Els Mossos inspeccionen una furgoneta a prop de la Sagrada Família

La policia catalana desallotja el metro de la Sagrada Família i els comerços, i talla els carrers de l'entorn | S'emporta un jove emmanillat i demana als veïns que no surtin de casa

Control dels Mossos a Sagrada Família
Control dels Mossos a Sagrada Família | Cedida
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:37h
Els Mossos d'Esquadra han desallotjat el metro a l'alçada de la Sagrada Família i acordonat els voltants del temple. Concretament, s'ha buidat l'estació de metro de les línies 2 i 5, i no s'hi aturen els combois. Les mesures de prevenció, que la policia catalana emmarca en l'operatiu antiterrorista, afecten la circulació al carrer Marina entre Palència i Provença, Rosselló i Sardenya. També s'han desallotjat els comerços de la zona.

Els TEDAX dels Mossos han iniciat comprovacions en una furgoneta estacionada a l'entorn de la Sagrada Família i ha demanat als veïns que no surtin de casa. Mentrestant, agents de la policia catalana s'han emportat un jove emmanillat.Macrocontrols antiterroristes a l'AP-7 i la C-33

Els Mossos d'Esquadra realitzen des d'aquest dimarts al migdia tres controls antiterroristes a tres autopistes de l'entorn de Barcelona, cosa que a mitja tarda provoca cues quilomètriques en direcció a la capital catalana. Els punts de control són a l'autopista AP-7 als peatges de La Roca del Vallès i Martorell, i a la C-33, i s'emmarquen en el dispositiu de seguretat antiterrorista activat pel nivell d'alerta 4 sobre 5. A l'AP-7 s'enregistren cues de 15,5 quilòmetres, i a la C-33, 6 quilòmetres.

Segons informa El Periódico, els controls també estan relacionats amb una alerta d'atemptat imminent a Europa que ha arribat al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organizat (CITCO) segons la qual cinc gihadistes tindrien intenció d'atemptar de manera imminent a Europa. A més a més, la policia catalana ha extremat les precaucions ja que una publicació d'Estat Islàmic dedica el seu bloc principal als atemptats de Barcelona i Cambrils.