Eulen i treballadors tornen a asseure's per mirar de desencallar el conflicte del Prat

El secretari general de Treball afirma que l'empresa està "molt tancada" en els seus plantejaments, però confia en avançar en la trobada d'aquest dimarts | Els vigilants de seguretat mantenen la vaga del 8 de setembre

Redacció
29 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:56h

Reunió entre Aena, Eulen i el comite de vaga. Foto: ACN


Nou intent per desencallar el conflicte que mantenen els vigilants de seguretat del Prat amb l'empresa Eulen. Aquest dimarts les parts s'han tornat a asseure per mirar d'arribar un acord que permeti desconvocar la vaga que vol fer-se efectiva tots els divendres a partir del 8 de setembre.

L'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, tot i mostrar-se pessimista sobre la possibilitat d'arribar a un acord, ha destacat que a diferència d'ahir la direcció d'Eulen ha enviat a la reunió tres representants amb "poder de decisió". Giménez ha recordat que les demandes del comitè passen per la readmissió dels dos treballadors acomiadats per no complir els serveis mínims durant la vaga d'aquest estiu i garantir que no se'n produeixin més en un futur. Al seu torn, l'empresa entén que les demandes dels treballadors corresponen a fets succeïts durant l'anterior vaga i que, per tant, s'han d'incloure al laude proposat per l'Estat.

Una posició "tancada"

La primera reunió de mediació celebrada aquest dilluns al Departament de Treball per desconvocar la nova vaga dels vigilants de seguretat d'Eulen a l'aeroport del Prat va acabar sense acord.

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, reconeix que l'empresa està "molt tancada" en la seva idea que les noves demandes dels treballadors de readmetre els treballadors acomiadats i expedientats durant l'anterior vaga s'han de resoldre en el laude que se'ls entregarà dijous. Ginesta, evitant posicionar-se sobre aquesta qüestió, destaca que l'objectiu de la Generalitat "és resoldre el conflicte en la seva integritat" per tornar la normalitat al servei del Prat.

De la seva banda, els treballadors es mostren molt pessimistes sobre la possibilitat d'un acord perquè l'empresa s'escuda en un laude que creuen que els serà favorable, com ha denunciat l'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez.
Arxivat a