El Govern, a Colau: «Demanem a aquells que exigeixen garanties que posin la part que els toca»

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, confirma l'existència de contactes amb l'Ajuntament per tal que es pugui votar amb normalitat a la capital catalana

12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:31h

Reunió del Govern del 12 de setembre del 2012 Foto: ACN


El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha assegurat aquest dimarts que el 99% dels ajuntaments catalans han mostrat la seva predisposició a "col·laborar" amb la celebració del referèndum. "El que podem fer és garantir que els espais per poder votar hi siguin", ha assegurat Turull en la roda de premsa posterior al consell executiu, en la qual ha interpel·lat directament l'ajuntament de Barcelona, que de moment ha decidit acatar la suspensió del Tribunal Constitucional (TC).

"Demanem a aquells que exigeixen garanties que posin la part que els toca", ha assegurat el portaveu del Govern, que ha volgut garantir que els ciutadans de Barcelona "podran votar". "On no vulgui col·laborar l'Ajuntament, hi haurà la Generalitat", ha assenyalat Turull, que ha confirmat les converses entre institucions avançades aquest dissabte per NacióDigital.

El conseller ha destacat que els preparatius de l'1-O segueixen en marxa perquè es deuen a "l'obediència" envers les institucions catalanes.  "El Govern va a l'una. Totes les decisions que prenem en relació al referèndum són preses com a executiu", ha assenyalat.

Valoració de la Diada

Turull ha volgut felicitar la ciutadania pel comportament "exemplar" exhibit durant la Diada d'ahir, en la qual "no hi va haver ni un paper a terra ni cap vidre trencat". Segons el conseller, hi havia la intenció de crear un altre "relat" relacionat amb la violència que no es va acabar produint. El Govern, per tant, fa una valoració "estrictament" positiva de tot l'Onze de Setembre, des dels actes institucionals fins a la manifestació promoguda per les entitats sobiranistes