procés català: debat

«Catalunya: liberal o socialista?», els colors del procés constituent

Catalans Lliures i Poble Lliure confrontaran els models de república en un debat públic al CCCB i amb la col·laboració de NacióDigital el proper 13 de setembre

| 01/09/2017 a les 20:15h
Especial: Nació Corporatiu
Arxivat a: Política, debat, procés català, Catalans Lliures, naciodigital, cccb, Poble Lliure
Cartell del debat que se celebrarà al CCCB amb el suport de NacióDigital | ND
A un mes exacte del referèndum de l'1 d'octubre les opcions defensores del intenten que el debat passi del dret de vot (que la majoria de l'unionisme encara nega) al del procés constituent, al de com ha de ser la república catalana. La presentació de la llei de transitorietat aquesta setmana intenta reduir les incerteses sobre què passarà si l'1-O guanya el , però també ha servit per animar el debat en aquest àmbit.

La llei de transitorietat és només això, de transitorietat. En un any s'ha de redactar i aprovar la Constitució de la República catalana. La norma marc i les lleis posteriors amb un àmbit competencial molt més ampli han de definir el terreny de joc en la política exterior, la fiscalitat, el marc laboral o el grau d'intervenció dels poders públics.

Sobre tot això volen debatre, i confrontar visions, Catalans Lliures i Poble Lliure. Ho faran en un debat públic, que compta amb la col·laboració de NacióDigital, el proper 13 de setembre a les set de la tarda a l'auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Es tracta de dues organitzacions joves que treballen en el camp de les idees i la política. Catalans Lliures es va fundar l'any passat i actua com a think tank liberal apartidista, i Poble Lliure es va constituir fa tres anys recollint l'herència de l'MDT, reivindica l'ideari socialista i considera la CUP el seu referent polític participant-hi de forma activa.

Debat amb quatre ponents

El debat estarà protagonitzat per dos representants de cadascuna de les organitzacions. Per part dels liberals intervindran Roger Medina, economista per la UPF, i Martí Jiménez, estudiant de ciències biomèdiques a la UB. Per part dels socialistes ho faran Núria Alcaraz, sociòloga per la UAB i màster interuniversitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, i Xavi Oca, matemàtic i professor de secundària. El debat serà presentat per Ferran Casas, subdirector de NacióDigital, i moderat per Sara González, periodista de la secció de política del diari.

I quins seran els temes que es tractaran? El debat estarà organitzat en tres blocs: les bases constitucionals de la nova república; el seu model econòmic i social (incloent el rol de l'estat en l'economia i la regulació dels mercats, el mercat laboral i la fiscalitat); i la política exterior incorporant assumptes com la UE i l'euro i la globalització en àmbits com el comerç i la sobirania.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Home, socials en som i molt...
Jawohl, 01/09/2017 a les 20:30
+5
-38
Tot el dia amb la xerrameca... bla bla bla...

Estaria bé incloure en aquest debat als de RECHTSTAAT, que les ambivalències ja denoten què funciona i què no, per si algú no se n´havia adonat encara...
Comedia...
Anònim, 01/09/2017 a les 20:45
+6
-55
Jo afegiria, Guerra o Traïció...perque amb collonades no anireu a en lloc...
No es temps d' aixó
Anònim, 01/09/2017 a les 21:07
Interessant
+70
-7
Tan sols poden aconseguir espantar algú. Primer toca ser lliures.. després decidirem i ho farem tots com a societat.. no uns quants
Scripts
JRRiudoms, 02/09/2017 a les 00:23
Interessant
+63
-3
A part que aquests debats "a base d'hòsties" ara no toquen, per què hem de tenir una constitució escrita? No seria millor -i més democràtic- legislar via referèmdums legislatius?

Atentament, i bon dissabte
Ni liberal Ni sociata
Anònim, 02/09/2017 a les 01:20
+46
-7
Res de tot això. No encaixem en cap model. Es tracta d'afavorir la natura, la creativitat, l'ensenyança i si cal fer comerç en farem com tothom.
Al de ls 20:30
Anònim, 02/09/2017 a les 01:45
+10
-51
Cert, de socials se'n diuen tots.
Fins els independentistes del PDECAT proposen una "Republica de dret i social"
Però tothom calla la DIFERENCIA ENORME entre una societat liberal-capitalista i una societa socialista-no capitalista.
Calendrien més debats perquè el pais NO ES EL MATEIX en un cas que en l'altre!
El Debat ja comença malament
Anònim, 02/09/2017 a les 01:51
Interessant
+68
-2
Quan Nacio Digital presenta un debat ideologic com un combat de boxa!
Quin proces constituent tant prometedor!
AQUESTS DEBATS
Anònim, 02/09/2017 a les 01:58
+9
-2
Haurien ser transmessos per TV !!
Es la unica manea que elprocés constituent no quedi en cosa de 4 persones !!
Que tal un debat amb
-Català llengua oficial UNICA o NO?
-Estat català confesional o aconfessional?
-Individualisme o col·lectivisme?
-Escola publica o privada (concertada si o no)?
-...
Dicotomia del s. XIX-XX
Anònim, 02/09/2017 a les 06:05
+45
-3
bo- dolent, blanc-negre, potser seria millor mentida- veritat.
Ara no toquen aquests debats.
Anònim, 02/09/2017 a les 09:27
Interessant
+65
-4
Sincerament, a mi em preocupa bastant que la independència ens porti alguna mena de "revolució" de l'esquerra radical, la qual es dedica i dedicarà a muntar "debats" i d'altres events com aquest, on uns quants ignorants es dediquen a decidir per tots com ha de ser aquesta nova Catalunya, faràn el que faci falta per complir amb les seves utopíes, si la CUP ja va tocant els ous ara imagineu-vos després de la independència!

Espero que els catalans entenguin que molts som independentistes i no d'esquerres.
Un debat de manual i poc interessant
Anònim, 02/09/2017 a les 09:41
Interessant
+59
-4
a banda que ara el que cal es tractar com sortim al carrer per defensar les nostres institucions, el dret a votar i la llibertat. En una paraula cridar a fer front l'estat autoritari d'Espanya que ens vol liquidar com a nació. La resta es ociós. Aquests debats ens distreuen.
Bon debtat
Anònim, 02/09/2017 a les 09:44
Interessant
+71
-7
El model liberal seria una cosa semblant a Suïssa, atur inferior al 4%, salaris de 6.000€ mensuals i baixos impostos.
El model socialista seria una cosa semblant a Veneçuela o Cuba. No es que ho digui jo, és la pròpia CUP qui sempre ha lloat aquests països.
Jo ho tinc molt clar, però com hi ha gent que no hi pensa o no s’ho planteja, em sembla molt important que es facin aquests debats. No és el mateix votar independència per tenir un model o un altre.
Proces constituent, què carai és això?
Anònimus, 02/09/2017 a les 12:18
+26
-1
Votem, guanyem i declarem la Republica. Els professionals, poltics i academics, redacten una Constitució, o no, UK no en té cap, la votem i prou. Tres mesos despres, perquè més, fem eleccions nacionals, i locals. Això és democràcia, la resta són discursos de revolucionari passat de moda. CAT, liberal, i social, per descomptat. Ni comunismes ni feixismes.
9'44 Bons exemples noi!!!!
Anònim, 02/09/2017 a les 12:38
+7
-58
Si parles de Cuba, no parlis de Suïssa, no facis trampes, parla de països del mateix context: Per exemple Haití, Hondures, o Guatemala. El primer és un país socialista (malauradament cada cop menys), els altres són països "democràtics", amb una implantació consolidadíssima de l'economia de mercat (United Fruit Company controla el sector primari d'aquests països).
Si fossis mínimament objectiu hauries de reconèixer que Cuba està a anys llums en qüestions tan essencials com l'accés a l'ensenyament, a la salut, a l'habitage,o altres estàndards com esperança de vida, mortalitat infantil...que els països anteriorment anomenats.
Respecte a Europa el model liberal seria Espanya, Portugal, Itàlia...països referents, oi?? Hi ha una sèrie de països en canvi que es caracteritzen per ser societats capitalistes, efectivament, però amb una forta intervenció per part de l'Estat en qüestions econòmiques considerades estratègiques (malauradament cada cop menys). Un exemple del que dic és la regul.lació de l'accés a l'habitatge de societats com l'holandesa, l'alemanya o la danesa. O les condicions laborals dels treballadors d'aquests països. O el règim de pensions, o els permisos de maternitat/paternitat dels suecs, noruecs, o finesos.
Si aquests països tenen unes condicions laborals, socials i econòmiques més favorables que Estats amb implantació consolidada d'economies liberals (Espanya, Itàlia, Grècia, Irlanda...) és bàsicament per uns processos històrics al llarg del S. XX en el què la Social-Democràcia i el sindicalisme han tingut una presència molt contundent en aquestes societats (hi ha altres factors com el contrapes de la URSS però seria molt llarg d'explicar).
No redueixis un debat tant complex en una comparació Suissa-Cuba, per favor!!!!
Per cert, NOMÉS dues dades. El capitalisme, el sistema dominant arreu del planeta provoca que cada 5 segons mori un infant al món per causa de la fam o per motius relacionats per la manca d'aliments.
Es calculen que cada dia moren 100.000 persones al món a causa de la fam o de malalties perfectament curables. Això són 40 milions de vides per any, de manera que en poc més d'un any i mig s'iguala la totalitat de morts civils i militars ocasionades per la carnisseria de la Segona Guerra Mundial.
12:38 Aquí tens exemples noi!!
Anònim, 02/09/2017 a les 17:49
+31
-4
Els últims 25 anys han sigut en els quals el sistema capitalista s’ha instaurat en més països. Ha sigut el període de la història on la pobresa, fam, desnutrició i alfabetització han disminuït més. La pobresa ha disminuït de forma brutal en termes percentuals i en termes absoluts. MAI en la història, el mon ha sigut més pròsper del que es actualment i, és gràcies al capitalisme.
A continuació deixo l’enllaç de l’índex de llibertat econòmica. Simplificant, els primers de la llista són els països més capitalistes, els darrers serien els més socialistes.Els països nòrdics que citaves estan entre els 30 primers (més liberals o capitalistes), juntament amb Suïssa, Singapur, Austràlia, Nova Zelanda, Holanda... Són els meus models ja que són els més capitalistes.
Espanya, Portugal i Grècia estan a partir del número 70 (mitja taula més o menys), es a dir són capitalistes o liberals “a mitges”.
Haití, Hondures i Guatemala estan encara més enrere (menys capitalistes/més socialistes).
Finalitzant la llista tenim (com no podia ser d’una altra manera) Cuba, Veneçuela i Corea del Nord.
Per cert, sí agafem l’esperança de vida dels 10 països més capitalistes dona un promig de 80 anys; sí agafem l’esperança de vida dels 10 països més socialistes dona un promig de 60 anys.
Cadascú es molt lliure de decidir quin model vol, jo ho tinc molt clar.
Comparacions
Anònim, 02/09/2017 a les 18:12
+34
-2
Veneçuela l’any 2000 era el país més ric de Llatinoamerica. Avui, després de gairebé dues dècades de “socialisme real” està entre els més pobres.
Irlanda l’any 1970 era el país més pobre d’Europa. Avui, després d’aplicar les receptes més liberals de tots els països de la UE es el país europeu que més està creixent, té un atur del 6,4% i un salari mínim de 1.563€ mensuals.
Als països capitalistes la gent es juga la vida per arribar-hi, als països socialistes la gent es juga la vida per fugir-ne.
Socialista
"Cal" Marx, 02/09/2017 a les 20:51
+2
-6
Veneçuela està així perquè es va deixar assessorar pel Busqueta ...

Si ho hagués fet qualsevol altre o no li haguessin fet cas, estarien INFINITAMENT millor.

La Unió Soviètica va tenir molt bons, bonsíssims, economistes.

Una temporada de govern de concentració seria ideal.
Anònim, 03/09/2017 a les 03:00
+0
-1
Un equip fort, preparat, transversal i eficient per aixecar el país.

D'aquesta manera ens lliurariem de que es prioritzessin les ambicions dels partits per damunt dels interessos de Catalunya.

Tambè es relativitzarien les dèries de partits d'extrems esquerrosos: l'aplanament de valors morals i històrics, la degradació social, la tendència a disoldre l'autoestima individual, l'empobriment de les classes mitjanes baixes, l'excés de bonismes, l'amiguisme, les consultes poca-solta, les excentricitats, les utopies ràpides...

I d'altra banda, es controlarien voltors econòmics, lobbys interessats, explotació de l'assalariats, l'acaparament de riquesa, operacions pro-corrupteles, privatitzacions, escaqueig d'impostos, estils mafiosos, contaminació del medi...
Ara no toquen aquests debats . Ja votarem i decidirem al seu moment
Ciutadana farta, 04/09/2017 a les 16:16
+3
-0
Catalunya sera el que els catalans vulguem i ho decidirem votant , com es fa a tota democracia, els partits presentaran el seu model/ideologia , i nosaltres votarem el que preferim , i aquest governara, com es fa a totes les democracies del mon, no calen debats ni rotllos ara , votarem i decidirem entre tots el que volguem al seu moment , i res mes, encara que crec que ja se que sortira, catalunya es una terra de classes mitjanes treballadores i emprenedores que el que volen es prosperar i viure cada dia millor, i aixo les esquerres radicalsl el comunisme i socialisme radical no ho donen , jo soc independentista i no soc d,esquerres, i com jo moltisima gent ,crec que la majoria , i sino mireu el parlament ,les esquerres radical ,cup i csqp, amb psc son la minoria,el centreesquerra erc, el centredreta pdecat, son majoria , i c,s i pp tambe minoria, pero si deixem a un canto les tres esquerres mes radicals i a l,altre del centreesquerra a la dreta , es clarament majoria, esta clar que sortira a l,hora de la veritat ,el que la gran majoria de la gent triara perque governi la republica , el centredreta /o el centreesquerra , la resta testimonial
La permanent cursa al diner
Anònim, 05/09/2017 a les 00:35
+1
-0
Quina bojor! Quines ganes de guanyar més diners! Quines ganes de ser el primer del P.I.B.! Quantes estadístiques, mare de D.!

Us heu preguntat mai què heu vingut a fer a la vida, en lloc de voler que els Estats siguin el monopoli de tot.

No us enganyeu: volem l'auto determinació (un Estat independent) i res més. Per que ens deixin tranquil com a nació i com a persones. Res més.
Comentari 17'49
Anònim, 05/09/2017 a les 10:04
+2
-4
Literal " Els últims 25 anys han sigut en els quals el sistema capitalista s’ha instaurat en més països. Ha sigut el període de la història on la pobresa, fam, desnutrició i alfabetització han disminuït més. La pobresa ha disminuït de forma brutal en termes percentuals i en termes absoluts. MAI en la història, el mon ha sigut més pròsper del que es actualment i, és gràcies al capitalisme. "

Ets un catxondo o un cínic....
Francament, nois, per ara encara no tenim la república
Anònim, 08/09/2017 a les 16:33
+1
-0
I si no treballem tot a una i ens fem costat els mesos que venen, no tindrem cap debat d'aquest tipus perquè no hi haurà possibilitat d'aplicar-ne els resultats.

Feu el favor d'esperara una mica i treballar per poder marxar d'Espanya.


Personalment, crec que si el capitalisme salvatge no deixa d'explotar els països pobres, en pagarem tots les conseqüències en forma d'immigracions massives, revoltes i violència. També crec que el socialisme històric no té les respostes a aquests reptes. S'han d'idear noves formes de convivència i explotació i repartiment de recursos.

Però ara, si no anem a una, no podrem repensar ni opinar ni canviar res.

Per cert, nois, no parlem de Venezuela ni de Suïssa, sinó del que tenim aquí, i la realitat és que ara l'esquerra catalana està col·laborant amb la dreta més rància d'Europa occidental a ofegar la veu de , com a mínim, mitja Catalunya, fent la viu-viu i mentint a la gent en les campanyes del 27S fent veure que estava a favor del dret a decidir. La "dreta" té uns quants dels seus jugant-se el futur professional i econòmic, per no dir la possibilitat d'anar a presó.

Menys llengua i més treballar.
Els " preocupats espanyols"
Anònim, 09/09/2017 a les 13:23
+1
-0
Segons ells, sempre som els dolents, aqui a Catalunya no som democratics i fem el que volem, a Europa ...uns farsants que giren l'esquena perque tots son amiguets entre ells per motius "clars" economics amb l'estat Espanyol, ells son molts, nosaltres quatre gats, Rajoy obliga no parla, Catalunya a de pagar i callar, no interesa res més! El referéndum es molt molest, els espanyols fora de Catalunya i els que viuen a Catalunya no volen qué catalunya marxi, la soberanía Nacional es importantisima, lo altre no ....ells radicales noooo son...son democratics , la historia está plena de injusticias i aquí en ve una ...la dels preocupats espanyols.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum
 23:53 "Viure a Espanya és irrespirable", destaca l'Associació Catalana de Municipis (ACM) en un comunicat.
 23:38 Els advocats de Cuixart i Sànchez: "Van a presó amb el cap ben alt perquè no han fet res dolent".
 23:36 Els polítics tarragonins condemnen l'empresonament de Sànchez i Cuixart. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, considera que és una mesura desproporcionada i que no ajuda a la convivència.
 23:37 "Hem de fer un pas més perquè el que està en joc són els nostres drets humans i fonamentals i la nostra capacitat d'iniciativa política", assegura en un comunicat la secretària general d'ERC i portaveu del grup parlamentari de Junts pel Sí, Marta Rovira.
 23:34 VÍDEO Les sirenes de Bombers i ambulàncies sonen a Lleida en contra de les detencions de Cuixart i Sànchez.
 23:28 Carles Campuzano, portaveu del PDECat al Congrés: "Avui la causa de la independència posa en evidència la feblesa democràtica de l'Estat".
 23:26 Carles Campuzano, portaveu del PDECat al Congrés, parla a TV3: "En lloc de crear condicions per al diàleg, fan el contrari".
 23:25 VÍDEOS Més de 2.000 persones surten al carrer a Girona contra els empresonaments de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La batllessa Marta Madrenas ha anunciat la presentació d'una denúncia contra l'estat espanyol.
 23:17 Eulàlia Reguant, des de la concentració a Plaça de Sant Jaume: "Jordi Sànchez i Jordi Sànchez són hostatges d'un procés democràtic". L'exdiputada de la CUP ha assegurat que els tribunals són "hereus del tribunal d'ordre públic" i ha fet una crida a la mobilització i l'aplicació de la llei de transitorietat. 
 23:17 VÍDEO Sonora cassolada al Baix Montseny en protesta per l’empresonament de Sànchez i Cuixart.
 23:16 

Concentració a Plaça Sant Jaume Foto: Sara González


Desenes de persones es concentren a Sant Jaume. Fan un passadís davant de la porta de la Generalitat. A les 23h s'ha convocat una concentració com a rebuig a l'empresonament de Sànchez i Cuixart. 
 23:15 El PDECat considera "vergonyosa" la persecució judicial de persones per les seves idees polítiques i lloa la tasca "exemplar, cívica i pacífica" de Sànchez i Cuixart al capdavant de les seves entitats, segons apunta la formació en un comunicat.
 23:14 Sànchez i Cuixart ja han arribat a Soto del Real. Una furgoneta de la Guàrdia Civil els ha traslladat des de l'Audiència Nacional.
 23:10 

Postal per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart


Òmnium i ANC fan córrer per les xarxes una postal demanant #LlibertatJordis
 23:09 Joan Tardà, portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, apunta a la responsabilitat del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural. 
 
 23:07 VÍDEO Sonora cassolada al Baix Montseny en protesta per l’empresonament de Sànchez i Cuixart.
 23:07 El missatge de Puigdemont al món per l'empresonament de Sànchez i Cuixart. "Tornem a tenir presos polítics", assegura el president de la Generalitat en un tuit en anglès.
 22:57 VÍDEO Cassolada d'aquesta nit al barri de l'estació de Tremp contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 22:59 Carme Forcadell, a TV3: "És molt important que Sànchez i Cuixart sàpiguen que no ens aturarem fins que siguin lliures".
 22:52 Jordi Turull: "El que s'ha fet amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart és d'una provocació absoluta".
 22:56 VÍDEOS Tarragona rebutja l'empresonament de Cuixart i Sànchez amb una cassolada. Centenars de ciutadans no han dubtat en sortir al carrer o al balcó per exigir el seu alliberament amb aquesta acció reivindicativa.
 22:50 Jordi Turull: "No tindran ni la resignació ni la rendició".
 22:50 L'unionisme justifica l'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium. Ciutadans afirma que els empresonats "estan donant un cop contra la democràcia" mentre que Albiol aplaudeix que la justícia "posi cadascú al seu lloc".
 22:49 Jordi Turull: "Estan dinamitant el diàleg, depèn d'ells".
 22:48 Jordi Turull: "Tot això d'avui vol ser és un escarment. És una venjança de l'1 d'octubre".
 22:47 Jordi Turull: "L'estat espanyol està jugant a provocar".
 22:46 La BBC ja informa de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, acusats d'un delicte de sedició.
 22:46 Una furgoneta de la Guàrdia Civil s'endú Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a la presó de Soto del Real.
 22:44 VÍDEO Protestes per l'empresonament de Sànchez i Cuixart, davant de l'Ajuntament de Terrassa.
 22:45 Jordi Turull qualifica de "vergonya democràtica" l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez 
 22:42 Sànchez i Cuixart, un empresonament anunciat a la recepció del Dia de la Hispanitat.
 22:40 Jordi Turull, conseller de la Presidència, a TV3: "En el moment que oferim diàleg, ens responen amb més repressió".
 22:41 VÍDEOS Les cassolades es multipliquen arreu del país contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 22:40 Iniciativa ciutadana impulsada a través de les xarxes per empaperar els carrers amb cartells demanant la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez
 
 22:38 LA VEU DE NACIÓ «Sànchez i Cuixart marquen el camí», article de Joan Serra Carné després de l'empresonament dels dos dirigents sobiranistes. 
 22:37 VÍDEOS Olot s'indigna per l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 22:38 Un empresonament anunciat a la recepció del Dia de la Hispanitat. El periodista Arsenio Escolar va piular el 12 d'octubre que dos dels tres principals encausats per sedició a l'Audiència Nacional serien privats de llibertat.
 22:35 VÍDEO La Garriga fa sonar un altre cop les cassoles per protestar per l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 22:33 VÍDEO Sorollosa cassolada a Granollers per protestar per l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 22:32 VÍDEO Navàs fa la cassolada al peu de l'Ajuntament. 
 22:29 La CUP assegura que ja no hi ha "futur democràtic" a l'Estat espanyol. L'empresonament de Sànchez i Cuixart, asseguren, "creuen la línia vermella del respecte a les bases més elementals de l'estat de dret i de les garanties democràtiques". A més, consideren que l'estat espanyol està actuant amb "esperit de revenja i odi" cap a persones que representen "una societat mobilitzada en favor dels drets nacionals".
 22:27 L'independentisme veu l'empresonament de Sànchez i Cuixart com la resposta de l'Estat al diàleg. El vicepresident Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa Ada Colau manifesten rebuig més absolut a la mesura repressiva de l'Audiència Nacional.
 22:21 VÍDEO Sorollosa cassolada al centre de Ripoll contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 22:18 VÍDEO Sonora cassolada a Sabadell en protesta per l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 22:18 L'independentisme veu l'empresonament dels presidents d'Òmnium i l'ANC com la resposta de l'Estat al diàleg. Ho explica Pep Martí.
 22:17 VÍDEO Cassolada a Terrassa després de l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 22:13 VÍDEO Sànchez i Cuixart criden a mantenir la serenor i a persistir just després de ser detinguts: "No perdeu mai l'esperança". 
 22:03 Les xarxes converteixen en trending topic el hashtag #LlibertatJordis per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart, empresonats aquesta nit per sedició.
 21:58 El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, diu que amb l'empresonament de Sànchez i Cuixart "pretenen empresonar idees" però "fan més forta la necessitat de llibertat". 
 
 21:52 Oriol Junqueras subratlla que l'Estat respon a la voluntat de "dialogar" del Govern amb "presó incondicional" per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 
Entrades anteriors »
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez arribant a l'Audiència Nacional espanyola | ACN
Isaac Meler | 15 comentaris
01/01/1970
L'Audiència Nacional espanyola decreta presó incondicional per als presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, que passaran la nit a Soto del Real | La jutge deixa en llibertat amb mesures cautelars el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana
Bernat Surroca
01/01/1970
L'empresonament de Sànchez i Cuixart, les declaracions de Trapero a l'Audiència Nacional, l'intercanvi epistolar de Puigdemont i Rajoy, l'article 155 i els atacs a l'educació catalana, protagonistes de la jornada
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero | ACN
Isaac Meler | 1 comentari
01/01/1970
El major dels Mossos s'enfronta a una investigació per sedició a l'Audiència Nacional espanyola | Es va convertir en el màxim dirigent de la policia catalana l'abril passat i es va consagrar amb la gestió dels atemptats
Joan Vintró | Adrià Costa
Pep Martí | 8 comentaris
01/01/1970
El catedràtic de Dret Constitucional i membre del Col·lectiu Praga creu que "la dissolució del Parlament pel govern espanyol seria inconstitucional" | Es mostra convençut que "si es pretén desactivar el sentiment independentista amb una boirosa reforma constitucional, l'Estat s'equivocarà"
Rafael Vallbona, autor de «La casa de la frontera» | ACN
Esteve Plantada
01/01/1970
L'escriptor publica "La casa de la frontera", darrera novel·la guanyadora del Premi BBVA Sant Joan | "L'organització d'aquest país s'ha fet a partir d'un pacte entre la burgesia emprenedora i la classe obrera organitzada", explica l'autor en aquesta entrevista amb NacióDigital
Víctor Falguera | Adria Costa
Laura Pinyol
01/01/1970
«És enginyer agrònom i una sèrie de títols llarguíssims que no cabrien en una targeta de visita ni en una signatura de correu»
Guifi.net instal·lant fibra òptica a Gurb | guifi.net
Mercè Molist
01/01/1970
L'Autoritat de la Competència diu que la taxa que la Generalitat volia cobrar a Guifi.net per tirar fibra òptica al territori és obsoleta| La CUP treballa en una interpel·lació al Parlament per debatre sobre la xarxa pública de fibra òptica
Felip VI, durant la intervenció del 3 d'octubre. | Casa Reial
Pep Martí | 20 comentaris
01/01/1970
A diferència dels Borbons, els reis d'Europa saben ser neutrals en els grans conflictes polítics i nacionals, com s'ha vist a Bèlgica i el Regne Unit