La mesa: «Volen destrossar les nostres vides perquè saben que no poden destrossar-nos les idees»

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la mesa avisen que no es convertiran "en censors" a les ordres d'un govern de Mariano Rajoy que va a "per tot un poble" | Asseguren que "cap tribunal" decidirà el futur de Catalunya

12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:15h

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, amb els membres de la mesa investigats


Nova querella per prevaricació i desobediència. És la tercera que rep la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la segona que reben els membres de la mesa Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet; i la primera que rep el nou vicepresident primer, Lluís Guinó. Els cinc, però, han comparegut públicament per respondre amb fermesa davant dels delictes de prevaricació i desobediència que se'ls atribueix. "Cap tribunal decidirà el futur d'aquest país", ha advertit Forcadell.

El Tribunal Superior de Justícia ha exclòs, però, el delicte de malversació que demanava la Fiscalia a la seva querella i que hagués suposat penes de presó. Amb tot, segons ha assegurat Nuet, la "sola intenció" de plantejar-ho demostra que el govern del PP i els seus instruments judicials van "a per tot un poble", tant els que són independentistes com els que no. "Volen destrossar les nostres vides perquè saben que no poden destrossar les nostres idees", ha sentenciat el líder d'EUiA i diputat de Catalunya Sí que es Pot.



"L'escalada judicialitzadora" contra l'1-O

Com ja ha ha dit en altres ocasions, Forcadell ha carregat contra "l'ús indiscriminat dels tribunals" que fa el govern de Mariano Rajoy per resoldre un conflicte que és polític i ha insistit que la mesa del Parlament seguirà defensant la llibertat d'expressió i el dret a iniciativa parlamentària. "Pretenen dictar de què es pot parlar i de què no al Parlament. Ens neguem a convertir-nos en censors a les ordres d'un govern incapaç de resoldre problemes polítics", ha sentenciat Forcadell. La presidenta ha emmarcat la nova querella en "l'escalada judicialitzadora" del govern espanyol per intentar aturar l'1 d'octubre i ha refermat que els ciutadans de Catalunya decidiran a les urnes el futur del país.

També ha pres la paraula Nuet, l'únic membre de la mesa investigat que no forma part de Junts pel Sí i que no és independentista. Ell,que és membre de la direcció de Catalunya en Comú, ha advertit que davant d'aquesta situació no es pot respondre amb "indiferència" i cal tenir una "actitud activa". Una declaració que es produeix just quan els "comuns" posen en marxa aquest dimarts la consulta per decidir si participen o no al referèndum de l'1 d'octubre. "El dia en què no puguem discutir idees, aquest ja no serà un parlament democràtic", ha sentenciat.