ERC assegura que l'Estat ho té més difícil per frenar l'1-O que el Govern per celebrar-lo

Sabrià confia en "la capacitat de prendre pacíficament el carrer" per respondre a les traves del govern espanyol i garanteix a Colau que les responsabilitats de l'organització seran sempre polítiques

04 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:15h

Sergi Sabrià, aquest dilluns, en roda de premsa. Foto: ERC


ERC confia que, malgrat les amenaces, l'Estat no podrà aturar el referèndum. El portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest dilluns que aquesta serà una "setmana clau" per impulsar el referèndum, ja que està previst que s'aprovi la llei que li doni empara i es convoqui formalment, uns tràmits que creu que no es podran frenar: "La nostra voluntat de votar és ferma i, si ens amenaça de retirar les urnes, la mobilització de la gent i la capacitat de prendre pacíficament el carrer també ens ha d'ajudar a donar-hi resposta".

En aquest sentit, ha asseverat que és "més difícil la resposta de què farà l'Estat perquè no votem que què faran les institucions catalanes per fer-ho". Sigui com sigui, han apuntat que s'acosta la "resposta a un estat que no es mou i que, quan convé, ens aboca les clavegueres a sobre nostre", i ha defensat: "Tenim la força de la gent i la raó que prové del vot". De fet, preveu que la Diada tornarà a mostrar "com de forta és la voluntat d'aquest poble per decidir el seu futur", per bé que ha justificat igualment la manca d'informació sobre els tràmits pels quals s'impulsaran els diferents passos fins a l'1-O: "Ens agradaria ser molt més concrets i explícits, però no ho estem fent en les condicions que ens agradaria".

En aquest sentit, també ha valorat que diputats de Catalunya Sí que es Pot, com els de Podem, hagin demanat presentar esmenes a la llei del referèndum per poder-se decantar a votar-hi , i ha opinat que "seria bo poder-ne fer un debat complert i que cadascú en digués la seva", tot i que ha donat a entendre que serà complicat, amb el punt de mira judicial de l'Estat a sobre.

En tot cas, ha aplaudit les paraules de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, conforme facilitaria la participació a l'1-O, tot i que condicionant-ho a no posar en perill a funcionaris i institució. "La responsabilitats en tots els casos eren polítiques", ha assegurat Sabrià i, tot entendre que, "com qualsevol càrrec públic amb funcionaris a càrrec, estigui preocupada", ha insistit que, "si hi hagués qualsevol risc, es prendria des de l'àmbit polític". "Celebrem que digui que posarà les facilitats i que s'involucrin en la participació de la ciutadania", ha conclòs, per bé que Colau encara no ha detallat com pensa facilitar el referèndum.