Pimec rebutja la taxa destinada a gravar els turistes que no pernocten a Barcelona

El president de la patronal, Josep González, alerta que aquest nou impost podria ''matar la gallina dels ous d'or'' que té la capital catalana amb els visitants estrangers

Redacció
01 de setembre del 2017
Actualitzat a les 8:55h

El Park Güell de Barcelona Foto: ACN


El president de Pimec, Josep González, es mostra contrari a ''penalitzar'' amb una taxa als turistes que venen de visita a Barcelona i no pernocten. González assegura que seria una mesura ''equivocada'' i que podria ''matar a la gallina d'or'' que suposa el sector turístic a la capital catalana i que és envejable a altres ciutats d'arreu de món.

En declaracions a l'ACN, González reconeix que hi ha un important increment del turisme a Barcelona però això no s'ha de veure en ''clau de preocupació sinó d'èxit''. Si existeix aquesta massificació el que cal fer és ''posar ordre i regular-lo amb fortes exigències'' però no amb nous impostos sinó amb ''eficiència i fent les coses bé''. Si hi ha molts turistes que no es queden a dormir a Barcelona, el que cal és implantar estratègies que incentivin que el visitant vegi la necessitat de quedar-se per la nit però no fer-li pagar una taxa, conclou.

En relació amb el debat a partir de la defensa d'una taxa turística per aquells visitants que venen a la capital catalana a passar el dia però sense pernoctar, González es mostra clarament en contra perquè és una mesura ''equivocada que podria matar la gallina d'or'' que té la capital catalana amb el turisme. 

El president de Pimec és més favorable a la implantació d'estratègies que incentivin que el visitant vegi la necessitat de quedar-se a dormir a la ciutat com podria ser la programació d'espectacles nocturns o estendre l'oferta d'oci en franges nocturnes. 

González assegura que qualsevol visitant que ve a Barcelona deixa diners a la ciutat perquè és impossible no fer alguna despesa ja sigui en transport públic, en restaurants, en entrades de museu o espectacles.
Arxivat a