El Govern es personarà en la causa que investiga els atemptats a Barcelona i Cambrils

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, assenyala que demanaran a la comunitat musulmana col·laborar per "prevenir" situacions de radicalització com la dels terroristes del 17-A

29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:33h

Reunió del Govern del 29 d'agost del 2017. Foto: ACN


Els atemptats a Barcelona i a Cambrils han protagonitzat bona part de la primera reunió ordinària del consell executiu posterior a les vacances estivals. Segons ha explicat el conseller de la Presidència, Jordi Turull, el Govern ha decidit personar-se en la causa que investiga els fets del 17-A, protagonitzats per una cèl·lula jihadista.

La decisió, segons Turull, es pren per tal de poder "intervenir en les diligències d'investigació i exercir les accions penals, civils i legals oportunes contra els presumptes responsables d'aquests delictes". Les actuacions criminals, ha explicat el portaveu, han afectat "la vida, la integritat física i la llibertat de les persones", així com també membres dels cossos i forces de seguretat.

Turull ha indicat que ja hi ha creat un grup de treball dins del Govern per avaluar les causes i les conseqüències dels atemptats, i ha apuntat que es demanarà la col·laboració de la comunitat musulmana a l'hora de "prevenir" situacions de radicalització. El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha fet una explicació "exhaustiva" de totes les actuacions derivades dels atemptats i relacionades amb la investigació.

"Molts d'aquests nois [que van executar els atemptats] estaven perfectament integrats [a Catalunya]. El que volem és abordar-ho perquè la política preventiva ha d'obrir noves vies per detectar casos", ha destacat el titular de Presidència.
 
Arxivat a