per a la campanya electoral". "El compliment pel l'Ajuntament de Barcelona de les decisions adoptades pel Tribunal Constitucional se circumscriu al seu deure de no col·laborar en la preparació, organització i celebració del referèndum", detalla en el text. L'informe apunta, però, que "no procedeix disposar la revocació de les llicències i autoritzacions ja concedides".

Aquest dictamen del secretari municipal del consistori de la capital catalana sobre les activitats públiques a la ciutat arriba després d'un primer informe sobre la resolució del TC en el qual avisava que cedir espais municipals per al referèndum de l'1 d'octubre podia implicar afrontar responsabilitats fins i tot penals. Aquest informe va ser sol·licitat pel govern de Colau el 7 de setembre, just després de rebre la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la qual demanava la cessió de locals per al referèndum. Segons aquest primer informe, tots els treballadors públics queden "vinculats pel mandat del Tribunal Constitucional d'abstenir-se de realitzar actuacions que permetin la preparació i/o celebració del referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya".

Informe del secretari municipal de Barcelona avalant que es voti l'1-O by naciodigital on Scribd

Arxivat a