El Mossos consideren una falsa alarma l'alerta per la furgoneta sospitosa a la Sagrada Família

La policia catalana havia desallotjat la parada de metro del temple i els comerços de l'entorn, i havia tallat els carrers de l'entorn | Els TEDAX han comprovat que el vehicle no contenia explosius

Control dels Mossos a Sagrada Família
Control dels Mossos a Sagrada Família | Cedida
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:50h
Els Mossos d'Esquadra han considerat que la furgoneta sospitosa a la Sagrada Família ha estat una falsa alarma. Els TEDAX de la policia catalana han comprovat que el vehicle no contenia explosius i l'operatiu ha acabat sense detinguts tot i que en un primer moment els agents s'han emportat dues persones emmanillades.Passades les vuit del vespre, els Mossos han desallotjat el metro a l'alçada de la Sagrada Família i acordonat els voltants del temple. Concretament, s'ha buidat l'estació de les línies 2 i 5 i els combois han passat de llarg durant l'hora que han durat les comprovacions. Les mesures de prevenció també han afectat la circulació al carrer Marina entre Palència i Provença, Rosselló i Sardenya. També s'han desallotjat els comerços de la zona.És la tercera falsa alarma que es produeix després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Fa dues setmanes, un líquid sospitós trobat al metro va obligar a tallar el servei entre Fontana i Lesseps i l'endemà una motxilla sospitosa va encendre totes les alarmes al centre comercial de Diagonal Mar.

Macrocontrols antiterroristes a l'AP-7 i la C-33

Els Mossos d'Esquadra realitzen des d'aquest dimarts al migdia tres controls antiterroristes a tres autopistes de l'entorn de Barcelona, cosa que a mitja tarda provoca cues quilomètriques en direcció a la capital catalana. Els punts de control són a l'autopista AP-7 als peatges de La Roca del Vallès i Martorell, i a la C-33, i s'emmarquen en el dispositiu de seguretat antiterrorista activat pel nivell d'alerta 4 sobre 5. A l'AP-7 s'enregistren cues de 15,5 quilòmetres, i a la C-33, 6 quilòmetres.

Segons informa El Periódico, els controls també estan relacionats amb una alerta d'atemptat imminent a Europa que ha arribat al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organizat (CITCO) segons la qual cinc gihadistes tindrien intenció d'atemptar de manera imminent a Europa. A més a més, la policia catalana ha extremat les precaucions ja que una publicació d'Estat Islàmic dedica el seu bloc principal als atemptats de Barcelona i Cambrils.