El PDECat mobilitza Puigdemont, Mas i els consellers en la campanya pel «sí»

La formació programa 636 actes al territori i destina 500.000 euros a la recta final cap a l'1-O | Demana a Colau que apliqui ara les "lliçons de valentia" que ha donat durant la seva trajectòria

13 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:54h

Carles Puigdemont i Artur Mas dialoguen en la conferència ideològica del PDECat. Foto: PDECat


El PDECat farà 636 actes arreu del territori en la campanya pròpia pel "sí", segons ha explicat aquest dimarts la seva directora, Montserrat Candini, que també és diputada al Parlament i alcaldessa de Calella de Mar. Hi participaran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com també els consellers i els membres de la direcció executiva del partit. Germà Bel, Oriol Amat i Josep Maria Forné, diputats independents de Junts pel Sí, també formaran part de la campanya del PDECat. En total, el partit espera mobilitzar 5.000 persones per tenir una "presència homogènia".

"Treballarem de punta a punta el territori", ha assegurat Candini, que ha indicat que els 436 alcaldes de la formació protagonitzaran mítings o altres tipus d'actes de campanya arreu de Catalunya. A les iniciatives s'hi sumaran 950 "ciberactivistes", una quarta part dels quals no formen part orgànicament del partit. La despesa total de la recta final cap a l'1-O és de 500.000 euros, segons l'alcaldessa de Calella de Mar.

La campanya del PDECat se suma a l'estratègia unitària de partits entitats, amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) al capdavant. El primer acte conjunt -n'hi haurà tres- serà demà dijous al Tarraco Arena de Tarragona, amb Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras com a protagonistes. El segon serà a Sabadell el dia 22, i el tercer se celebrarà a Barcelona. Seran les úniques vegades en què el PDECat coincidirà amb la CUP.

Missatge a Colau

Candini ha volgut enviar un missatge a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que mostra reticències a l'hora de cedir locals per fer el referèndum. "Sorprèn que l'alcaldessa, que sempre ha donat lliçons de valentia, en una qüestió com aquesta tingui dubtes", ha assenyalat la dirigent del PDECat.

Els nacionalistes tenen intenció de seguir endavant amb la campanya electoral encara que estigui suspesa pel Tribunal Constitucional (TC). "Mantindrem sempre els nostres principis ideològics", ha assenyalat Candini, que també ha demanat "no polititzar" la feina dels Mossos d'Esquadra.