Pisarello, sobre l'1-O: «Hem d'estudiar totes les fórmules, però la Generalitat disposa de molts locals»

El primer tinent d'alcalde de Barcelona assegura que segueixen negociant amb el Govern | Cita Granollers, on l'ajuntament no ha cedit locals municipals, com a exemple de via per garantir llocs de votació

12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:30h

Gerardo Pisarello, en una imatge d'arxiu Foto: ACN


L'Ajuntament de Barcelona segueix negociant amb el Govern de la Generalitat com facilitar espais de votació l'1 d'octubre i, a la vegada, garantir la protecció dels funcionaris. A hores d'ara, no hi ha cap fórmula tancada, però una de les que estan sobre la taula és precisament la que s'aplicarà a Granollers. L'alcalde socialista de la capital vallesana, Josep Mayoral, no ha cedit els espais municipals però sí ha celebrat que hi hagi espais de votació que són de titularitat de la Generalitat. “Hem d'estudiar totes les vies i fórmules per garantir que la ciutadania es pugui expressar”, ha insistit el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, qui ha afegit que s'ha de tenir en compte que la Generalitat “disposa de molts locals”.

De fet, ha estat el propi Pisarello qui ha posat d'exemple la solució de Granollers, malgrat que en aquest cas no hi ha cap implicació del consistori a l'hora de cedir els espais municipals on habitualment es vota. “S'ha d'estudiar tot amb prudència i hem de veure també quina és la reacció del govern central”, ha afirmat.

Pisarello ha assistit aquest dimarts al col·loqui que ha fet el líder del PSOE, Pedro Sánchez, organitzat pel fòrum Primera Plana de El Periódico. Ha celebrat que el secretari general dels socialistes sigui ara contrari al centralisme i defensi la plurinacionalitat, però el dirigent dels “comuns” ha advertit que ara la “centralitat del catalanisme” passa pel “reconeixement explícit de la sobirania de Catalunya i el dret a decidir”.
Arxivat a