referèndum

Brussel·les avisa Catalunya que està actuant «contra el marc legal de la UE»

El president del Parlament europeu, el popular Antonio Tajani, assegura per carta que el respecte al marc legal "ha d'estar garantit en tot moment" i que una Catalunya independent sortiria de la UE

Puigdemont: «Defensarem fins al final el dret de tots els catalans a decidir»

| 07/09/2017 a les 12:53h
Arxivat a: Política, Mariano Rajoy, Antonio Tajani, Unió Europea, Catalunya, Brussel·les, referèndum
Rajoy amb el president de la CE, Antonio Tajani | Europa Press
Resposta contundent del president del Parlament Europeu, el popular Antonio Tajani. Després que el Parlament de Catalunya hagi aprovat la llei del referèndum, el mandatari italià ha reaccionat amb una carta en la qual avisa de les conseqüències del procés sobiranista, perquè un territori independent quedaria fora de la Unió Europea i perquè actuar contra la Constitució d'un Estat membre suposa anar "en contra del marc legal de la Unió Europea (UE)".

Tajani insisteix que el marc constitucional d'un estat membre individual "és part" del marc legal europeu i que, per tant, el seu respecte "ha d'estar garantit en tot moment" perquè són un "pilar fonamental" del sistema de llibertats i dels "valors sobre els quals es va fundar" la UE. "Tota acció en contra de la Constitució d'un estat membre és una acció en contra del marc legal de la UE. Respectar l'estat de dret i els límits que imposa els qui governen no és una elecció sinó una obligació", ha advertit Tajani en una carta en resposta a l'eurodiputada liberal Beatriz Becerra.

El cap de l'Eurocambra subratlla en l'escrit que l'estat de dret és la "columna vertebral de les societats modernes i pluralistes i de les democràcies constitucionals" i afegeix que els tractats de la UE són "clars" quant a que "han de ser respectades" les disposicions constitucionals dels estats membres i les "funcions essencials" de l'estat. També adverteix que l'ordre constitucional espanyol és un assumpte intern de les autoritats i poble espanyols.

Preguntada d'una eurodiputada liberal

La presa de posició de Tajani, malgrat haver arribat aquest dijous, respon una pregunta enviada temps enrere per l'eurodiputada Beatriz Becerra -que va ser elegida per UPyD, però ha abandonat el partit- als presidents de les tres principals institucions de la UE: Jean-Claude Juncker (Comissió Europea), Donald Tusk (Consell) i el propi Tajani. En la seva missiva, l'eurodiputada independent liberal va instar aquests tres líders a prendre posició davant el desafiament independentista i "afrontin amb claredat i sense que quedi lloc a dubtes un problema polític europeu".

De la mateixa manera, Tajani ha recordat que la posició de la Comissió Europea sobre territoris que s'independitzen d'un estat membre no ha canviat des de fa anys i que segueix la línia marcada el 2004 pel llavors cap de l'executiu comunitari, Romano Prodi. "Si una part del territori d'un estat membre deixés de ser part d'aquest estat perquè es converteix en un nou estat independent, els tractats no s'aplicarien més en aquest territori", diu la posició expressada reiteradament des de Brussel·les. Això implica que un nou estat independent "es convertiria, pel fet de la seva independència, en un país tercer" pel que fa a la UE, ha concretat Tajani.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Tots al carrer a defensar el referèndum. Que s'atreveixi la guardia civil a atacar-nos.
Anònim, 07/09/2017 a les 13:09
+8
-0
Som catalans i decidirem. Ni un pas enrere.
merda a l,espardenya !!
Anònim, 07/09/2017 a les 13:09
+8
-0
I el marc legal de la UE no es carrega a un president d,un país que ha hagut de passar pels tribunals per lladre corrupte. ?? Tot és la continuació de les clavagueres de l,estat. Aneu a parir panteres. !!
De manera que...
Otsokume, 07/09/2017 a les 13:12
+7
-0
Tan se val el que vulgui fer el 70% de la població de Catalunya, per al senyor Tajani (membre del PP europeu) els catalans som europeus de segona. Ho sento però jo, després de guanyar el referèndum d'independència, en vull fer un altre: Vol que Catalunya sigui estat membre de la Unió Europea? Tal i com s'estan comportant davant d'un país obertament europeista com ho és Catalunya, no tinc gaire clar que sortís el Sí. A més, hi ha vida més enllà de la UE: l'EFTA, per exemple.
Farol total: després correran a fer tractes amb una Catalunya independent
Anònim, 07/09/2017 a les 13:22
+6
-0
Aixó era d'esperar: primer intenten mantenir l'status quo, per a estalviar-se merders de restructuració de la UE, que si ara a Espanya li tocan menys eurodiputats, que si s'han de refer tots els tractats amb Espanya perquè l'Espanya que els va signar ja no és la mateixa sense Catalunya, etc., però quan la separació sigui un fet llavors tothom voldrà ser el primer en fer tractes amb una Catalunya que disposi dels seus propis recursos.

Ni cas del famós farol de "quedareu fora" Qui es cregui aquest farol (que repetiran fins a un minut abans de la separació), ben inocent és.

Em pregunto si la Generalitat no hauria de contestar de forma irónica, a l'estil de "Per descomptat, estem segurs que la UE estarà interessadíssima en prescindir de Catalunya i dels seus recursos", que es noti que ens riem del seu famós farol "quedareu fora". Es possible que així es posés punt i final a aquest farol.
Perfecte
Anònim, 07/09/2017 a les 13:22
+5
-0
Doncs ja podem contestar que el govern espanyol no els ha informat bé, perquè interpreta el marc legal en contra dels tractats internacionals i de la pròpia constitució, que diu que s'han de tenir en compte.
NI CAS
Anònim, 07/09/2017 a les 13:25
+5
-0

Tota aquesta gent es deuen favors d'uns als altres, i vendrien fins i tot a la seva mare. A més jo no voldria formar part d'una Unió Europea tant poc democràtica. BUENO POS VALE ADIOS
Forza Itàlia
Anònim, 07/09/2017 a les 13:29
+5
-0
Normal perteneix al partit de centre -dreta Forza Itàlia.
fusionat amb Aliança Nacional. A més a més és oficial de l'exèrcit de l'aire italià. Oficial de laLegió d'Honor (3 de maig de 2012).Cavaller Gran Creu de l'Orde del Mèrit Civil. Com el PP espanyol. "ajudes entre camarades".
Pos vale, adiós
Anònim, 07/09/2017 a les 13:31
+6
-0
Si aquesta Europa no vol reconèixer que som persones amb tots els drets com a tals, adéu siau. Si ens interessa ja els ho farem saber.
En qualsevol cas només a parlat un funcionari de aquesta europa dels mercaders.
Sí, nois, sí!
Anònim, 07/09/2017 a les 13:36
+8
-0
I un be negre! Us creieu que, a hores d'ara, a algú li fa ni fred ni calor el que digueu??? Si haguéssiu estat llestos i haguéssiu deixat fer el referèndum fa anys, potser la basarda... Ara feu salat, i per molt!

Ja veurem que passa, però passi el que passi, passarà des d'una Catalunya ja irreversiblement independent, així que aneu a espantar a la vostra mare, si podeu! :P

Els que podrien dubtar no votaran, precisament, gràcies a la vostra estúpida crida al boicot, i tots els que anirem a votar tenim fermament decidit què votarem i acceptar al resultat fins a les últimes conseqüències.

Benvinguts a la república de Catalunya!
Doncs ??
Jordi de Chambery, 07/09/2017 a les 13:50
+8
-0
Doncs; -
- no es pot fer res per l'agricultura perque es Europa que mana
- no es pot fer res pel arreglar el treball perque es Europa que mana
- no es pot fer res per els migrants perque es Madrid que mana
- no es pot fer res per Catalunya perque es Europa que mana
- no es pot fer res per la démocracia ( el dret de votar ) perque es Europa que mana ( i Madrid )
- no es pot fer res amb Europol i la CIA perque es Madrid que mana
- no es pot fer res amb els terroristes perque Madrid ha tallat el téléfon

Bon cop de falc companys, bon cop de falc !!

Visca Catalunya lliure de tantes tonteries
Doncs sortim de la UE, que pesats!
Berlin, 07/09/2017 a les 14:07
+6
-0
A veure quan tarden en proposar-nos tornar...
La UE no vol aquest marron, ja ho sabem, però les subvencions que arriben a Espanya de la UE als catalans no ens arriben, ni tant sols les destinades al corredor, que en treiem de moment de ser europeus???? que ens deixin tirats, anant contra la nostra llibertat i deixant que Espanya ens exploti econòmicament i ens persegueixi judicialment???? Doncs si es així, a la merda la UE, Suïssa no hi es i li va de meravella!
Cap problema
Anònim, 07/09/2017 a les 14:08
+6
-0
Que no s'hi amoïnin, ens adherim a l'EFTA i no estarem sota les urpes de la Merkel de torn. A veure quants minuts triguen a tornar-nos a demanar-nos que entrem a l'UE, doncs com en el cas d'Espanya, si posen pàls a les rodes, pagarà la part del deute espanyol Rita.
Adeu. Ciao Antonio.
Anònim73376, 07/09/2017 a les 14:21
+7
-0
Amb aquestes amenaces de mafios Sicilia doncs marxem. Suissa i Suecia no estan tan mal.
matar el missatger
Anònim, 07/09/2017 a les 15:03
+0
-3
matar el missatger, que originals tots...
Organització indecent
Anònim, 07/09/2017 a les 15:11
+2
-0
Quin Estat de dret? En el seu dia la UE va acceptar l'ingrés de Polònia i Hongria. Se suposa, per tant, que són Estats de dret. Però ara (amb raó) acusen els governs d'aquests països de comportament antidemocràtic i d'abusos de poder. Per què no ho fan amb Espanya, on la guerra bruta és a l'ordre del dia i la separació de poders inexistent? Ho saben perfectament però miren cap a una altra banda

Siguin quines siguin les respostes, si algún dia som independents caldrà fer un referèndum sobre la pertinença de Catalunya a la UE. No vull formar part d'una organització immoral: còmplice d'un Estat autoritari i que fa servir dobles mesures per als seus membres i els ciutadans. Ni que sigui perdent-hi calers.
La UE no s'implica mai en res
Anònim, 07/09/2017 a les 18:19
+1
-0
No ens ajuda mai davant dels abusos (monopolis, projectes Castor, prohibició energis solar, etc,)
Per què s'hi posen ara? $$$$$
Que ve el lloooooppp?
Anònim, 07/09/2017 a les 23:36
+1
-0
Escolta Vladimir .... Que voldries una base militar al Centre Sud d'Europa? Osti que en som d'interessants quan volem!
Per si el Sr. Putin s'agafés en serio aquest missatge primer ens hauria de donar " suport moral" una altra vegada contra els Franquistes de sempre ....
Una llàstima que això no es faci de forma civilitzada com a Escòcia on la gent donava arguments i prometia en fals. Els yijadistes deuen flipar que ni Déu se'n recorda de ells ....

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras amb Xavier Domènech i Elisenda Alamany, en una imatge d'arxiu | ACN
Sara González | 2 comentaris
01/01/1970
El partit de Xavier Domènech proposa a l'independentisme sumar esforços entorn a la Taula per la Democràcia sense convocar eleccions | "El calendari dels 18 mesos ha fracassat. No es tracta de renunciar a la independència, sinó de recalendaritzar-ho tot", diu un dirigent de la direcció
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 20:40 L'independentisme tornaria a aconseguir la majoria absoluta d'escons al Parlament, segons una enquesta d'«El Periódico». ERC, PDECat i CUP també sumarien més vots que en els comicis del 27 de setembre del 2015.
 20:30 Els "comuns" reclamen un nou front constituent per aturar l'ofensiva de l'Estat, per Sara González. El partit de Xavier Domènech proposa a l'independentisme sumar esforços entorn a la Taula per la Democràcia sense convocar eleccions. "El calendari dels 18 mesos ha fracassat. No es tracta de renunciar a la independència, sinó de recalendaritzar-ho tot", diu un dirigent de la direcció.
 19:59 L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat aquest diumenge, des de París, que unes eleccions a Catalunya convocades per l’Estat a partir del 155 “no serien una solució”. Tot i admetre que uns comicis “tard o d’hora” se celebraran, perquè “s’ha arribat a l’esgotament d’un procés”. Colau ha demanat una convocatòria a les urnes  amb “una normalitat institucional, sense una DUI i ni el 155”.
 19:45 Serret alerta que l'aplicació del 155 «posa en risc les polítiques agràries». La consellera d'Agricultura ha afirmat que durant els pròxims dies el Govern estudiarà amb més detall les implicacions que pot suposar l'aplicació de l'article per part de Madrid.
 18:49 El Sindicat de Periodistes de Catalunya rebutja "frontalment i radicalment" la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans. Afirma que és un "intervencionisme desmesurat i interessat" i que "vulnera les competències del Parlament". Considera "especialment sagnant" que ho faci un Govern caracteritzat per una utilització dels mitjans públics estatals com la RTVE. "Pura ironia" que ho facin en nom de la "informació veraç, objectiva i equilibrada".
 18:34 Centenars de persones s'han aplegat aquest diumenge, a primera hora de la tarda, davant la caserna del Bruc per donar suport a les forces armades. Els manifestants han entonat càntics a favor del rei Felip VI i l'exèrcit i han demanat l'empresonament de Puigdemont i Trapero.
 18:20 El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest diumenge, en la cloenda del congrés del partit de Madrid, que "s'activi el 155 dependrà de la decisió última de Puigdemont". Sánchez ha apuntat que tots els estats membres de la UE "tenen el seu propi 155 per afrontar els embats unilaterals per intentar trencar la integritat territorial". "Ningú ha fet tant contra aquest autogovern de Catalunya com el secessionisme", ha determinat i ha carregat contra el Govern: "El problema de Catalunya no és Espanya, sinó els seus mals governants". 
 18:09 ERC posa en mans de José Montilla la continuïtat del PSC al govern comarcal del Bages, informa Pere Fontanals. Els republicans veuen inviable l'acord si el socialista català al Senat vota a favor de l'aplicació del 155.
 17:50 El PDECat manté el pacte de govern amb el PSC a Girona. Des de l'executiu municipal asseguren que "ara no és moment" de ruptures tot i l'aval socialista a l'aplicació de l'article 155.
 17:35 VÍDEO Els Bombers de Manresa fan sonar les sirenes en protesta per l'aplicació del 155.
 17:21 Catalunya ha creat vuit cops més empreses el 2017 que les que han marxat per l'1-O, per Roger Tugas.  L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum. Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat.
 17:02 
 16:24 L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha reclamat aquest diumenge “proximitat perquè la població catalana se senti satisfeta”. Tot i així, ha matisat que no li pertoca valorar decisions de l’Estat, en referència a l'article 155 i ha apel·lat a l'estima dels madrilenys als catalans per ser "vincle" mitjançat el "diàleg" per resoldre el problema. I que "els catalans trobin molt satisfets amb el marc jurídic que decideixin", ha finalitzat. 
 16:07 L'Estat prepara els seus «homes de negre» per intervenir Catalunya, per Pep Martí. Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155.
 15:04 El Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya s’ha sumat a les mostres de rebuig de l’aplicació de l’article 155. Ho ha manifestat en una piulada, també ha carregat per la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans i ha condemnat “aquest atac a la llibertat d’expressió”. 
 15:03 Raül Romeva a l'acte d'homenatge als republicans que van ser executats a Barcelona durant el franquisme: "La república no és una opció, és una absoluta necessitat de supervivència".
 14:42 L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) promouen als ajuntaments mocions de rebuig a l'aplicació de l'article 155. 
 14:31 L'expresident valencià Alberto Fabra, entre els senadors de la comissió que estudiarà l'aplicació del 155. Juntament amb altres 14 senadors del PP, entre els quals Xavier García Albiol, decidirà de quina manera es realitza l'aplicació d'aquest article a Catalunya.
 14:25 CCOO denuncia la presència de "policia camuflada" entre els treballadors de TVE a Sant Cugat, lamenta que no se'ls hagi informat i demana que marxi. 
 14:03 VÍDEO Un emotiu cant dels Segadors enceta aquest diumenge la diada castellera de Santa Úrsula de Valls, presidida per una pancarta amb el lema: "Defensem les institucions catalanes".
 13:48 VÍDEO Les dones de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart expliquen com estan vivint l'empresonament de les seves parelles, i lamenten que encara no els hagin pogut veure en persona a Soto del Real. 
 13:08 El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha retret al lehendakari, Iñigo Urkullu, el suport mostrat al Govern, "que està donant un cop a la democràcia", i ha lamentat que posi "en risc l'estabilitat del País Basc". Maroto li ha reclamat que "torni a la responsabilitat" i no es deixi contagiar per "aires de ruptura". Maroto ha participat aquest diumenge en un acte de partit al Kursaal de San Sebastian.
 12:38 El portaveu del Govern, Jordi Turull, afirma que les eleccions «ara mateix no estan sobre la taula», i diu que cal defensar "a ultrança" les institucions i culminar el mandat de l'1 d'octubre.
 12:13 La defensa de Cuixart aporta proves de la seva acció «pacífica» i de mediació policial. El recurs presentat per l'advocada Montserrat Roig també recull que no hi ha risc de fuga, com en el cas del major dels Mossos, José Luis Trapero.
 12:13 El coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí relaciona la «kale borroka» de l'època d'ETA amb la situació de Catalunya.
 12:08 El ministre Alfonso Dastís, sobre les càrregues policials: "Moltes de les imatges són falses".
 En una entrevista en un programa de la BBC també assegura que l'ús de la força va ser "provocat".
 11:49 COMUNICAT NacióDigital rebutja l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans. "Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació".
 11:38 L'exministra del PSOE María Antonia Trujillo fomenta amb un tuit el boicot a les empreses catalanes. Un fet que genera una allau de reaccions a la xarxa. 
 11:36 Viatge a les entranyes dels «comuns»: el naixement de Catalunya en Comú pren forma de llibre. Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis.
 11:15 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, demana per carta a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que es posin en marxa mecanismes perquè els municipis puguin participar en una reforma constitucional.
 11:08 L'aplicació del 155 posa de nou en risc la cohesió del PSC, per Sara González. Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya. El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy.
 10:37 Els Castellers de Berga alcen pilars per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la diada que aquest dissabte van realitzar a la capital del Berguedà. 
 10:25 Ciutadans critica el discurs de Carles Puigdemont i assegura que el president de Catalunya "ja no té res a oferir". El partit d'Albert Ribera demana "recuperar l'autonomia, l'estabilitat i la convivència" i reclama "un nou Govern" que "pugui ser un interlocutor vàlid amb el conjunt d'Espanya". 
 09:59 Creen la figura del «piolín» caganer. L'empresa ja va posar a la venda caganers sobre el referèndum i la llibertat d'expressió.
 10:05 

Les Marxes de la Dignitat han convocat una concentració aquest diumenge, a partir de les 19 hores, a la Puerta del Sol de Madrid per exigir la llibertat "immediata i sense càrrecs" dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La plataforma, que va organitzar multitudinàries mobilitzacions per demanar "pa, sostre i feina" per als més desfavorits, veu algunes semblances amb la seves reivindicacions: "Aquesta bàrbara repressió desfermada sobre un poble que només pretenia votar és la mateixa que es va exercir sobre les Marxes de la Dignitat al març de 2014".

 09:58 VÍDEO Pau Casals, a l'ONU: «I'm a catalan». El violoncelista va morir el 22 d'octubre de 1973, avui fa 44 anys. El recordem amb el seu emotiu discurs a l'ONU, més actual que mai.
 09:10 
 08:59 La ruptura de Colau amb el PSC pel 155: una amenaça difícil de fer efectiva, per Jordi Bes. L'alcaldessa de Barcelona pressiona els socialistes per evitar que avalin la suspensió de l'autonomia, però un trencament del pacte de govern faria encara més ingovernable l'Ajuntament. L'oposició no està disposada a facilitar-li la gestió, i Colau s'abocaria a arribar al 2019 sense haver acordat ni un dels quatre pressupostos del mandat.
 08:08 L'unionisme carrega contra el Barça. Albiol i Girauta critiquen a Twitter el suport del president blaugrana, Josep M. Bartomeu, a les institucions catalanes després de l'activació de l'article 155.
 07:41 L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha demanat al president de a Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions la propera setmana, informa Àlvar Llobet. En un missatge a les xarxes socials, el paer en cap ha indicat que aquesta decisió seria la millor manera de respectar les institucions d'autogovern.
 07:34 La resposta dels Mossos al govern espanyol per l'activació de l'article 155
 07:20 PORTADES La premsa espanyola aplaudeix el 115 que «rescatarà» Catalunya. Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
 07:03 El Secretari d'Organització del PSC de Manresa, Xavier Vera, plega pel suport del PSOE al 155.
 23:13 El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, considera que "el PSC no pot estar ni un minut més al govern de la capital de Catalunya", i demana que Colau reuneixi els grups contraris al 155 per trobar una sortida democràtica davant "el cop contra les institucions catalanes".
 23:06 Convergència Democràtica Aranesa alerta que el 155 paralitzarà «de facto» el govern aranès. El partit mostra el "total rebuig i condemna a la interpretació de la democràcia en aquests termes totalitaris".
 22:36 Catalá insta Puigdemont a actuar amb «responsabilitat» i avisa que la justícia és «eficaç». El ministre de Justícia critica Carme Forcadell per apuntar que l'aplicació del 155 sigui un "cop d'estat".
 22:30 Societat Civil Catalana (SCC) veu "positiva" la decisió del govern espanyol de recórrer a l'article 155 i reclama que s'apliquin "el més aviat possible les mesures per tornar a la normalitat institucional". L'entitat defensa que l'aplicació del 155 "garanteix l'autogovern de Catalunya i fa una crida a la convivència i la concòrdia".
 22:24 Un noi i una noia han estat detinguts a Barcelona per intentar agredir un agent de la Policia Nacional espanyola davant la delegació del govern espanyol. Els fets han passat minuts després de finalitzar-se la concentració en suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 22:20 El líder del PP català, Xavier García Albiol, acusa Carme Forcadell d'"apallissar" més de la meitat dels catalans pel tracte a l'oposició. També titlla de "provocació" que Puigdemont parli de vulneració de l'estat de dret per l'activació de l'article 155.
 22:09 DOCUMENT Puigdemont equipara Rajoy amb Franco i demana activar el Parlament per declarar la independència. Llegeix el discurs íntegre del president de la Generalitat.
Entrades anteriors »
01/01/1970
ERC, PDECat i CUP també sumarien més vots que en els comicis del 27 de setembre del 2015, segons l'enquesta del rotatiu
Cal Drapaire | Adrià Costa
Dani Cortijo | 4 comentaris
01/01/1970
Allò que pot semblar contradictori és el nom: “Cal drapaire” o “Les cases del drapaire” per a una obra de dimensions en aquell moment faraòniques, i no, no ve de cap broma ni joc de paraules
01/01/1970
Recull d'imatges d'Adrià Costa
La junta de portaveus, en una reunió recent al Parlament. | ACN
Roger Tugas | 5 comentaris
01/01/1970
JxSí i la CUP registren un text on s'exigeix aturar també el procés contra Trapero i "que s'aturi la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals que estan portant a terme les institucions de l'estat espanyol"
Un dels balls de la Fira de la Transhumància, a Santa Margarida i els Monjos. | Aj.Santa Margarida i els Monjos
Esteve Plantada
01/01/1970
NacióDigital recomana la Fira de la Transhumància, el Festival Protesta, la Festa del Modernisme de la Colònia Güell, el Filmets de Badalona, i l'UtopiaMarkets Il·lustració